WhatsApp се превръща в супер приложение - пазаруването вече е достъпно директно в месинджъра

WhatsApp се превръща в супер приложение - пазаруването вече е достъпно директно в месинджъра

Част от потребителите на WhatsApp вече вече могат да пазаруват директно в месинджъра. Пробно за сега само в Индия, хората вече могат да пазаруват хранителни стоки благодарение на интеграцията на приложението с местния онлайн супермаркет JioMart.

Преди това вече беше възможно да разглеждате продукти в WhatsApp, но трябваше да напуснете приложението, за да завършите покупката. Сега няма да се налага да оставяте пратеника. Според The Verge интеграцията с JioMart е отчасти чат, отчасти браузър, вграден в приложението, където можете да изберете артикул, да го платите и да поръчате доставка.

С други думи, Meta постепенно превръща WhatsApp в еквивалент на богатото на функции китайско приложение WeChat, което освен възможност за общуване може да предлага на китайските жители всякакви информационни, търговски и други услуги. Въпреки че WeChat печели по отношение на услугите, тя е далеч от аудиторията на WhatsApp, която наброява повече от 2 милиарда потребители, а Индия е един от най-обещаващите пазари с около 400 милиона потребители на Meta. WhatsApp е безплатен, не заема твърде много място за съхранение и е съвместим дори с по-стари смартфони и устройства от всички ценови диапазони.

Онлайн супермаркетът JioMart е собственост на Jio Platforms, която на свой ред е част от многофункционалната компания Reliance, която наред с другото произвежда евтини смартфони и предоставя достъп до онлайн услуги. До края на следващата година компанията обещава да пусне 5G във "всеки град" в Индия.

В крайна сметка такива интеграции на услуги за пазаруване не би трябвало да се появяват само в Индия - собствениците на месинджъра вече са похарчили много пари за разработване на механизми за пазаруване в приложението, плащания между потребителите и разработване на вариант на приложението WhatsApp Business.

Коментари

 • квинтесенциален армаментариум

  30 Авг 2022 8:57ч.

  Много важно постижение за добруването на човечеството. Евала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи