Идва краят на „неинтелигентните" домакински уреди

Идва краят на „неинтелигентните" домакински уреди
Samsung спира производството на модели без смарт функции до 2023 година

До края на 2023 г. Samsung възнамерява да произвежда 100% от своите уреди с поддръжка на Wi-Fi. Това ще им позволи да бъдат интегрирани в екосистемата SmartThings и да изпълняват редица "умни" функции. Освен това производителят възнамерява да преработи всички дистанционни управления за своите телевизори, така че да се захранват със слънчева енергия.

Според Android Authority интелигентните устройства за дома всъщност печелят на пазара на домакински уреди. На изложението IFA 2022 в Берлин Samsung обяви, че до края на 2023 г. всички нейни уреди ще бъдат оборудвани с Wi-Fi - остава малко повече от година. Очаква се дотогава нови уреди, включително хладилници, перални машини, сушилни и фурни, пречистватели на въздуха и микровълнови печки, климатици и други уреди, да могат да бъдат включени в системите за интелигентен дом.

Съобщението на Samsung е част от по-широка програма за устойчивост и енергийна ефективност. Свързването не е самоцел, а начин за управление на цялата домашна инфраструктура чрез екосистемата SmartThings с персонализирани настройки. Новият режим на компанията AI Energy Mode в екосистемата ще осигури оптимални екологосъобразни настройки. Например интелигентният дом може да ви посъветва да затворите щорите, за да намалите консумацията на енергия от климатика. Или например сушилнята може автоматично да определи вида на тъканта, за да задейства оптималния режим на сушене, вместо да работи с пълен капацитет.

Samsung твърди, че комбинацията от интелигентна функционалност и по-енергийно ефективни уреди ще намали месечните разходи за електроенергия с до 30 % в дългосрочен план. Разбира се, това зависи от готовността на купувача да похарчи средства за изграждане на цялостна екосистема за интелигентен дом.

Друга важна, макар и незначителна актуализация на политиката на компанията е свързана с пълното преминаване към захранвани със слънчева енергия дистанционни управления на телевизори. Някои серии телевизори на Samsung като Frame вече се предлагат с дистанционни управления без батерии, но в бъдеще тази политика ще бъде разширена до всички телевизори на компанията. Очаква се това да намали потреблението на батерии с 200 милиона единици за седем години.

Още преди изложението беше съобщено, че Samsung възнамерява да се превърне в "марка номер 1 за енергийна ефективност при домакинските уреди", като се стреми да изгради интелигентен дом с нулеви въглеродни емисии.

Коментари

 • До края на 2023 г. Samsung възнамерява да произвежда 100% от своите уреди с поддръжка на Wi-Fi.

  02 Sep 2022 14:45ч.

  Samsung с принос за увеличаването на електромагнитния smoke !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигналиста

  02 Sep 2022 15:10ч.

  С тия новите неща човек един боб не може да си запържи. Само за лигавене като в на тортата черешката стават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде нема нужда

  02 Sep 2022 16:02ч.

  Да бе, ако някоя мутра иска да ти напакости, ще може от разстояние и без следи чрез WiFi-хакване да ти счупи уредите или да ти направи пожар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  02 Sep 2022 17:44ч.

  По - голям ефект ще има , ако успеят в разработката на умни политически роботи, там е мамеца на звънеца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  02 Sep 2022 18:19ч.

  Южнокорейците са обладани от техноманията. Но това са азиатци. Сигурни секс с телефона си правят по някакъв начин. Така че може да им се кефят. Сигурно ще трябва като колите да се водят на диагностика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи