Компанията майка на "Фейсбук" "Мета" заплаши да премахне новините от платформата

Компанията майка на "Фейсбук" "Мета" заплаши да премахне новините от платформата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Компанията майка на "Фейсбук" "Мета" заяви снощи, че ще бъде "принудена да обмисли" премахването на новинарското съдържание от платформата си, ако Конгресът на САЩ приеме законодателство, изискващо от технологичните компании да плащат на новинарските медии за техните материали, предаде Асошиейтед прес.

Ако бъде приет Законът за конкуренцията и защитата на журналистиката, той ще позволи на новинарските компании да преговарят колективно със социалните платформи за условията, при които новинарските материали се появяват на техните сайтове.

"Мета" заяви, че по-скоро ще изтегли новините от платформите си, "отколкото да се подложи на разпоредени от правителството преговори, които несправедливо пренебрегват стойността, която предоставяме на новинарските издания".

"Мета", която е базирана в Менло парк, Калифорния, е заемала подобни позиции и в миналото. Миналата година тя блокира за кратко новините от платформата си в Австралия, след като страната прие закон, който задължаваше технологичните компании да плащат на издателите за използването на техните новини. По-късно тя сключи споразумения с австралийски медии.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • айдаааа отиде им алъш вериша

  07 Дек 2022 8:56ч.

  мета за какви се мислят? че някой им чете умрелите новини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  07 Дек 2022 8:59ч.

  Никога не съм имал акаунт във ФБ, или други подобни и съм безкрайно щастлив от което :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кой идиот

  07 Дек 2022 10:11ч.

  Чете новините точно от СуратТефтеря?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нема да се плашите

  07 Дек 2022 14:52ч.

  Фейса и др.подобни са креатура на неолиберализъма, както и СМРАД, и двете поддържани от Демонократите. Те ще си се разберат и лайномета продължава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи