След 2 г. Тръмп отново във Facebook и YouTube: Върнах се!

След 2 г. Тръмп отново във Facebook и YouTube: Върнах се!

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп помести днес публикации във Facebook и YouTube за пръв път, след като преди две години беше отстранен от тях заради щурма на Капитолия от негови поддръжници на 6 януари 2021 г.

"Върнах се!", написа просто в профила си бившият американски лидер, който през 2024 г. ще се бори за втори мандат.

Тръмп придружи текста си с кратко, заснето преди време видеоклипче, в което казва: "Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно".

Компанията майка на Facebook - Meta Platforms Inc, официално възстанови акаунта на Тръмп през февруари тази година, като каза, че обществеността трябва да може да чуе какво казват политиците, включително "добрият, лошият и злият".

В петък и YouTube, собственост на Google, възстанови достъпа на Тръмп до своята платформа, следвайки подобните ходове от страна на Meta и Twitter.

Тръмп, който води кампания за президент през 2024 г., беше спрян от платформите на YouTube след бунтовете в Капитолия на САЩ за предполагаемо нарушаване на правилата относно подбуждането към насилие.

Лесли Милър, вицепрезидент на обществената политика на YouTube каза в петък:

"Ние внимателно оценихме продължаващия риск от насилие в реалния свят, като балансирахме това с важността на запазването на възможността избирателите да чуят еднакво от основните национални кандидати в навечерието на избори".

Социалните медии са ключово средство за достигане до избирателите и за набиране на средства. Те биха могли да дадат тласък на Тръмп, който ще се кандидатира отново за президент през 2024 г. Тръмп има повече от 2,6 милиона последователи в YouTube и още 34 милиона последователи във Фейсбук и 23 милиона в Инстаграм.

 

 

 

Коментари

 • Q anon

  18 Март 2023 8:30ч.

  MAGA !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  18 Март 2023 8:32ч.

  "Президент" на САЩ се радва на присъствието си в некви парцали като твита и феса?!? ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  18 Март 2023 8:36ч.

  Имейте предвид, че това беше последният останал коз, на западните меки тикви... други козове нямат. За война даже вече не си мечтаят... ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  18 Март 2023 8:49ч.

  "добрият, лошият и злият", т.е. зукърбърк е злият, а тръмп добрият. така е приемливо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jjelev

  18 Март 2023 11:59ч.

  Имате грешна представа за Зуки.А и за останалите от сорта.Зуки притежава 30% от фейса.Който пък е надут балон.Няма проблем да го гръмнат балона не зуки.И става като американска банка.Някой някъде решава дали да те спасява или потапя/КТБ у нас/Та зуки ще прави каквото му кажат.Е май има и ренегати като Тръмп и Мъск,но щом на ПРЕЗИДЕНТА издърпаха килимчето.Прави впечатление и произхода на ренегатите и послушниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  18 Март 2023 13:16ч.

  Е, и? Краварят си е кравар! Фани единия, удари другия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи