Терористи и мафиоти идват като бежанци от Украйна, притеснява се правителството

Терористи и мафиоти идват като бежанци от Украйна, притеснява се правителството

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За реална опасност с бежанците от войната в Украйна да влязат хора, свързани с криминални групировки или терористична дейност, се притеснява българското МВР.

Това става ясно от приетия от служебното правителство план за управление на границите и връщане на гражданите на трети страни, който е бил изработен от МВР.

В плана се разглеждат няколко сценария за незаконата миграция в Европа и как ще бъде засегната България.

"В следствие на военните действия в Украйна съществува реална заплаха с бежанския поток от Украйна в страната да влязат криминално проявени или свързани с терористични групировки лица. Установени са случаи, при които украински граждани от мъжки пол извършват дейности, свързани с подпомагане вторичните движения на незаконни мигранти, без очевидна връзка с военните действия в Украйна. Предвид продължаващата инвазия в Украйна, се очакват глобални икономически последици от военния конфликт, които заедно с хуманитарната криза ще продължат да генерират бежански потоци, поставяйки в риск както социалната, здравната, така и системата за сигурност на държавата", твърди вътрешното министерство в анализа си, който е част от националния план.

Служебното правителство е разработило два варианта, по които може да се развива бежанската вълна от Украйна, става ясно от документа.

В първия вариант съществува изпреварваща информация относно възможността за навлизане на големи групи от лица, вследствие на военно-политическия конфликт и последвалата криза. Развитието на ситуацията в този вариант предполага наличието на достатъчно време за планиране на дейностите, силите и средствата, необходими за приемане и осигуряване на лицата, потърсили временна закрила в страната, твърди кабинетът.

Вторият вариант е в случай на внезапно масово навлизане на чужденци през държавната граница, вследствие на конфликти и кризи в близки до България държави. При този вариант ситуацията ескалира в кратки срокове и предполага бърза реакция на органите на изпълнителната власт и своевременно адаптиране на предварителните планове за действие към създалата се обстановка.

Демографският бум в Африка и Азия ще увеличи миграционния натиск върху външните граници на ЕС, ще нараства броя на мигрантите от Северна Африка. Подтикващите и привличащи фактори ще продължат да играят важна роля в търсенето на по-добър живот, като мигрантите ще продължат да правят опити да достигнат ЕС като привлекателна дестинация. Някои трети страни ще използват нелегалната миграция като инструмент за „изнудване“ на ЕС и/или конкретни държави-членки. Държавите на произход на мигрантите ще се възползват от миграцията като инструмент, за да упражняват влияние в международните отношения (например, искания за ефективна интеграция на мигрантските диаспори в ЕС), твърди още анализът на правителството.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • изненада, а

    27 Ное 2022 15:58ч.

    Да сте чували за украинската мафия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    27 Ное 2022 17:12ч.

    Остави мафията, има един факт който старателно се крие-Украйна е на първо място в Европа и то с голяма преднина по брой заразени и болни от СПИН. Тук също ги изследват и резултатите са много притеснителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сифилис – също

    27 Ное 2022 17:26ч.

    Звучи като пресоляване на манджата – тип всичко лошо в хохлите, но е така според тяхната статистика във времето на все още съществуващата там нормална държавност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    27 Ное 2022 18:41ч.

    никакво пресоляване не е, а са реални факти . Данните от РЗИ Бургас няма да ти ги дадат официално никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vld

    27 Ное 2022 19:22ч.

    Това е абсолютно вярно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    27 Ное 2022 16:11ч.

    ами че те всички са такива! ще ги разберете вий ама ще е късно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница

    27 Ное 2022 16:13ч.

    Леле Вярно ли Бре ? Сега ли чак се сетихте ? А , в тази връзка да попитам - Как са БЪЛГАРИТЕ ОТ КАРЛОВО във ФУРГОНИТЕ , след наводнението??????? Нещо за тях ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • планът

    27 Ное 2022 16:20ч.

    Открихте топлата вода! Този план дали е съгласуван с партията на военнолюбците - Демократична Украйна, пардон, имах предвид българската партия Демократична България, която веднага ще излезе с декларация против този план и съответните мерки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    28 Ное 2022 7:36ч.

    Прав е "Планът": Крайно време е партия "Демократична България" да се преименува в "Демократична Украйна". Тъй де, много е "демократично" да подложиш собствения си народ на унищожение от могъщия съсед, в името на измислената независимост, която е в същност пълна (робска) зависимост от любимия Запад (САЩ по-точно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    27 Ное 2022 16:23ч.

    Притеснявали се били, а ги пускаха на тълпи, без проверки, чакаха ги на границата едва ли не с отворени обятия.След което месеци наред ги издържаме на морска почивка. И ако някой не е съгласен с тази политика на прекомерна закрила, го изкарваха путинист и враг на евроатлантизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предложение

    27 Ное 2022 16:25ч.

    Предвид, че Зеленски и укронацистите са близки до сърцето на служебното правителство, предлагам всички украински мъже над 18 г., влизащи в България, превантивно да бъдат връщани в Украйна, Зеленски има нужда от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    27 Ное 2022 16:27ч.

    Какво направиха МВР и спец. службите от края на февруари до края на ноември- май нищо. Знае се от години за престъпноста в У., някой направи ли си труд да направи по- сериозна проверка на влизащите-не. Каналжии, обирджии- какво чакат- да убият някого? Превенция?!Ако не знаят- да попитат американците- те имат богат опит с укр. мафия! Знаят ли кой от влизащите има военно минало- без значение от пола?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цел на Русия - денацификация

    27 Ное 2022 16:30ч.

    Колкото по-успешна е Русия, толкова повече нацита ще напускат Украйна. Европа и САЩ ще намалят помощта и нацитата ще трябва да набират пари с криминална дейност по цяла Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • курортистките

    27 Ное 2022 16:31ч.

    Курортистките, които са в хотелите по морето, в голямата си част са съпруги на укронацисти. И когато денацификацията в Украйна приключи, укронацистите със снайперите ще дойдат при тях. Преди един век Стамболийски е разоръжил белогвардейците, но нашето колониално правителство няма да го направи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    27 Ное 2022 16:34ч.

    Тези мафиоти и терористи са жертви на Русия и идват като приятели, дори като братя. Затова ние, като последователни демократични и евро-атлантически идиоти, трябва да ги улесним в техните терористични и мафиотски действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна тука си споделихме, че

    27 Ное 2022 17:31ч.

    ЕС ще се радикализира вследствие на попадналите там хора с боен опит и криминални такива, евентуално пак с боен опит. Предусещането за това бе съобщено през лятото като изказване на един задник от Брюксел, че ще се появят руски терористи, т.е че ще има, ще има, но ще бъдат руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    27 Ное 2022 17:27ч.

    Само да кажа: Какво стана с престъпниците, обрали парите за банкоматите в мола и които бяха с коли с украински номера? Докъде стигна следствието и защо се ослушват милиционерите на Тримореца в правителството? Каква е истЕната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • що бе пичове

    27 Ное 2022 18:01ч.

    Ами това са същите терористи и мафиоти, за които гласувахте да изпрати оръжия. Те ще дойдат у нас въоръжени. Какво очаквате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оръжието

    27 Ное 2022 18:19ч.

    Това служебно колониално правителство прие решение за изпращане на оръжие за Украйна, прие го, за да защити противоконституционното решение за оръжието на парламента. Въпреки, че това оръжие, което ще изпратим е държавна тайна, знае се, че ще има леко стрелково оръжие, чиито производител е България. Предвид корумпираната система в Украйна, по този начин България ще въоръжи украинската мафия, част от която вече е тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    27 Ное 2022 18:43ч.

    Крайно време е да спре свободния прием на бежанци - от Украйна, а също и от другаде. Ако службите за сигурност управляват потока на тези хора, опасността от тероризъм би била по-малка. В момента изглежда всеки идва и излиза свободно - рай за всякакви разбойници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    27 Ное 2022 19:17ч.

    Определено има за какво да се притесняваме, въпорсът е имаме ли служби или кочината е пълна ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочината

    27 Ное 2022 20:34ч.

    е пълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вл. П.

    27 Ное 2022 20:22ч.

    Нали всички мъже под 65 годишна възраст подлежат на мобилизация и нямат право да напускат Украйна? Това е официална информация. Защо не връщаме всички такива мъже обратно? Украинските мафиоти плащат ли нещо на гранична полиция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    27 Ное 2022 20:38ч.

    И как влизат тия мафиоти в България?Значи в украйна се провежда 8 поред мобилизация тия мъже как са минали в България?Значи изхода е един всички над 18 годишни мъже се изритват обратно в Украйна да бранят европедалите от НАТО,може да им дадем и бонус- идиотите от продай българия,продължаваме подмяната и разни дебели тлъсти пожарникари и всички евреи дето не харесват православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    27 Ное 2022 20:38ч.

    Правителството да спре с кремълската пропаганда.. От Укреьън идват санчоглед, жито, кукуруз и дедушки, бабушки със собачки.. Дето мразят всичко тяхно.. с надежда да изкарат торба покупки в Кляуфлян.. Човещина е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    27 Ное 2022 22:18ч.

    "Терористи и мафиоти идват като бежанци от Украйна, притеснява се правителството" - ама кое правителство?! - сащническото ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиката на англосаксите винаги е била да поддържат престъпните организации за да създават напрежение в района

    27 Ное 2022 22:54ч.

    Но … както се казва с техните камъни по техните глави. Поддържаха шиптарите против сърбите. Сега, след като се състоя БРЕКЗИТ за да няма имигранти, Англия отчита МАКСИМАЛЕН брой имигранти - над 500 хиляди до сега през тази година. И … предимно са албанци, които са и трафиканти. С хохлите Европа си тури таралеж в гащите. С времето нещата ще стават все по-лоши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терористи и мафиоти идват като бежанци от Украйна

    27 Ное 2022 23:06ч.

    Че какви да дойдат, там само такива има. Такъв имали, такъв пратили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баш си прав

    27 Ное 2022 23:48ч.

    колега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до къде я докарахме

    27 Ное 2022 23:10ч.

    Браво , откриха топлата вода ! И не проумяват ,че тепърва на Европа и предстои Афганистан. Ама кога ще поканиме Зеленски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настаняваме ги в хотели на 1ва линия

    27 Ное 2022 23:25ч.

    Даваме им по 50 кинта дневно калпак. Едно време и фашистката немска армия не е имала тоя лукс у нас. Позор и мерзост - това е, което ти причиняват евроатлантическите американски подлоги джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    28 Ное 2022 7:30ч.

    Влезе ли на наш терен украинската мафия, с нея първо ще се разправи българската мафия, освен ако не си стиснат ръцете за някои неща. Българската държава не я виждам в скоро време да може да застане против мафии с какъвто и да било произход, основната заслуга е протестърското малоумие да се бори с „авторитарни“ институции като прокуратурата и да разпуска спец служби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    28 Ное 2022 7:33ч.

    Това е много голям проблем- страната се напълни с хора, за които човешкият живот не струва пукната пара- тоест закоравели убийци. Във Варна, както върви работата, скоро ще са мнозинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Ное 2022 12:16ч.

    Явно получена е директива да се връщат украинците дето подлежат на мобилизация обратно в Украйна. Сега подготвят почвата от служебното правителство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи