ФСБ: Американските служби използват смартфоните на Apple за следене и наблюдение

ФСБ: Американските служби използват смартфоните на Apple за следене и наблюдение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Службите за сигурност на САЩ използват смартфоните на компанията Apple за следене и наблюдение. Това твърди руската ФСБ, позовавайки се на данни от разследване. Според него апаратите използват неизвестен зловреден софтуер.

Пълен текст на изявлението на ФСБ относно разкритата разузнавателна акция на САЩ, проведена с помощта на iPhone:

"В хода на обезпечаването на руската телекомуникационна инфраструктура бяха разкрити аномалии, характерни само за потребителите на мобилни телефони на Apple, които са причинени от действието на неизвестен досега злонамерен софтуер (ЗС), използващ предвидените от производителя софтуерни уязвимости.

Установено е, че няколко хиляди телефона Apple са били заразени. Освен руски абонати, бяха установени и факти за заразяване на чуждестранни номера и абонати, използващи SIM-карти, регистрирани към дипломатически мисии и посолства в Русия, включително в НАТО и бившите съветски републики, както и в Израел, ЮАР и Китай.

По този начин информацията, получена от руските разузнавателни служби, доказва тясното сътрудничество на американската компания Apple с националната разузнавателна общност, по-специално с американската Агенция за национална сигурност, и потвърждава, че декларираната политика на поверителност на личните данни на потребителите на устройствата на Apple не е вярна.

Компанията предоставя на американските разузнавателни служби широк спектър от възможности за наблюдение както на всички, които представляват интерес за Белия дом, включително и на техните партньори в антируските дейности, така и на собствените им граждани."

 

 

Коментари

 • Добър ден

  01 Юни 2023 23:39ч.

  Щеше да е нелогично, ако не беше така. Допускам, че и при Андроид ситуацията не е по-добра. Всички ние бунаците, от хлапак до пенсионера, сами попълваме досиетата си в АНС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъ, кък? Туй нимой бъди!

  01 Юни 2023 23:53ч.

  Еталона за демокрация?! Неееееее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужас!

  02 Юни 2023 10:06ч.

  Ма, то, както е тръгнало в САЩ извън белия екран на Холивуд демокрация няма, а в действителност са по-зле от ГДР-то и следенето на ЩАЗИ, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  09 Юни 2023 17:58ч.

  Това е абсолютен факт от много години. Просто тези, които не са живяли на запад, не го знаят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • телефоните с андроид

  02 Юни 2023 0:00ч.

  (но тези с гугъл сървиз) са същата работа. Използвайте Huawei без Google service. И тъй като със сигурност знаем че всички технологични американски компании са свързани с дълбоката държава, да не зачеквам темата с Windows.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  02 Юни 2023 1:42ч.

  Аз ще я захвана - Windows е с вграден шпионски софтуер - keylogger функция, а повечето му потребители са технически неграмотни и изобщо не знаят за това, камо ли да я изключат. Дори френското правителство официално се е оплакало, че събират ненужни данни: https://www.privateinternetaccess.com/blog/microsoft-windows-10-keylogger-enabled-default-heres-disable/ Amazon са същите - 24/7 шпиониране. Даже някаква американска двойка си беше вързала охранителните камери в дома към тяхната услуга и някакъв служител ги бил зяпал, докато си играят на възрастни... https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7301113/Alexa-listen-users-having-sex-audio-heard-Amazon-staff-whistleblower-claims.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омдзи

  02 Юни 2023 16:14ч.

  Там ни следят китайските служби. Е, ако има и Whatsap - и хамериканците - за това алармира Павел Дуров - създателят на Telegram...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Птибурдуков

  02 Юни 2023 0:30ч.

  Джон Макафи отдавна говореше за тези неща, затова и го самоубиха: https://www.youtube.com/watch?v=MOV5nCyySEs

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Apple отхвърли обвиненията на ФСБ за сътрудничество с американските разузнавателни служби

  02 Юни 2023 11:28ч.

  Apple заяви, че не е сътрудничила на американските разузнавателни агенции за въвеждане на уязвимостта в iPhone. Изявлението на компанията е публикувано от Ройтерс. „Никога не сме работили с никое правителство за въвеждане на заден ход (уязвимост – прибл. Meduza) в който и да е продукт на Apple и никога няма да го направим“, казаха от компанията. ===> https://www.reuters.com/technology/russias-fsb-says-us-nsa-penetrated-thousands-apple-phones-spy-plot-2023-06-01/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ох, отдъхнах си!

  02 Юни 2023 15:42ч.

  Знаех си аз, че това са клевети, разпространявани от враговете на светлината и прогреса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи