Apple може да представи шлем за добавена реалност през 2024 г

Apple може да представи шлем за добавена реалност през 2024 г

Слухове за намерението на Apple да пусне в обозримо бъдеще комплект за смесена реалност (AR/VR) се носят от доста време. Сега има информация, че компанията разработва шлем за добавена реалност (AR), който може да се появят на пазара през 2024 г. Това съобщи анализаторът на Haitong Intl Tech Research Джеф Пу.

Според специалиста, Apple в момента е на етап проектиране на AR слушалките. Очаква се прототипът на устройството да бъде готов до края на тази година, а масовото му производство от Apple да започне през втората половина на 2024 година. Анализаторът вярва, че AR слушалките на Apple ще използват компоненти от Corning и Hoya. Съобщава се също, че устройството ще се нарича AR Glass.

Пу беше един от първите, които говориха за шлема за добавена реалност на Apple. За разлика от комплекта за смесена реалност, който може да бъде представен в края на тази или в началото на следващата година, бъдещото AR устройство ще бъде изцяло ориентирано към добавената реалност.

В допълнение към това Пу изрази несигурност, че iPhone 15, който Apple трябва да представи през следващата година, ще разполага с перископна камера. Според него вероятността е голяма и ако се появи перископна камера, Lante ще снабди Apple с такива модули. Перископската камера вероятно ще се появи в моделите iPhone 15 Max или iPhone 15 Pro.

Коментари

Напиши коментар

Откажи