Технологични прогнози за 2022 г. от Motorola

Технологични прогнози за 2022 г. от Motorola

 

2021 г. беше годината на сгъваемите телефони. 2022г. се очаква да бъде годината на дигиталните номади и адаптивната технология, прогнозират от Motorola.

 

Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи възможности, особено в този непрекъснато променящ се свят с неговите бързо движещи се приоритети, където иновациите в технологиите са от първостепенно значение. Проучванията по иновация от технологичната марка Motorola сочат няколко забележителни прогнози, за които да следите тази година.

 

От мобилни иновации с кауза, до иновативен дизайн на офисните пространства с цел създавaнe на виртуална разширена реалност (AR), до нов адаптивен размер на мобилните устройства, това са 4-те иновации, които ще дефинират света на технологиите през 2022г.:

 

#1: Офисът става виртуален: изкуствен интелект, разширена реалност и мобилното устройство като инструмент за работа отвсякъде

 

За никого не е изненада, че 2022 г. ще даде допълнителен тласък на еволюцията от работа от вкъщи към работа отвсякъде. Технологичните компании по целия свят, имайки предвид предимствата на дистанционната работа, позволяват на служителите да работят от вкъщи все по-дълго или дори за постоянно. Motorola предвижда тази тенденция да продължи в бъдеще и прогнозира увеличение на продуктите, решенията и услугите, предназначени да подобрят преживяване на служители, работещи дистанционно.

 

Нов дизайн на офиса и аудио/видео технологиите също ще проправят пътя за гъвкави настройки за срещи и нови начини за онлайн свързване. Вече няма да се налага потребителите да се приспособяват към предлагани технологии или продукти. Вместо това технологичните решения ще се погрижат за възникващите нужди на потребителите, позволявайки им да работят безпроблемно, където и да са. Например, Motorola прогнозира, че технологии базирани на изкуствен интелект (AI) и разширена реалност (AR) ще създадат възможност на служителите да се потопят в реалистична офисна обстановка, независимо къде се намират, с иновации като Ready For1, които позволяват на устройства на Motorola като moto g100 да се свързват с ThinkReality A3 Smart Очила и да се интегрират в мобилен десктоп, видео, игри и развлечения в разширена реалност.

 

#2: Техника с кауза

 

Достъп до технологиите за всеки ще бъде основен фокус за мобилната индустрия през 2022 г. като скоро след това Motorola прогнозира, че ще бъдат пуснати повече мобилни технологични иновации, които подобряват репрезентацията и присписобяването на всеки независимо от език, пол, раса или увреждания. Например, миналата година Motorola стартира своята програмата за Indigenous Languages, където устройствата вече поддържат два езика, считани за „застрашени“. Това е само първата от много цели, поставени за  постигане,  в проекта за Indigenous Languages , като марката прогнозира още повече развитие в тази посока.

 

#3: Мониторите са на фокус

 

Motorola прогнозира, че мониторите скоро ще имат повече функции за подобряване на свързаността и добавяне на повече стойност в офиса и у дома. Марката предвижда, че мониторите ще допълнят не само компютрите, но и ще разширят функционалността на смартфоните и игровите конзоли.

 

Подобно на платформата Ready For на Motorola, марката прогнозира, че технологичните компании ще концентрират усилията си върху разработването на софтуерни решения за различни видове дисплеи и устройства, които могат безпроблемно да се използват заедно. Индустрията показва, че разширяването на пазара за монитори става от съществено значение у дома и на работното място и стриймингът на съдържание от едно устройство към друго ще продължи да допринася с нови функционалности и лекота на използване за потребители.

 

#4: Адаптивни устройства

 

Докато Motorola прогнозира 2021 г. като година на сгъваемите устройства, през новата година компанията забелязва фокус върху иновации, които да отговорят на нуждите на потребителите по време на пандемията. Заради необходимостта да работят отвсякъде, потребителите имат нужда от нови видове устройства, за да направят това преживяване безпроблемно. Това кара марката да вярва, че 2022 г. ще бъде годината на нови и подобрени дизайни и размери на мобилните устройства.

 

Motorola прогнозира, че смартфоните ще продължат да се адаптират към нови размери и дизайни и да се подобряват с OLED технология, сгъваеми механизми и подобни, за да превърнат работата отвсякъде в реалност. Motorola вярва, че сгъваемите дисплеи ще бъдат пренесени и в други видове техника като таблети, компютри и лаптопи. Очаква се сгъваемите дисплеи и адаптивната технология да допринесат за възхода на новите приложения за цифрови табели, обществен транспорт и интелигентни домашни уреди през следващата година.

 

Коментари

 • Зодия Прасе

  16 Фев 2022 9:40ч.

  Вълнуващи нововъведения в света на електронните технологии прогнозира компанията Рок'ен'рола. Сред хитовете се откроява полиморфен монитор с изкуствен интелект и раздвоение на личността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  16 Фев 2022 9:40ч.

  Едно от основното му предимство е, че може да заема различни форми. Така например, той може да бъде сгънат на шапка, с която да прикриете главата си от палещите лъчи на Слънцето, докато плевите детелината от градината си с ягоди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  16 Фев 2022 9:41ч.

  От него може да направите лопатка, в която да изтриете трохите от баницата си след закуска, докато сте коментирали в любимия вестник. Можете да постелите монитора върху импровизирания шезлонг на терасата си и да се излегнете върху него, докато колегите ви мислят, че се трудите дистанционно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  16 Фев 2022 9:42ч.

  По време на конферентен разговор можете да увиете с монитора главата си и така да се прикриете от началника си. Добре известен факт е, че началството е колкото свирепо, толкова и глупаво и си мисли, че докато главата Ви е увита в монитора, Вие работите. Не на последно място, Вие можете да използвате монитора и за работа, ако въпреки всичко Ви е останало желание за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xhtfct

  16 Май 2022 20:45ч.

  buy generic fildena - <a href="https://fildenax.store/">buy sildenafil 50mg sale</a> oral ivermectin cost

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Spuzeq

  04 Юни 2022 16:15ч.

  buy plaquenil 400mg without prescription - <a href="https://baricitinib.store/">baricitinib 2mg tablet</a> baricitinib 2mg ca

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Redvtx

  16 Юни 2022 23:00ч.

  diltiazem 180mg brand - <a href="https://zithromycins.com/">buy zithromax 250mg generic</a> gabapentin 600mg over the counter

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ambghm

  23 Юни 2022 11:32ч.

  cheap isotretinoin 10mg - <a href="https://rtetracycline.com/">buy tetracycline 500mg without prescription</a> order generic tetracycline

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ouxvqz

  25 Юни 2022 5:30ч.

  flexeril online order - <a href="https://rketorolac.com/">buy ketorolac generic</a> purchase inderal generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ljsadh

  16 Юли 2022 12:04ч.

  buy plaquenil sale - <a href="https://casletadal.com/">buy tadalafil online</a> cenforce 100mg price

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Alkidw

  26 Юли 2022 12:02ч.

  buy methotrexate 10mg generic <a href="https://viapillsfs.com/">sildenafil 100mg england</a> brand reglan

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи