Tesla не успява да продава произведените автомобили

Tesla не успява да продава произведените автомобили

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Темповете на производство на електрически превозни средства на Tesla сериозни изпреварват продажбите. През първото тримесечие на 2024 г. производството е надвишило продажбите с 46 561 автомобила, съобщават от компанията.

Произведените електромобили трябва да се съхраняват в паркингите на фабрики, търговски центрове и дори летища. Една такава зона за съхранение на електрически превозни средства е паркингът на Chesterfield Mall, разположен на 32 км от Сейнт Луис. Останалите наематели ще напуснат на 31 август, като на негово място ще бъде изградено ново съоръжение със смесено предназначение на стойност 2 милиарда долара.

Отдаването на паркинги за произведените коли на Tesla се превръща в доходоносен бизнес, признава и собственикът на центъра Staenberg Group. В представителството на Tesla в Честърфийлд няма място за съхранение на превозните средства и над 300 електромобила са паркирани в Chesterfield Mall. Това беше потвърдено и от вицепрезидентът на производителя Тим Лоу.

Въпреки проблемите със съхранението, Tesla не забавя производството. Доказателство за това е видео от завода на компанията във Фремонт (Калифорния). Подобна е ситуацията и в Германия, където Tesla използва летище близо до малкия град Нойхарденберг, за да съхранява продуктите си. Шумът от превозващите ги трактори предизвика недоволството на местните жители.

Източник: investor.bg

 

 

Коментари

 • СТАЛИНКА

  18 Май 2024 15:06ч.

  Ако не си системен играч почва медийна кампания срещу теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  18 Май 2024 18:55ч.

  У нас броя на леглата на болниците изпреварват броя на болните .........................но парите си текат !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • както каза Путин онзи ден

  18 Май 2024 15:50ч.

  "защо мислите наложиха високи мита на китайските автомобили? ами защото са по-добри и по-евтини. Това е всичко!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи