Великобритания забрани електрическите автомобили да се рекламират с "нулеви емисии"

Великобритания забрани електрическите автомобили да се рекламират с "нулеви емисии"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Британският регулаторен орган по рекламата постанови, че BMW и MG Motors не могат да твърдят, че техните електромобили са с "нулеви емисии" поради въздействието върху околната среда на тяхното производство и производство на електроенергия.

"Разбрахме от рекламата, че когато електрическите превозни средства се управляват, не се отделят никакви емисии", пише Агенцията за рекламни стандарти (ASA) за рекламата на BMW в Google, която излезе през август 2023 г., предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"При други обстоятелства обаче, като например при производството или зареждането на електромобил с електроенергия от националната мрежа, се генерират емисии", заявиха от ASA.

Германският производител заяви, че етикетът "автомобили с нулеви емисии" е бил вмъкнат заради функцията на Google за автоматично задаване на ключови думи.

"Приветствахме уверението на BMW, че твърдението няма да се повтаря в бъдеще", заяви ASA.

Второто решение беше взето след реклама на британския автомобилен производител MG Motor, собственост на китайци, също видяна в Google през август миналата година, която твърдеше, че моделите му са с "нулеви емисии".

"Рекламата съдържаше твърдението "нулеви емисии" без съществена информация, която е необходима, за да могат потребителите да разберат на какво се основава то", заяви ASA. "Рекламата не трябва да се появява отново в сегашния си вид."

Колин Уолкър, ръководител на отдела за транспорт в Energy and Climate Intelligence Unit, нарече решенията "много странни", като се имат предвид усилията на правителството за насърчаване на електрическите автомобили.

"Приета е практиката, че автомобилите от всички видове горива се оценяват по CO2, който отделят от ауспусите", каза той.

"Изглежда абсурдно, че на производителите на автомобили, които се опитват да постигнат целите, поставени им в рамките на този мандат, за броя на автомобилите с нулеви емисии, които трябва да продават, се казва, че не могат да продават тези автомобили като такива с нулеви емисии", каза той.

Източник: expert.bg

 

 

 

 

Коментари

 • екофък

  10 Фев 2024 16:41ч.

  Електрическите автомобили са факинг за екологията. При производството на една електрическа кола се отделят много повече вредни емисии отколкото при производството на една нормална кола. Те са приблизително колкото емисиите на един среден дизелов автомобил, които се отделят при 15 /петнадесет/ години експлоатация ! Електрическите автомобили нямат утвърдена технология за рециклиране на батериите. Електрическите автомобили тежат от 1,5 до 2 пъти колкото нормалните автомобили от същия клас. Те отделят десетки пъти повече емисии от износването на гумите /рязък старт, ускорение/, отделят повече прахови емисии. Електрическите автомобили амортизират много повече шосетата и пътните настилки. Електрическите автомобили имат в пъти по-голяма аварийност поради повреди в ходовата част, пукат много по-често гуми и съответно са по-рискови за ПТП. Електрическите автомобили са 2-4 пъти по-скъпи от нормалните автомобили от същия клас. Имат много по-ниска автономия /пробег/. Реалната им рентабилност като енергоемкост е близка до тази на колите с ДВГ , а при борнове за зареждане "ментета" , с каквито все повече се пълни Европа, може да изпразва джобовете на водачите за НИЩО ! Накратко - електрическите автомобили са Gовна на колелета. Глобална измама и набутвация за хората под фалшива реклама за "опазване на екологията" и по-нисък разход. Нито пазят екологията, нито имат по-ниски разходи, за цените да не говорим. Електрическите автомобили са ИЗМАМА, която обслужва и обогатява една малка шайка тарикати, за сметка на цялото човечество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и още нещо

  11 Фев 2024 8:22ч.

  Електрокарите са емблема на глобалистите и зелените екоталибани, които са паразити и измамници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  12 Фев 2024 16:06ч.

  След като зеленият преход срути Европа се отказват от него .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи