Представиха е обновения електрически хечбек Peugeot e-208 с пробег от 400 км

Представиха е обновения електрически хечбек Peugeot e-208 с пробег от 400 км

Официално бе представен изцяло електрическият Peugeot e-208. Обновеният хечбек е станал по-мощен с помощта на нов двигател и има увеличен пробег. Той ще бъде пуснат в продажба в Европа през следващата година, а цената му на дребно ще бъде обявена по-късно.

Peugeot e-208 е оборудван със същия електрически задвижващ агрегат, който преди това беше използван в Peugeot e-308. За сметка на това производителите успяват да увеличат мощността от 136 конски сили в модела от предишното поколение до 156 конски сили. Освен това разработчиците са оптимизирали разхода на енергия, благодарение на което пробегът е увеличен с 10,5% (38 км) до 400 км.

 

Peugeot e-208 ще се предлага във версии със стандартно еднофазно зарядно устройство с мощност 7,4 kW и трифазно зарядно устройство с мощност 11 kW. Той поддържа технология за бързо зареждане, която позволява зареждане от 100kW станция от 20% до 80% за по-малко от 25 минути. Налични са три режима на шофиране (икономичен, нормален и спортен) за увеличаване на пробега или мощността. Активирането на опцията Brake (Спиране) задейства технологията за възстановяване на енергията, която увеличава забавянето при отпускане на педала на газта.

 

Производителят посочва, че новото Peugeot e-208 има модерен външен вид и съчетава най-новото оборудване и технологии. От лансирането на първата версия на новия хечбек са продадени около 110 000 бройки, което показва голям интерес към модела. Цената на новия модел ще бъде обявена по-близо до началото на продажбите на дребно.

Коментари

 • квинтесенциален армаментариум

  28 Sep 2022 14:48ч.

  Дели на две пробега за да имаш реална представа за нещата..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон

  28 Sep 2022 16:23ч.

  Каквото и да напишете, все си е тъпо Пежо. Френска бангия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи