Хуманоиден робот с изкуствен интелект се разходи из мястото на икономическия форум в Санкт Петербург (видео)

Хуманоиден робот с изкуствен интелект се разходи из мястото на икономическия форум в Санкт Петербург (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

Хуманоиден робот H1 на китайския разработчик Unitree Robotics с изкуствен интелект (AI) в яка се разходи из Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF). Това съобщи кореспондентът на "Известия" на 8 юни.

На кадрите се вижда как обслужващият персонал контролира робота с гласови команди: "обърни главата си надясно", "обърни главата си наляво" и други. H1 не само имитира човешка походка, но и маха на посетителите с "ръка".

Моделът е предназначен за научни изследвания и професионална разработка на софтуер. H1 се движи със скорост до 5 метра в секунда, навежда се и пренася товари до 30 кг. В същото време той тежи 47 kg. Автономният живот на батерията на робота-хуманоид е 1,5 часа. Благодарение на специални сензори H1 може да сканира пространството в 360-градусов панорамен режим и да избягва препятствия.

Приспособлението може да чете надписи върху опаковки и да избира най-пресните продукти, както и да се ориентира в пространството.

27-ият Международен икономически форум в Санкт Петербург се провежда от 5 до 8 юни. Основната тема е "Основа на многополярността - формиране на нови центрове на растеж".

На 5 юни човешки робот посрещна гостите на мястото на провеждане на SPIEF в Московска област. Той се пошегува, че е зает с "бунта на машините", въпреки че по-късно уточни, че всъщност се занимава с осигуряването на безгрижен и комфортен живот за жителите на региона.

Източник: "Известия"

 

 

Коментари

 • Вътре са набутали китаец и го командват.

  09 Юни 2024 8:52ч.

  Другото е папие маше и купичка ориз за китаеца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gichardboibe

  09 Юни 2024 16:19ч.

  whoah this weblog is excellent i like studying your articles. Stay up the good work! You recognize, lots of people are looking around for this info, you can help them greatly. www.zarya.lg.ua/news/495779В  allwingroup.ru/business/kadastrovye-uslugi/poluchenie-postanovleniya-o-prisvoenii-pochtovogo-adresa/В  babygirlboyname.com/biblical-baby-girls-names-start-with/AВ  www.cheboksary-vse.ru/kluby-g-cheboksary/В  slcomp.kz/index.php?route=information/blogger&blogger_id=5В 

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Юни 2024 19:05ч.

  Щам не е изпил няколко водки в барчето, значи е Китайски !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  09 Юни 2024 11:14ч.

  Ако този красив ум е толкова изкуствено интелигентен, имайки само геврек вместо глава, представям си какъв кошмар би било, ако би имал цяла глава. Мене по-скоро ме интересува как би могло ефективно да бъде обезвредено такова нещо. Дали един Тесла-трансформатор би бил дотатъчен да му разджурка електроните, или трябва нещо по-брутално от рода на ацетиленова горелка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абе той да са измъкне китайчето от робота и та добара

  09 Юни 2024 11:20ч.

  щи навре и горелката и трафа и теслата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фен

  09 Юни 2024 17:24ч.

  Да уточним нещо: Става въпрос за Петербургския международен икономически форум а не за Международния икономически форум в Давос. Първото е имитация на оригинала от Давос,с присъстващи Боливия,Зимбабве,редица африкански държави,азиатски държави... Малка подробност,но подвеждаща,объркваща...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  09 Юни 2024 18:57ч.

  Не виждам друга полза от него, освен да плаши гаргите, става за бостанско плашило. Нямам нищо против роботите, обичам технологиите, които пестят човешка енергия. Но не е полезно да им се придава човешки вид, не може едно тенеке да прилича на бебе или на красива жена. Търси се въздействие, да ти са симпатични и да ги съжаляваш, едва ли не, а после и да им се доверяваш. Тенекета, тостери, ютии... няма да ги питам какво да правя. А те до това искат да го докарат, доверие в изкуствения интелект, за да може да си го програмират програмистите и да водят за носа населението. Всичко върви към унижение и подчинение на Човека - следене, социални зависимости, рейтинги, обвинения в грешки. Най-корумпираните, обаче, от същия грешен човешки род, ще са „спасителите“, посредством всичките си магически творения и чародейства, ще създадат изкуствените си богове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От тук нататък

  09 Юни 2024 19:18ч.

  Започва унищожаването на човечеството!!! Хуманоиден робот с ИИ Е РАВНО НА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЧОВЕСТВОТО.ЗАЩО,ЗАЩОТО ЩЕ РАЗБЕРАТ,ЧЕ ХОРАТА С МНОГО ЛОШИ И ЩЕ НИ ПОСЕГНАТ РАНО ИЛИ КЪСНО КОЛКОТО И ДА ВИ СЕ СТРУВА НА ХОЛИВУДСКА ФАНТАСТИКА ТОВА ЩЕ СТАНЕ!!! АКО ИСКАХА НЯМАШЕ ДА ГО НАПРАВЯТ НЕНОРМАЛНИЯ ЕЛИТ,КОИТО НИ ИЗБИВА ВЕЧЕ ТАКА СТРЕМГЛАВО В ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ.ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е,ЧЕ ХОРА НЕ ИМ ТРЯБВАТ,ЩОМ ВСЯКА ЕДНА СВЕРА МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАМЕСТЕНА ОТ ИИ,ТА ТЕ ДОРИ МОГАТ ДА СЕ САМОПРОИЗВЕЖДАТ БЕЗ ДА ПОДОЗИРАТ ХОРАТА!!! ВСЕ ПАК ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕК.Т.Е ТЕ СИ ИМАТ МОЗЪК НЕ УПРАВЛЯЕМ ОТ ДРУГИ.ПРОКЛЕТИ ДА СА ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАВАТ ТЕЗИ САТАНИСКИ МАШИНИ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Дън:

  09 Юни 2024 19:35ч.

  - ...нямам спомен как съм се озовал в ...Сан ...в Сан Пийтърсбургер ...и дано да няма стълби ...и психотест за деменция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъбу

  10 Юни 2024 6:31ч.

  Трагична картинка, като всички руснаци между другото. Няма вид на хуманоид а клечки и трака като руска машина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи