Илон Мъск пусна робота си Оптимус да се разходи (Видео)

Илон Мъск пусна робота си Оптимус да се разходи (Видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Илон Мъск показа своя робот Тесла Оптимус как се разхожда из лабораторията.

За него компанията е отбелязала в Х, че е хуманоиден, с общо предназначение, способен да изпълнява задачи, които не са безопасни или са повтарящи се и скучни.

Човекоподобният Tesla Optimus вече е в етап Gen 2, който се отличава от началните прототипа с оптимизиран дизайн и много по-плавни движения с ръцете. Сега роботът „чувства” по-добре баланса, ходи с 30% по-бързо и тежи с 10 кг по-малко, умее да танцува, а фината моторика ни се демонстрира чрез боравенето с яйце.

Optimus е оборудван със специално разработени за него проводници и датчици. Вратът на робота има две степени на действие, а ръцете – 11, сега се движат по-бързо и по-плавно. Накрая ще видите и как Optimus танцува.

Tesla работи по хуманоидния робот от две години, за което време резултатът е… плашещ.

Източници: "24 часа", vesti.bg

 

 

Коментари

 • StrainY

  25 Фев 2024 19:10ч.

  До истинския Терминатор има още време , но това не бива да успокоява нормалните хора. Когато снабдят робот със автономна енергийна единица с поне 100-годишен ресурс 24/7 , тогава трябва да се притесняваме. Дотогава лудите ще си лудуват, мъдрите ще си мъдруват, както си е било винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 20:14ч.

  Много си глупав, виж ги Кики и Асенча, ето това са настоящи терминатори, както повечето съвременни модерни "елити"! Голямата игра е как да се направи от човекът робот, и тя е изключително напреднала, а през това време шмекерът Илон, хвърля прах в очите на хората да им отвлича вниманието! Вместо да говорят за нано технологии и нано роботи които директно влияят на човек, всички се впечатляват от "чипирането" което е технология от 80те години на миналият век, справка кохлеарният имплант! Играта на Мъск е същата като на Тръмп, фалшив кеч герой и агент провокатор! Мъск е много тъпо и лъжливо парче, така му започна известността с една CGI анимация на кола в космоса, и глупаците се вързаха, я си пусни и виж пак видеата колко жалко изглежда тази лъжа от позицията на времето...после реши да прави огнехвъргачи и да копае тунели... мега тъпак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  25 Фев 2024 21:38ч.

  ......... и да знаете какви меморандуми пише само !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  27 Фев 2024 3:52ч.

  Чипове в мозъците на неподозиращи жертви са слагали още през 60 те на миналия век,и тогава е било доказано, сигурно и по-рано даже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  25 Фев 2024 19:12ч.

  Видяхче, че роботчето на Мъск мъчително дълго се щура из халето. Така и не намери тоалетната, а походката му го издаде, че бе пред наакване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Welyand - Yutani, Отдел Кибервръзки с обществеността

  26 Фев 2024 8:44ч.

  На снимката се виждат два робота серия Optimus. Gen 2 - левият робот-посерко е предназначен да изпълнява рутинни дейности с ниска координация на моториката и висока степен на монотонност. Десният робот - Muskatnuss 14.1.7 beta умее да изпълнява редица хуманоидни дейности с висока степен на координаци - от Пайчово хоро до компулсивна мастурбация, благодарение на усъвършенстваните китки (до 171 взаимнонезависими движения) и ходила (до 87 движения). Подобрената моторика на Muskatnuss 14.7.1 beta го прави на практика неразличим от homo erectus като усъвършенстването на двигателно-моторния апарат и пластичността на лицевата мимика дават надежди скоро да стане неразличим и от homo sapiens sapiens. Sapienti sat!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  26 Фев 2024 8:59ч.

  Липсва доказателството, показващо боравене с яйце. Явно не са се намерили доброволци, уверени във фината моторика на Оптимус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи