Докато в Twitter цари хаос, Илон Мъск публикува анкета за възстановяване на профила на Тръмп

Докато в Twitter цари хаос, Илон Мъск публикува анкета за възстановяване на профила на Тръмп

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На фона на хаоса, който цари в Twitter, новият собственик Илон Мъск се възползва от възможността и в петък публикува анкета дали профилът на Доналд Тръмп да бъде „възстановен“ в платформата на социалната мрежа.

Според неговия туит е имало близо 5 милиона гласа към 19:47 ч. EST в петък. Анкетата трябваше да продължи още 20 часа.


Бившият президент беше отхвърлен от Twitter през януари 2021 г., след като публикациите му бяха разглеждани като подстрекаващи смъртоносния бунт на Капитолия в САЩ по-рано същия месец.

Мъск публикува проучването, тъй като хаосът в неговата компания предизвика поток от посещения на любопитни хора към социалната мрежа.

Стотици служители на Twitter изглежда са напуснали работните си места в четвъртък, след като новият им лидер им даде ултиматум да се задължат да работят „дълги часове с висока интензивност“ или да напуснат.

Мъск вече беше съкратил близо половината от работната ръка – от около 7 500 до 3 700 служители. Около 1 200 допълнителни работници са напуснали в четвъртък, оставяйки компанията „на ръба“.

Съобщава се, че инженерните отдели и отделите за модериране на съдържание са без хора. В петък сутринта Мъск се е обърнал към служителите за помощ, според съобщения на компанията.

„Всеки, който действително пише софтуер, моля да се яви на 10-ия етаж в 14:00 днес“, пише той в едно съобщение.

Около 30 минути по-късно Мъск изпрати друг имейл, в който казва, че иска да научи за „технологичния стек“ на Twitter, който се отнася до софтуера на компанията и свързаните с него системи. В друг имейл той моли някои хора да летят до централата на Twitter в Сан Франциско, за да се срещнат лично.

 

Източник: kaldata.com

 

 

 

Коментари

 • Какъв "смъртоносен бунт" на Капитолия?!

  22 Ное 2022 15:53ч.

  Че един негър-полицай застреля невъоръжената и незаплашваща го с нищо Ashley Babbit, защото влязла в Капитолия. И го оставиха "невинен". Че то нашите "демократи" дето запалила Парламента, трябвало тогава с базуки да ги целят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи