Стефан Димитров: Оставам министър, докато има указ на президента за моето освобождаване

Стефан Димитров: Оставам министър, докато има указ на президента за моето освобождаване

Оставам министър, докато има указ на президента за моето освобождаване. Това посочи служебният външен министър Стефан Димитров пред медии. 

"Тук не става въпрос за надежди, а за това дали ще можем да работим в екип, който позволява достигането на целите, които сме си поставили или не можем. В момента, в който видя, че това не се случва, дори и да няма указ на президента в тази посока, аз ще съм този, който ще намеря начин да прекратя своя ангажимент като министър на външните работи", каза още той. 

Димитров подчерта, че не си поставил срок за това. 

"Изборите знаете кога са. Има една процедура за формирането на правителство и парламент след това, в момента нагласата ми е да си изпълня ангажимента", подчерта служебният министър. 

"Комуникация с президента има всеки външен министър. По всички теми, за които говорим аз комуникирам в силата си на министър на външните работи, а не като Стефан Димитров с администрацията на държавния глава", каза служебният външен министър.

"Досега мълчах по определени причини, за спазване на коректност и за да не нагнетявам напрежението. Аз не съм политик, аз съм дипломат. Аз съм за случаите, в които трябва да се намира решение при възможно най-добрия начин. Очевидно са се получили някакви недоразумения в комуникацията между мен и премиера. Телефонът на един посланик е 24 часа включен, аз разполагам с три телефона, тоест това за мен не е проблем, въпросът е в комуникацията между нас", обясни Димитров.

 

 

 

 

Коментари

  • Dimitrov

    19 Апр 2024 15:52ч.

    Така и трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шанс има държавата с този министър, дано не се обърне и той

    19 Апр 2024 16:49ч.

    Главчев да се скрие зад гърба му. За два месеца нека има малко покой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Апр 2024 18:38ч.

    Министър Димитров е рядкост. Правилно не е приел чиновника от Америка , защото не му е на нивото и пази България от евроатлантическите простотии на шайката !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магдалена

    20 Апр 2024 0:39ч.

    Ташева в последното видео говори интересни факти за посещението на един О'Браян, което доведе до уволнението на министри и други катаклизми: https://www.youtube.com/watch?v=MIP9rKHmMaw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Апр 2024 16:04ч.

    Как си позволяваш да не изпълняваш краварските заповеди, ей сега ще те намагнетизират 🤭🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Апр 2024 16:05ч.

    Комуникацията комуникативна дело на всеки! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре е, че не сте политик

    19 Апр 2024 16:13ч.

    Днес не се ценят знаещите и можещите хора. Не се ценят тези, които държат на родината и народа си. Ценят се безмозъчните, алчни и продажни елементи. Затова сме на това дередже. Политик стана мръсна дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата е смутен?

    19 Апр 2024 16:23ч.

    НЯКАКЪВ О'БРАЙЪН МИНА ЗА ЧАС, УВОЛНИ МИНИСТРИ, СМЕНИ БОРДА НА БУЛГАРГАЗ И ОТЛЕТЯ. ПОЗОРЪТ НА БОРИСОВ България 24 https://www.youtube.com/watch?v=MIP9rKHmMaw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам Ташева

    19 Апр 2024 16:41ч.

    Обикновено винаги в целта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    19 Апр 2024 16:38ч.

    Ще го сдъфчат и пишман ще стане дето се е съгласил да стане служебен. Дано устиска психически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КрайноБясна

    19 Апр 2024 16:46ч.

    Ето това се вика дебелокожие! Него не го иска собственият му началник Главчев, ама той ще стои! Него го плюят, той вика: "Дъждец ръми!" Наглост с взлом! Дано само не го сполети съдбата на министър Мишо Вълчев... Понякога министерският пост в България може да бъде опасен за вашето здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизречено

    19 Апр 2024 17:23ч.

    Отпуските и командировките на министрите ги подписва премиерът. Така и не обясниха как Димитров е пътувал до Черна гора, имало ли е заповед или е било частно пътуване? Било е официално обявено и са взети мерки. При отсъствие на министър от работното място по някаква причина, той пише заповед и определя свой заместник, който изпълнява вместо титуляра. Димитров си е изпълнил задължението и е оставил заместник! Много деликатно Димитров изрича (между редовете): "Чудесно знам, че телефонът на министъра трябва да е включен 24 часа, имам 3 телефона, които са прекрасно известни, КОМУТО ТРЯБВА! Не отговаря на истината, че е нямало връзка с мен! Телефоните ми бяха включени! Лъжат, Главче лъже, защото на БХ и на него им е трябвала поне една що-годе смилаема причина да ме махнат! Очевидно е, че след 5 дни служба , обявено отсъствие и течащ уикенд, не могат да намерят смислени аргументи за да ме изритат и са се принудили да си изсмучат нещо от пръстите! Благодаря на президента Радев, че погледна трезво и обективно на ситуацията и не разреши това грубо погазване на истината, не позволи "да минат" лъжата и своеволието на тандема БХ и Главчев, чиито фитили бяха верижно запалени!" Горе-долу в този дух текат размислите на Димитров и НЕИЗРЕЧЕНИТЕ му тези! Неуобходим ли е допълнителен анализ на ситуацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте, г-н Димитров, за България на първо място!

    19 Апр 2024 17:26ч.

    Професионалистите няма от какво да се страхуват, защото си разбират от работата. Народът ще Ви подкрепя щом работите за благото и доброто бъдеще на българската нация! ......... И се надяваме да започнете промяна в българската външна политика, да издигнете нивото й, за да не бъдем унизени както сочат колегите от Българското дипломатическо дружество: ..... "Болно е да слушаме международни наблюдатели, които твърдят, че в последните 10-15 години българската външна политика е навлязла в епохата на ХРОНИЧЕН ПРОВИНЦИАЛИЗЪМ". Успех! Болно е да слушаме международни наблюдатели, които твърдят, че в последните 10-15 години българската външна политика е навлязла в епохата на хроничен провинциализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей, депутатите, 51 000 миньори остават без работа, защото държавната НЕК не иска да сключи договор с държавният производител ТЕЦ Марица Изток 2, тоест с българския народ!

    19 Апр 2024 17:57ч.

    Хей, депутатите спасете държавния ТЕЦ Марица Изток - 2, който заедно с ТЕЦ Бобовдол произвеждат 47% от електроенергията на България! ...... Общо за периода от 2023 – 2038 г. област Стара Загора ще загуби над 51 000 работни места, което е над 53 процента от всички работни места в областта, а непряко засегнатите членове на семействата ще са повече от 146 000 души, което е над 45 на сто от населението в област Стара Загора! ... ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОТКАЗВА ДА ПОДКРЕПИ И ЗАПАЗИ РАБОТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    19 Апр 2024 18:17ч.

    Къде бяха тези 51 хил. миньори, когато група енергетици от Марица-Изток 2 бяха блокирали магистрала "Тракия" и Хаинбоаз? Колко души подкрепиха протестиращите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ baba Pena - 51 000 енергетици!

    19 Апр 2024 19:50ч.

    Извинете, не миньори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за гъби,

    20 Апр 2024 1:45ч.

    къде другаде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    19 Апр 2024 17:59ч.

    Личи си,че г-в Димитров е дипломат от кариерата.Съвсем дипломатично ,шамароса тиквата и протежето му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договорът на ТЕЦ Марица Изток 2 изтича на 1 юли с НЕК

    19 Апр 2024 18:00ч.

    Но държавната НЕК не иска да сключи нов дългосрочен договор за изкупуване на електроенергията от Държавната ТЕЦ Марица Изток - 2, т.е. от труда на собственият си държавен български народ?! ... Само не излизайте с приказката за цената на тока. Цената може да е висока, може и да е ниска, трябва воля и отговорност към хората и избирателите за да защитите българския национален интерес срещу чуждите измислени антибългарски намерения за унищожение на българската енергетика. СПАСЕТЕ ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2! .... От 15 години държавните ни предприятия се атакуват от платените нищо НЕпроизвеждащи чужди "зелени" организации. Спасете народа си, от безработица и унижения, бе, народните български представители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Апр 2024 19:56ч.

    Правилно, не е нужно като главанака да си слуга на караварите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи