Мусала Софт с победа в „Наградите на БАИТ“ 2021 за проект на НАП

Мусала Софт с победа в „Наградите на БАИТ“ 2021 за проект на НАП

Проектът „Надграждане на системи на НАП за предоставяне на данни и услуги към вътрешни и външни системи“ със софтуерен партньор Мусала Софт е победител в категория „Публична администрация“ на “Наградите на БАИТ” за 2021г.

Алина Паскова, старши директор „Финансови решения“ в Мусала Софт и ръководител на проекта сподели: „За постигане на ефективност и гъвкавост в бъдещото развитие на НАП като организация, създадохме архитектура, ориентирана изцяло към услуги, което е съвременният подход при проектиране, реализиране и надграждане на информационните системи.  Решението, създадено от Мусала Софт, стъпва върху актуалния подход за контейнеризация, чрез който доставката, стартирането и обновяването на различни услуги, се извършва с минимално въздействие върху крайните консуматори. По този начин успяхме да осигурим и максимално изолиране на компонентите на системата от инфраструктурата, върху която работят.“

Наградата в категория „Публична администрация“ се връчва на софтуерен проект,

който е в експлоатация и в поддръжка през 2021г., предназначен за административното обслужване на гражданите и бизнеса, за подобряване на бизнес средата и постигане на публичност и прозрачност на работата на администрацията като цяло. С реализирането на проекта Национална агенция за приходите подобрява качеството на цялостната си дейност и средата, в която работи - продължава поддържането на стабилност на приходите и  увеличаване нивата на доброволно спазване на задълженията. Проектът е насочен към гражданите, бизнеса, всички партньори на Агенцията, служителите на администрацията.

„Наградите на БАИТ“ 2021г. се организират за 11-та поредна година от Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Наградите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, а кандидатурите тази година включват 94 проекта.

Коментари

 • Адвокат

  01 Март 2022 8:46ч.

  Мусала е сериозна фирма, но продължаващите смени на сайта на НАП говорят за корупция! Колко пъти годишно ще промянат сайта? Защо постоянно се променя портала и достъпа? Нап е гнездо на крадци и това тръгва от шефчето с биг боловете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи