Станишев: Хората имат нужда да видят, че левите социалистически партии са на мястото си

Станишев: Хората имат нужда да видят, че левите социалистически партии са на мястото си

"Навлизаме в период на много тежки икономически изпитания, които ще имат и много висока социална цена. И в Европа, и в България, хората имат нужда да видят, че левите социалистически партии са на мястото си и се борят за социална защита. Това трябва да бъде и основна кауза на Младежкото обединение, особено по отношение на младото поколение, за да може чрез инициативи и с подкрепата на националното ръководство да печели гласовете на младите хора в България", коментира на страницата си във Фейсбук лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Днес се провежда важна Отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Чувствам се емоционално свързан с него като един от основателите му преди 13 години. Поздравих младежите и им припомних как стартирахме през есента на 2009 г. - в трудни времена, времена на изпитания за нашата партия. Тогава мнозина предричаха, че на следващите избори БСП ще се бори да прескочи бариерата. Решихме точно в този момент да покажем, че БСП е жива, че има перспектива и че можем да обединим силите на младото поколение в нея. Това беше голямо предизвикателство и се радвам, че през годините Младежкото обединение се утвърди като авангард на партията. Като общност на млади хора, приятели, които споделят социалистическата идея. Това беше изключително важно за успеха на обединението, което винаги е имало подкрепата и свободата за собствени инициативи. Защото то не може да бъде просто изпълнител на волята на висшето партийно ръководство. Това е чуждо на идеята на Младежкото обединение.

Благодарих на младежите в БСП за всички смели, прекрасни и видими акции от онова време! Битките с партия ГЕРБ – „Постната пица“, „Повдигни уши“ и много други. Битки, в които бяхме заедно и които утвърдиха БСП като силна опозиция.

Посъветвах ги в днешните трудни времена на изпитания за България, за света и за социалистическата идея, да пазят Младежкото обединение, да бъдат сплотени и да не забравят ценностите и другарския дух, които понякога се губят в нашата партия, за съжаление.

Споделих и няколко думи за историческия момент, в който се намираме. Всички сме ужасно притеснени от това, че на европейския континет се води война. Това е ужасно. Каузата на мира трябва да бъде водеща кауза на социалистите. Винаги! Това е нашето ДНК. Каузата на солидарността, на социалната държава, на човешкото достойнство и на подпомагането на всички тези, които имат нужда от помощта на държавата. Навлизаме в период на много тежки икономически изпитания, които ще имат и много висока социална цена. И в Европа, и в България, хората имат нужда да видят, че левите социалистически партии са на мястото си и се борят за социална защита. Това трябва да бъде и основна кауза на Младежкото обединение, особено по отношение на младото поколение, за да може чрез инициативи и с подкрепата на националното ръководство да печели гласовете на младите хора в България.

 

 

 

Коментари

 • Моско москала

  21 Май 2022 20:49ч.

  Ами ти бе конопищицо мамина златна откъде изпълзя?Не беше ли ти в тройната коалиция дето ни набута в нато?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко ли му струват...

  21 Май 2022 21:08ч.

  ...имотите сред Европата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Май 2022 20:56ч.

  докато съм жива ще задавам този въпрос защо вкарахте българия в нато и ес без референдум сега доволни ли сте от резултатите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станишев: Хората имат нужда да видят, че левите социалистически партии са на мястото си

  21 Май 2022 21:07ч.

  Този е цар на кухите и безмислени лозунги, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "левите социалистически партии"

  21 Май 2022 21:18ч.

  А кои са "десните" социалистически партии? Не се пънете толкова - катраник на каруцата на буржоазията сте и друго не може и да бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хрантутник на мама и татко

  21 Май 2022 23:22ч.

  Станишев е един от заслужилите хрантутници на България и не спира да ни дразни с глупостите си. Беше обещал да ни спасява в България, обаче като помириса евродепутатската заплатка, с ракетна бързина се изстреля в европарламента. Един напълно излишен човек, който ни нанесе огромни загуби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи