Шефът на НАТО: Подкрепата за Украйна струва скъпо на жителите на западните страни

Шефът на НАТО: Подкрепата за Украйна струва скъпо на жителите на западните страни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че подкрепата за Украйна в настоящия конфликт струва скъпо на жителите на западните страни, но отбеляза, че е необходимо да се „запази и увеличи“ помощта за Киев. Това мнение той изрази в неделя в интервю за германския вестник Welt am Sonntag, съобщава ТАСС.

„Нарастващите сметки за храна и енергия означават трудни времена за много домакинства в Европа“, каза Столтенберг. Въпреки това той добави, че е необходимо да продължи подкрепата за Киев. В този контекст генералният секретар на НАТО даде висока оценка на оръжейните доставки на Берлин за Украйна. „Решителната подкрепа от Германия е от решаващо значение“, каза Столтенберг.

„Всички ние трябва да увеличим помощта си за Украйна", каза той. „Това ще помогне на украинците да отстояват правото си на самоотбрана". В същото време генералният секретар на НАТО отбеляза, че "е възможно да се укрепят позициите на Украйна на масата за преговори, ако ѝ се окаже военна подкрепа". „Най-добрият начин да подкрепим мира е да подкрепим Украйна“, каза Столтенберг.

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    27 Ное 2022 10:21ч.

    Тез ги разправяй на баба си у гробищата ? в Европа има енергийна криза, колкото я има в Усрайана, ама нищо - нека си мислят западните меки китки, че живеят зле, защото други са още по-зле! Те после сами ще унищожават енергийната си система, за да няма ток за електронния ви концлагер! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    27 Ное 2022 11:26ч.

    А, стига, бе? Кой можеше да повярва? Цяла година по-късно кухите европейски лейки почнаха да разбират, че се самоубиват? И така, вие ще плащате, ние ще командваме и така вие ще бъдете щастливи. Какво не е ясно мили и драги съюзници?!!! Слава Американу, Слава Украину, Героям слава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    27 Ное 2022 10:27ч.

    А защо трябва да ги подкрепяме тея нацисти бе умнико????/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    27 Ное 2022 10:31ч.

    По-скоро да каже, че подкрепата за САЩ струва скъпо на западните страни и ще струва още по-скъпо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Ное 2022 10:34ч.

    Ама що всички елитни западеняци не си даряват заплатите за Украйна, като са толкова солидарни, а принуждават европейците да страдат в името на непоисканото им "благоденствие"? Аман от пуяци и пуйки с пълни с ценности гуйки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    27 Ное 2022 10:38ч.

    Всяко увеличаване на "помощта" ще ни прави все по-бедни и нещастни, и вече в геометрична прогресия. Остави таз вехта песен, че ще победиш Русия чрез горещо противопоставяне и на чужд гръб (скоро ще свърши даже и пушечното месо, а това за такива "мечтатели" като теб означава само едно - тотално фиаско). Ориентирай се (докато е време) към приключване и смирено сдаване на онова, което не ти се полага. В противен случай само ще умножаваш нещастията на невинните и накрая те няма да ти го простят, ако ще и на оня свят да си ги изпратил без време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    27 Ное 2022 10:39ч.

    Всъщност проблемите започнахате вие сами западняците глобалисти със зелената измама. Чрез нея основно целите да грабите световните ресурси “легално” под формата на въглеродна глоба, изведнъж Африка ще трябва да плаща общо към 3 трилиона долара защото въглеродният и отпечатък бил висок. Войната в Украйна, която толкова дълго и щедро подготвяхте е само вашето извинение. Ние знаем и няма да забравим и няма да простим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    27 Ное 2022 10:47ч.

    Че е скъпо, скъпо е, но тия жители трябваше отдавна да се замислят, кого всъщност подкрепят! И когато разберат, да изметат тия, които са избрали да ги управляват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТОвец

    27 Ное 2022 10:54ч.

    Защо НАТО защитава ненатовска държава?? Защо ние трябва да плащаме за това? Чии интереси защитаваме??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо общо с Украйна

    27 Ное 2022 12:42ч.

    Целта е отслабване на Русия. Но се получава обратното. Русия се засилва, Европа отслабва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли да му изтече мандата на тоя, че ми писна да го гледам тъпака

    27 Ное 2022 11:11ч.

    Дано го скрият, че имаше един Хавиер Солана, дето обиколи де що имаше подобни синекури. Само председател на Ловно-Рибарския съюз май не беше

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    27 Ное 2022 11:27ч.

    Цинично и нагло изказване на Столтенберг, но вярно в частта за обедняването на европ. граждани. Не съм сигурна, че всички тези оръжия ще осигурят по-добри позиции на У. при преговори за мир. От цялата тази ситуация печелят: ВПК на САЩ и определени фирми от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колю

    27 Ное 2022 13:03ч.

    Тоя Столенберг да не расъл у шоплука? Щото това, дето изрича ежедневно, е перифраза на шопската приказка: "Я не сакам да ми е добре! Сакам на Вуте да му е зле!"... Начи на нас няма да ни е добре, но и на Путин ще му е зле... Обаче май не му се получава на драгия шеВ на НАТО-то...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питанката

    27 Ное 2022 13:07ч.

    Този умник като му изтече мандата в НАТО нали го готвеха за шеф на банка? Ще си лапка големите пари, а другите да обедняват, какво толкова. Една голяма тояга за тези приказвачи и експроприация на ограбеното. Тогава да помагат на Усрайна. Или да гладуват заради нея, както искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    27 Ное 2022 13:43ч.

    Добре бе Столтенберг, след като на вид си уж интелигентен, кажи защо трябва да подкрепяме едни убийци, престъпни укро нацисти! Цялата територия наречена Украйна е фашизирана. Нима ти си фашист и може би даже се прекланяш пред Хитлер, а сега пред Бандера. Фашизма е престъпление и ако ти го подкрепяш трябва да бъдеш съден!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът

    27 Ное 2022 14:26ч.

    България има късмета , че не е в центъра или запада на европа, защото според всички прогнози центъра и запада на европа ще го отнесат най много. Тези лудите от нато , америка и англия докато не ги махнат , ще бъде зле. Те за това са поставени да ликвидират колкото се може повече хора , държави и нации. Откачалките си признават , че искат да занулят хората и да рестартират планетата. Мислят , че са хванали господаря за шлифера, но са хванали на баба си фърчилото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница

    27 Ное 2022 16:24ч.

    Жива да не бях ' Аман от Мисирки !!! А ,Урсула къде е , чакаме и тя да Окне нещо , сигурно на ЕС са му свършили чиповете от пералните и затова си трае ! А БОРЕЛЧО , нещо от него , нали щеше да побеждава на бойното поле ? Ааа, извинете то нали сега в Осрайна е тъмно , а той нали е с очила човечеца , значи се ОТЛАГА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи