Свиленски: Кирил Петков ще трябва да съди цялата ПГ на БСП

Свиленски: Кирил Петков ще трябва да съди цялата ПГ на БСП

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм казал, че той държи кодовете. Това каза в предаването “Събуди се” на Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски.

Той коментира думите на Кирил Петков относно кодовете за машините. “Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа”. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата”, обясни Свиленски и допълни: “Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група”.

Депутатът бе категоричен, бе БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ. “Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес, явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. 

Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението”, каза Свиленски. 

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно. “Правителство на малцинство със 73 народни представители - ние ще влезем в история. Такова правителство с 20% няма. Има правителство на малцинство с липсващи 2,3,4 мандата”, посочи депутатът и заяви, че ако БСП бъдат поканени на разговори - ще се явят. “Правителство е необходимо, дали е възможно - ще видим”, допълни още той. 

Свиленски коментира и решението членове от младежката организация на БСП да се разграничат от партията заради споровете за Изборния кодекс. “Нормално е младежките движения да искат да гласуват на телефон или таблет, но при нас са възможни всякакви мнения. Ние чуваме младежите, но не са само те в тази държава. Има и други хора, които също искат да гласуват, искат да бъдат управлявани от разумни хора, не искат 30% активност. Когато видим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано”, посочи той.  

“Демокрацията е скъпо и отговорно нещо. Трябва да се провежда по демократични и прозрачни правила. Никой не трябва да използва техническата си възможност върху това да влияе на изборния процес”, заключи депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

 

Коментари

  • Схемата

    27 Ное 2022 12:43ч.

    Не можем да знаем, кой какво е казал! Още по-малко пък - кой какво е чул, да не говорим за мотивите да твърди това или онова! Допълнително е отдавна ясно, че простокиро е едно много странно момче, кооето има проблеми с възприемане и оценка на обективните факти и обстоятелства. Той не знае на коя плането е, живее в някакъв фантазмен, илюзорен, измамен свят! За когнитивните способности и морала му въобще не отваряме дума. Не го коментирайте, не си заслужава! И все пак - Вълшебни кодове няма! Само на теория е възможно да се посегне на резултатите, като това би могло да се случи някъде на специален терминал в Информационно обслужване ЕАД. Предполага се, че там не може да се влезе, освен при спазване на непробиваем протокол! Ако се случи подобно нещо, манипулацията много бързо ще лъсне, защото ще влезе в открит аритметичен :))) сблъсък с резултатите от секционните протоколи. Посяването на недоверие се прави умишлено от злонамерени хора, които работят за гепсовете и сарая, вероятно и за посолството. Гепс и Сарая са царете на хартиените пазарувания и манипулации! Който ви говори против машините - ТОЙ Е СКРИТ ПРИВЪРЖЕНИК на гепс и сарая! По цялата процедура около машините може да се веведат още защитни механизми и контроли за допълнителна сигурност и успокоение. Хартията не е подходяща СПЕЦИАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата психопатологична

    27 Ное 2022 17:47ч.

    В САЩ откраднаха избори чрез машините, ти като манастирско клепали не спря да дрънкаш, и то глупости. Нямало как да се манипулира един комп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ауууу

    27 Ное 2022 13:00ч.

    паразитите ни занимават с това кой кого искал да черпи с бонбони

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бинев

    27 Ное 2022 18:30ч.

    Гоше, верваш ли си на приказките?? Не се ли усещаш колко си паднал , колко си жалък вече?? Дори не звучиш интересно вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи