По-евтините смартфони на Samsung ще имат по-малко камери

По-евтините смартфони на Samsung ще имат по-малко камери

Според редица източници, южнокорейският гигант може да лиши редица модели от средния ценови клас от един от основните модули на камерата, за да намали производствените разходи. Това може да засегне едновременно няколко популярни устройства от серията A.

Както съобщава The Elec, производителят планира да се откаже от сензора за дълбочина в новите партиди смартфони от сериите A2x, A3x и A5x, като прехвърли отговорностите му върху софтуерната обработка. Това ще намали цената на произведените устройства. Така бъдещите модели Galaxy A24, A34 и A54 ще бъдат оборудвани с тройна камера.

Според слуховете Galaxy A24 ще има 50-мегапикселова основна камера, 8-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и 5-мегапикселова макрокамера. Очаква се Galaxy A34 да разполага с набор от 48MP, 8MP и 5MP камери. И накрая, предстоящият Galaxy A54 е снабден с три модула с резолюция 50, 5 и 5MP.

Все още не е ясно как отказът от отделен сензор за дълбочина ще се отрази на качеството на снимките, но си струва да се отбележи, че флагманските модели смартфони не са оборудвани с този модул и разчитат единствено на софтуерна обработка.

Коментари

 • Вуйчето

  21 Юли 2022 14:46ч.

  Искам двойка камери с гарнитура. На народни цени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  21 Юли 2022 16:01ч.

  Една за видеовръзка и една свястна за снимки стигат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи