Едва петима души се отзоваха на покана на ЕК за парти в метавселена, струваща 387 000 евро

Едва петима души се отзоваха на покана на ЕК за парти в метавселена, струваща 387 000 евро

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Във вторник отделът за чуждестранна помощ на Европейската комисия бе домакин на парти, организирано в метавселената, целящо да накара младите хора на възраст от 18 до 35 години да се вълнуват от ЕС. За изненада на домакините на него се появиха само петима души, пише Politico.

В Twitter кореспондентът на Devex Винс Чадуик сподели момент от празничната атмосфера, като информира, че в крайна сметка само той е останал на партито, тъй като останалите са се озадачили и са си тръгнали.

Очевидно само няколко от 44-те души, харесали официалния трейлър, са били достатъчно заинтригувани от аватарите, танцуващи на хаус музика на тропически остров, за да се присъединят към партито.
 

Отделът за чуждестранна помощ на Комисията е похарчил общо 387 000 евро за разработване на платформа за метавселена, за да популяризира своята инициатива Global Gateway, съобщи Devex.

В нейните рамки Комисията цели да отдели 300 милиарда евро до 2027 г. за изграждане на нова инфраструктура в развиващите се страни.

Говорител на ЕК каза на Devex, че целта на промоционалната публикация е да „повиши осведомеността за това какво прави ЕС на световната сцена“ сред хора на възраст от 18 до 35 години, намиращи се „основно в TikTok и Instagram“, които са „неутрални по отношение на ЕС “ и обикновено информация за него до тях не достига.


Източник: profit.bg

 

 

 

Коментари

 • Рукола Z

  02 Дек 2022 10:49ч.

  Ха ха ха... тия наистина ли си помислиха, че хората умират да бъдат анимационни герои? ? ... че и ще плащат за това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко започна отдавна!

  02 Дек 2022 11:55ч.

  По-точно: още от кривите краставици. Тяхната забрана беше достатъчна да се разбере, че ЕС е налудничава идея, а еврочиновниците са събрани само, за да бъдат надзиратели, а не да вършат смислена работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  02 Дек 2022 13:15ч.

  Това "какво прави ЕС на световната сцена“ се вижда и без виртуални платформи по това, което прави в Украйна-основно подкрепа за нацистки режими и прикриване на престъпленията им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 380 ХИЛЯДИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ!!!!!

  02 Дек 2022 21:15ч.

  БЪДЕТЕ ГОРДИ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитален Дневник

  03 Дек 2022 8:50ч.

  Това е уникално като идея и изпълнение, а за тези пари е направо подарък за гражданите на ЕС. Чувствам гордост от това, че можем в метавселена по един толкова вдъхновяващ начин да преживеем заедността ни на европейци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нцжкжкжкж

  03 Дек 2022 22:41ч.

  С може ли да чукаме някоя млада еврокомисарка в тая метавселена?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  06 Дек 2022 9:01ч.

  На ваше място не бих пробвал. Изборът Ви е ограничен до Урсула фон дер Лайен, Маргрете Вестегер, Вера Йоурова и евентуално до Мария Габриел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи