Тошко Йорданов: Асен и Кирил са двойка в създаването на нови корупционни схеми

Тошко Йорданов: Асен и Кирил са двойка в създаването на нови корупционни схеми

Асен и Кирил са двойка в създаването на нови корупционни схеми и се видя за какво е техният вой. Ако не бяхме от ИТН, Борисов все още щеше да управлява. ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” действат по един и същ начин, с едни и същи методи.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

И продължи: „Асен Василев до вчера разказваше много убедително как никога повече не трябва да купуваме руски газ и как не трябва да се преговоря с „Газпром“. Вчера врътна тялото си и тази част, която му е под гърба, в другата посока“.

На няколко пъти Йорданов се обърна провокативно към водещия на сутрешния блок Виктор Николаев: „За чий интерес, „колега“? Изпросихте си го. За чий интерес той попречи на България да купува руски газ по схемата на италианците, германците и гърците и се набутахме с посредници с 30% нагоре?“.

И попита - какво разбира от енергетика Лена Бориславова, че дава акъл каква ще е цената на газа.

Ние можем да бъдем и една прекрасна опозиция. Нашата цел е да няма лицемерие в българската политика, подчерта Йорданов.  

Тошко Йорданов за пореден път се подразни на етикета „Троянски кон“, който лепят на партията му „Има такъв народ“. Ако Кирил и Асен искат да си играят на цитати от Троянската война, искам само да им напомня как завършва Троянската война. И как гърците всъщност сриват Троя със земята и тя изчезва от лицето на земята. И тук идва другият въпрос - коя го играе Хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Менелай“, заяви той пред Нова телевизия. 

Относно евентуални бъдещи коалиции той коментира: „Нека минат изборите. Да видим дали изобщо е може да се състави правителство без ИТН. 

„Всички говорят срещу нас, защото сме единствените, които показват лицемерието“, заяви Йорданов. 

„ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ играят един и същи танц. Асен и Кирил създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми“, посочи той. 

Още в началото разговорът между Йорданов и водещия Виктор Николаев стана напрегнат.

Йорданов се сопна на твърдението на водещия, че не ИТН не могат да създадат стабилно управление.

„Това не е вярно. Защо нямаше управление, когато бяхме първа политическа сила?“, попита Йорданов.

„Ами не ви знам. Защото не можете да направите управление“, отвърна водещият.

„А вие къде бяхте през това време? Задавате некоректно въпрос“, контрира бившият депутат. 

По думите му, ако ИТН не могат да се разберат с бившите си коалиционни партньори, „ние ще бъдем една прекрасна опозиция“. 

По думите на Йорданов, би било прекрасно да има едни етични партньори, с която ИТН да може да се коалира след изборите, но за съжаление се налага да се избира между лошото и по-малко лошото. Той не вижда други потенциални партньори за ИТН, освен „Продължаваме промяната“ и БСП. 

Той коментира и казуса с неподадената имотна декларация на Слави Трифонов: „Всичко се обръща на един мръсен сеир кой какво има“. 

„Има административно изискване, резултатът е проверка и глоба. И двете неща са изпълнени“, посочи той. 

Водещият попита дали Христинка Иванова, която щеше да се отцепи от ИТН, но се отказа в последния момент, ще се влезе в листите на ИТН като кандидат-депутат. „Защо, искате да я подкрепите ли? Естествено, че ще бъде кандидат-депутат. Предполагам. Трябва да се подкрепи от плевенската организация“, отвърна Йорданов.

Източници: Нова тв, "Епицентър"

 

 

Коментари

  • Ала_Бала

    15 Авг 2022 10:49ч.

    За това се учили в Харвард!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:19ч.

    Поради артистично-творческата си битност и някои поведенчески особености приказките на Тошко често не се приемат сериозно. Повдига завесата на интересни въпроси. Не знам доколко умишлено използва езоповски език или неволно навежда на размисли. Двойката действа нечисто, това е ясно. Има елемент на компрометиране на отношенията им с козяците, но степента ми е неизяснена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Авг 2022 11:21ч.

    ВСУ унищожи база на Вагнер в Попасна по публикация на руски блогър със снимки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво общо има със стаията?

