Илон Мъск отложи сделката за закупуване на Twitter

Илон Мъск отложи сделката за закупуване на Twitter
Цената на акциите на компанията се е сринала с 20%

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск отложи сделката за закупуване на социалната мрежа Twitter. Бизнесменът не планира да закупи услугата, докато не се изясни точната ситуация с броя на фалшивите и спам акаунти в платформата, пише Independent.

 

Мъск заяви, че според социалната мрежа има не повече от 5% фалшиви потребители. Той също така обясни, че приключването на сделката е било отложено, докато се получи обосновка на тези предположения.

 

В резултат на тази новина акциите на компанията вече поевтиняха с повече от 20% в предборсовата търговия. И това е без да се отчита фактът, че ценните книжа се търгуваха на цена, доста по-ниска от предложената от Мъск. При затварянето на пазара на 13 май цената им беше 45,08 долара за акция, а милиардерът предложи да ги изкупи на 54,20 долара за брой.

Мъск обяви плановете си да придобие Twitter в края на април. Общата сума на сделката е 44 млрд. долара. Няколко дни по-късно социалната мрежа публикува отчет за първото тримесечие на 2022 г. В него стана ясно, че компанията е надценявала данните за активните потребители в продължение на няколко години. Платформата е отчитала акаунтите, свързани с един и същ автор, като уникални потребители.

Коментари

 • Цената на акциите на компанията се е сринала с 20%

  13 Май 2022 15:02ч.

  Добър търговски ход! Още едно отлагане и ще се наложи Мъску да платят, за да се съгласи да придобие поредния борсов балон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи