Атос отваря глобален център за киберсигурност в България

Атос отваря глобален център за киберсигурност в България
Компанията планира да наеме над 300 дигитални експерти в следващите няколко години

Атос, компанията номер 1 в предоставянето на киберсигурност услуги в Европа*, днес обяви отварянето на нов глобален център за киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който групата създава в световен мащаб, а целта му е да обслужва бързо и ефикасно организации по целия свят в сферата на киберзащитата чрез постоянно наблюдение, проследяване и разрешаване на инциденти, използвайки последните технологии в областта.

За да отговори на нуждите на компаниите от частния и публичния сектор, опериращи в редица критични индустрии, групата създава още един център за киберсигурност в Централна Европа, в допълнение към тези в Хърватия, Румъния и Полша. Тази стъпка е и в съответствие с наскоро представеното решение за сигурност, Atos OneCloud Sovereign Shield, с което клиентите могат да подобрят нивото на контрол и управление на своите данни.

„С увеличаването на нашите клиенти в Европа, включително и в България, за нас беше естествено решение да открием своя следващ център за киберсигурност именно в София, където вече имаме чудесен екип от дигитални експерти“, каза Крис Море, Старши Вицепрезидент Киберсигурност в Атос. „Атос е лидерът в  Европа, предлагащ услуги за киберсигурност. Новият ни център ще осигурява ключови услуги за сигурност за нашите клиенти в региона и имаме амбицията да разрастваме локално своя бизнес дори още повече.“

В центровете за киберсигурност на Атос по целия свят се обработват над 31 милиарда инцидентна дневно. Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включвайки мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване.

Глобално Атос специалистите, които са заети в сферата на кибер услугите са над 6000.  С отварянето на новия център Атос очаква да наеме над 50 специалисти в областта на киберсигурността в София до края на 2022 година. Предвижда се центърът да увеличи своите служители до 300 в следващите няколко години.

На официалното откриване присъстваха още министърът на на иновациите и растежа Даниел Лорер, Н.Пр. г-жа Флоранс Рубин, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция, както и председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе.

Даниел Лорер искрено благодари на Атос затова, че разпознава България като източник на таланти в областта на киберсигурността и заяви, че за съжаление през последните 15 години българската държава не е напреднала много в развитието на тази област. Министърът подчерта още, че ще се радва на бъдещо сътрудничество с кибер специалистите на Атос.

“Киберсигурността е от изключително значение за бъдещето на Европейския съюз и Европа. Групата на Атос е пионер в тази сфера и съм щастлива, че отваряйки този нов център за сигурност ще помогне за укрепване на нашата колективна сигурност и нашия суверенитет в областта на киберсигурността“, това каза г-жа Флоранс Рубин по време на церемонията.

По време на откриването на новия център Атос беше отличена и със „Зелена карта за административно обслужване“, която беше връчена от Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. Основната цел на картата е да  оказва съдействие за индивидуално административно обслужване на инвеститорите на територията на Столична община.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 служители - Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center.

Atos IT Solutions & Services поддържа 20+ бизнес функции и 1000+ процеса, като предоставя цялостни услуги като счетоводство, контрол, управление на финанси, човешки ресурси и доставки на компаниите от групата на Atos. В допълнение, дружеството доставя и услуги за бизнес комуникации за клиенти в над 40 страни по света.

Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. Компанията е сред лидерите предлагащи най-висок клас SAP решения за корпоративни клиенти. В портфолиото й влизат клиенти като Кока-Кола Хеленик, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

И двете компании са сред водещите работодатели в България и са награждавани четири пъти със сертификата “Great Place To Work” от международната организация Great Place Тo Work Institute.

Коментари

 • Така-де,

  22 Март 2022 17:44ч.

  Нали ви казах, че скоро нетът ще бъде под сто процентов контрол. Ще минаваме на позиви май. Ах този Оруел, да не му се надяваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  22 Март 2022 18:33ч.

  Да благодарим на фирмата, че ни премести в Централна Европа, че на тия Балкани станахме за кашер на лорерите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи