Европейците купуват по-малко смартфони на Apple, Samsung и Xiaomi

Европейците купуват по-малко смартфони на Apple, Samsung и Xiaomi
През първото тримесечие на 2022 г. най-големият доставчик на смартфони на европейския пазар все още е Samsung

Анализаторската компания Counterpoint публикува доклад за състоянието на европейския пазар на смартфони през първото тримесечие на 2022 г. Резултатите бяха много разочароващи, тъй като четирима от петте най-големи производители отбелязаха значителен спад в доставките.

През първото тримесечие на 2022 г. най-големият доставчик на смартфони на европейския пазар все още е Samsung с дял от 35% спрямо 37% през 2021 г. В сравнение със същия период на миналата година доставките на компанията са намалели с 16%. Делът на Apple се увеличи от 24% на 25%, но броят на доставените устройства намаля с 6%. Xiaomi пострада най-много, като делът ѝ спадна от 19% на 14%, а доставките намаляха с 36%. OPPO успя да запази своя дял от 6%, но доставките на смартфони спаднаха с 8%. Единственото изключение е realme, чийто пазарен дял нарасна от 12% на 15%, а броят на доставените устройства се увеличи с впечатляващите 67% през годината.

Като цяло европейският пазар на смартфони е намалял с 12% през първото тримесечие на 2022 г. Според експертите на Counterpoint причините за това са няколко: недостигът на полупроводници, затварянето на фабрики в Китай поради продължаващата пандемия COVID-19, влошаването на общите икономически условия и редица други фактори.

Коментари

 • Либералите да вземат да

  17 Юни 2022 8:19ч.

  тренират с похапване на ай фони или да се топлт с него. Да им е сладко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи