Apple ще пусне iPhone 15 Ultra следващата година вместо iPhone 15 Pro Max

Apple ще пусне iPhone 15 Ultra следващата година вместо iPhone 15 Pro Max

Според онлайн източници, Apple ще увеличи разликата между базовата и флагманската версия на iPhone през следващата година, като най-високопроизводителният модел ще се нарича iPhone 15 Ultra. Това е мнението на журналиста от Bloomberg Марк Гурман, който също смята, че iPhone 15 Ultra най-накрая ще замени Lightning интерфейса с USB Type-C.

През годините смартфоните на Apple рядко са променяли правилата си за именуване. В началото на производството на iPhone, когато на всеки две години се добавяха значителни промени и нови функции, междинните модели получаваха обозначението "S". Например, след изцяло новия iPhone 5 година по-късно последва iPhone 5S, след това iPhone 6, а още една година по-късно - iPhone 6S.

През 2019 г. Apple разнообрази гамата си от смартфони и оттогава пусна основни и премиум версии на устройствата, като последните се наричат "Pro" и "Pro Max". Тази година разширената версия на базовия iPhone беше наречена "Plus", която не е използвана от компанията от 2017 г. насам. Отказът от името "Pro Max" в полза на "Ultra" е по-разумен, тъй като Apple вече има в гамата си смарт часовника Apple Watch Ultra.

По-рано се появиха слухове, че Apple тества iPhone с интерфейс USB Type-C и планира да го пусне на пазара преди влизането в сила на закона на Европейския съюз, който изисква от производителите на смартфони да оборудват устройствата си с конектора от 2024 г.

Освен това според Марк Гурман Apple може да се откаже от второто си есенно събитие тази година. Въпреки това той очаква Apple да представи нови модели Mac mini, MacBook Pro и iPad Pro преди края на годината, но ще го направи чрез прессъобщения, тъй като тазгодишните модели няма да получат драстични подобрения.

Коментари

Напиши коментар

Откажи