    15 Авг 2022 11:36ч.

    Крадец на никове. Ти си абсолютен ИДИОТ. Лекувай се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Авг 2022 12:53ч.

    Да взема да благодаря, че Киев е още цял, жив и здрав. А можеше да е като Дрезден през ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:23ч.

    Козак като правило не се интересува от кражбите и корупцията на кучите синове, но и това е условно. Има някакви предели, от които нататък съответният кучи син изпада в немилост. При БХ пределът изскочи, доколкото лъснаха някакви схеми (зависимости) с Кремъл. Кокорите нямаха видими политзабежки, но изглежда все пак, че са сгазили лука пред козяк по неприемлив начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:27ч.

    Това така ли е? Важен въпрос! Говори се, че на онази закуска по принцип е имало персонални покани. И до този момент нямам ясно обяснение откъде се взе онзи Икономов (ПП). Хр.Иванов е взел разрешение да изпрати Славов. Вигенин е ясен, очертава се като пръв соц. евроятлантик, за ужас на Зафиров. Др. Нинова не я броим, тя си е поначало най-първа, но не е прилично да ходи на закуски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:32ч.

    Дани Сю е ясен. БХ припикава от ярост, че е разлюб дете. Възрожденц. и ИТН не са получили покани, което дава доп. стойност на думите на Тошко. Е, знаем, че козяшката порода е многолика и понякога играе, че уж някой им е противник, а всъщност не е. Всички са с по няколко паспорта. Обратно към ПП. "Завоят" на Асенчо към Газпром е интересен. Може да е белег за нещо (може и не) - следете и мислете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "нови корупционни схеми"

    15 Авг 2022 11:35ч.

    Да, но са много добри в това. Все пак са учили в Харвард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:39ч.

    Колкото и да следите и да мислите, не забравяйте най-важните приоритети. гепп, изменчивите и дпс са изцяло токсични и неприемливи. Внимавайте с екраните на машините, чувствителни са! Сравнете отпечатаната бележка с вота си. При всички останали има някакви неясни въпроси. Компромисите неизбежни, но гласуването няма смислена алтернатива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Авг 2022 11:46ч.

    Няма да е лесно! Средата е дълбоко натровена. Днес Чуков изключ. стегнато, системат. и проникн. изложение: https://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Amerikantsite-darzhat-sveta-v-martva-hvatka--Zasega/290298/11/0 Това е, кучи синове, гадости и умело направлявани хаос и отчаяние. Другите не са ангели небесни, но са още в пионерската организация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • принос

    15 Авг 2022 11:46ч.

    Все пак Слави Трифонов и ИТН имат две основни заслуги, които и Тошко Йорданов посочи: 1. Слави Трифонов детронира за първи път ГЕРБ от първото място при избори през последните 12 години; 2. Слави Трифонов и ИТН макар и късно дръпнаха шалтера на вредното коалиционно правителство на Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова и Христо Иванов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е

    15 Авг 2022 11:58ч.

    Но все пак е по-добре да има съзидателна активност, а не разрушаваща. ИТН направиха това, което по-голяма част от българският народ иска: Да свали, да изгони, да прекъсне дейността на партия и партии, но нищо не казва КАКВО ТОЧНО ИСКА да се направи за да се оправят нещата и най-важното КАК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • решителност

    15 Авг 2022 13:17ч.

    Все пак е нужна и решителност, защото БСП преглътна всички червени линии, дори за капак и за ужас на нейните избиратели, предложи най-големия русофоб и противник на Газпром за премиер. Ако ги нямаше ИТН, да проявят разум и решителност, БСП щеше да преглъща още червени линии е името на властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Авг 2022 11:55ч.

    Излишни и некомпетентни хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Авг 2022 12:14ч.

    траншовете от ес трябва да се пазят много внимателно да не отпрашат към офшорките които ходи по избори да внимава много какви ги върши

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полша иска оставката на Урсула

    15 Авг 2022 15:34ч.

    Полша иска оставката на Урсула. Нашите ТВ крият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Илия

    15 Авг 2022 16:47ч.

    Тези май се съюзиха с Бойко и целодневно лъжат с измислени приказки, но виновни са продажните журналя, които им публикуват глупостите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи