Cadillac представи луксозния електрически автомобил CELESTIQ на стойност 300 000 щ. долара

Cadillac представи луксозния електрически автомобил CELESTIQ на стойност 300 000 щ. долара

Премиум марката Cadillac реши да повдигне завесата пред своя водещ проект за електрически автомобил. Моделът получи името CELESTIQ и е на впечатляваща цена - 300 хил. щ. долара. Снимките и видеоклиповете все още показват само изложбения модел, но серийната версия ще се различава от него минимално.

Cadillac позиционира CELESTIQ като "ултралуксозен" флагмански модел. Компанията все още не е разкрила основните му технически характеристики, но говори за други предимства на автомобила. Сред тях са ръчно изработени материали, задвижване на четирите колела, управление на четирите колела и ново поколение на системата за подпомагане на водача Ultra Cruise. Електрическият автомобил ще бъде изграден върху платформата Ultium на General Motors.

Шофьорът и всички пътници ще се чувстват възможно най-комфортно в автомобила. Например покривът е с "четириквадрантно интелигентно стъкло с частици", което означава, че всеки ще може индивидуално да задава своето ниво на прозрачност на покрива.

 

На борда има набор от пет сензорни дисплея с висока разделителна способност. Впечатление прави най-вече монолитен 55-инчов екран на арматурното табло, едно от достойнствата на който ще бъдат "електронните цифрови щори". Това решение ще позволи на пътника на предната седалка да гледа видеоклипове, без да разсейва водача. В задната част на облегалките за глава на предните седалки и в конзолата със сензорни дисплеи между двата реда седалки също са вградени екрани.

Автомобилът ще бъде пуснат в продажба през 2024 г. и ще се появи като модел през 2025 г., съобщава Motor Authority.

Коментари

 • Бъдещето дойде.

  25 Юли 2022 8:09ч.

  Скоро ще изградят инфраструктура за зареждане и всички, които могат да си го позволят, ще карат ел. автомобили. Останалите ще си спомнят с умиление семейните разходки с кола... Ако им се налага - ще вземат под наем за 1-2 дни AutoCommun... Стига вече с тази мобилност. Само не знам как ще ни 'отърват' от къщите ни, наследствени имоти... С бомби ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соколофф

  26 Юли 2022 13:12ч.

  Айде, и Кадилак започнаха да правят телевизори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи