Рей Курцвейл: Скоро във вените ни ще текат наноботи

Рей Курцвейл: Скоро във вените ни ще текат наноботи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След 7 години хората може да са в състояние да живеят безкрайно дълго, прогнозира футуристът Рей Курцвейл. Той вярва, че с технологичния напредък и развитието на които сме свидетели днес в областта на генетиката, роботиката и нанотехнологиите, скоро във вените ни ще текат наноботи.

Наноботите са миниатюрни роботи с ширина 50-100 нанометра, които изпълняват задачи в клиничната медицина. Те се използват в научните изследвания като ДНК сондиране, материали за изобразяване на клетки и средства за доставка на специфични за клетките материали.

Курцвейл смята, че нанороботите са бъдещето на медицината. Те ще могат да „поправят“ телата ни на клетъчно ниво, като ни направят имунизирани срещу болести и стареене, а в крайна сметка и срещу смърт. Той също така вярва, че хората ще могат да качат съзнанието си в цифрова форма и да постигнат безсмъртие.

В интервю за PBS News през 2016 гoдина Курцвейл казва:

От хиляди години удължаваме продължителността на живота си. Преди 1000 години тя е била 19 години. През 1800 година тя е била 37 години. След 10-15 години (към 2025 или 2030 година) ще стигнем до момент, в който ще добавяме повече време, отколкото минава, към оставащата ни продължителност на живота. Хората казват: О, не искам да живея над 90 години. Но, знаете ли, разговарях с 90-годишни хора и те определено искат да живеят до 91, а след това и до 100 години.

Той казва още:

Ще успеем да преодолеем болестите и стареенето. По-голямата част от мисленето ни ще бъде небиологично, така че част от него ще се изтрие, ще може да се пресъздаде и ще можем да удължим живота си до безкрай.

Рей Курцвейл е известен с точните си прогнози. През 1990 година той правилно прогнозира, че до 2000-та година компютърът ще победи човека в шахмата, развитието на интернет и преминаването към по-безжични технологии, но най-известното му предсказание, за което той дори написа книга, е, че до 2045 година ще достигнем сингулярност. Сингулярността е моментът, в който машинният интелект ще стане равен на човешкия или ще го надмине.

 

 

Източник: kaldata.com

 

 

 

 

Коментари

 • Кошмар.

  15 Март 2023 17:48ч.

  Да пази Бог.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долф Лундгрен

  15 Март 2023 19:11ч.

  Няма ли един от тия прогностици, който да има човешко излъчване?? Сякаш вече са се нагълтал с нанороботи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само във вените на тия, които успеете да излъжете, че им инжектирате "ваксини"

  15 Март 2023 19:13ч.

  Ние, българите, ще пропуснем туй съмнително удоволствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  15 Март 2023 19:38ч.

  Ето един радетел на о'нано технологиите. С други думи о'нанист. Всичко това не вещае нищо добро и ще свърши зле. Не бива да се допуска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ако успееш да овладееш душата на един човек, ще можеш да властваш над цялото човечество. В

  15 Март 2023 19:52ч.

  Ако успееш да овладееш душата на един човек, ще можеш да властваш над цялото човечество. Важна е душата, Питър, душата. Власт не се упражнява с бичове, мечове, огън или пушки. Затова владетели като Цезар, Атила или Наполеон не са постигнали кой знае какво. Но това не важи за нас. Онова, над което властта е безсилна, е душата, Питър. Тя трябва да бъде сломена. Вбий в нея клин, вкарай пръсти в прореза и тогава човекът ще е твой. Няма да ти трябва бич — той сам ще ти го донесе и ще моли да го бичуваш. Обърни същността му наопаки и собственият му механизъм ще ти върши работата вместо теб. Използвай го против самия него." - А.Р./ "Изворът"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По Фейса ще го разпознаете

  15 Март 2023 20:02ч.

  Мошеникът Курцвейл /Кратко време/ ви говори за дълъг живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 544

  15 Март 2023 20:10ч.

  Относно нанороботите в човешките тела препоръчвам на всички да гледат сериала The Outer Limits, сезон 1 епизод 17 The New Breed.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  15 Март 2023 20:16ч.

  Човекът си е глобалист, създател е на музикалните синтезатори, освен това маниак на тема дълголетие, приемал е по 250 добавки дневно, за да се препрограмира, когато се разболял от диабет тип 2, също така е от желаещите да бъде замразен, ако не доживее изобретяването на безсмъртие. „Ще имаме небиологични тела. Ще можем да създаваме тела с помощта на нанотехнологии, ще можем да създаваме виртуални тела и виртуална реалност, които ще бъдат напълно реалистични поради факта, че виртуалните тела ще бъдат толкова детайлни и убедителни, колкото и реалните. Ще можем да избираме как да създаваме нови тела.“ Това казва на конгреса „Глобално бъдеще 2045“ през 2013. Джендърите ще си отживеят, ката ден нов пол, нов х.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валери Бозата

  15 Март 2023 20:20ч.

  Фантасмагориите на един безбожник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А продължавате ли свръхбезбожните си мераци и експерименти по присаждане на човешка душа? И все така удряте на камък?

  15 Март 2023 20:24ч.

  За телата е ясно, добре се трудите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наноботите ще бъдат привилегия

  16 Март 2023 4:38ч.

  Само за евреите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обикновен

  19 Март 2023 19:50ч.

  сатанизъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи