Руски зам.-министър на отбраната е задържан по подозрение в корупция

Руски зам.-министър на отбраната е задържан по подозрение в корупция

Руски заместник-министър на отбраната бе задържан по подозрение във взимане на подкуп, заяви руският Следствен комитет, цитиран от Ройтерс. В кратко изявление на Следствения комитет в "Телеграм" се казва, че Тимур Иванов е задържан и че по подозренията в корупция тече разследване. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че за задържането на Иванов е докладвано на руския президент Владимир Путин, съобщават руски новинарски агенции. Министърът на отбраната Сергей Шойгу е бил уведомен предварително за ареста, каза още Песков.

Според списание "Форбс" Иванов, който е експерт по въпросите на кибернетиката и ядрената индустрия, е един от най-богатите хора в руските структури в сферата на сигурността.

Закононарушението, за което е заподозрян Иванов, се наказва с голяма глоба или с до над десет години затвор, в зависимост от конкретиката на извършеното деяние.

Срещу Тимур Иванов действат санкции на Европейския съюз в качеството му на високопоставен чиновник на министерството на отбраната, който отговаря за изграждането на военни инсталации.

Фондът за борба с корупцията, създаден от покойния опозиционен лидер Алексей Навални, публикува разследване за Иванов през 2022 г., отбелязва Франс прес. Съгласно това разследване заместник-министърът се е облагодетелствал от строителни проекти в украинския град Мариупол, който бе превзет от руските сили след продължила няколко месеца обсада. Според разследването на организацията, забранена в Русия за "екстремизъм", Иванов се е развел със съпругата си, за да може да заобиколи санкциите на ЕС.

"Днес е хубав ден", заяви в социалните мрежи Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията. Подобна на повечето видни представители на опозицията, Певчих е принудена да живее в изгнание, за да не бъде застигната от репресиите на Кремъл, отбелязва АФП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Интересно,...

    24 Апр 2024 9:14ч.

    ...но такива новини от САЩ липсват, защо ли, защото там няма корупция?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според руски сайтове въпросният Иванов

    24 Апр 2024 9:20ч.

    е бил бройкан от няколко месеца.Ако се докаже вината му това би било сериозен удар върху репутацията на руското военно командване!Това не е някакъв капитан или майор а армейски генерал+зам.министър на войната.тук подозрителното е това че хората на Навални са ходили да ръчкат случая с Иванов.Но да видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според руски сайтове въпросният Иванов 24 Апр 2024 9:20ч. е бил бройкан от няколко месеца.

    24 Апр 2024 10:09ч.

    Въпросният Иванов е началник Тил в министерство на отбраната, тоест шеф на строителството и доставките и като всички тиловаци е сгазил лука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    24 Апр 2024 10:42ч.

    Никакъв "боен генерал" не е този крадец! Вижте в нета биографията му. Вероятно го очаква затвор от 15г!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    24 Апр 2024 11:40ч.

    Тоя се разведе формално с жена си, за да паднат санкциите върху нея и да може тя да харчи откраднатите от възстановяването на Мариопул пари в Париж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 9:26ч.

    https://politikus.info/v-rossii/160695-zaderzhan-zamministra-oborony-rossii-timur-ivanov-po-podozreniyu-v-poluchenii-vzyatki.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 9:41ч.

    Жена му (формално бивша), гражданка на Израел, живее във Франция. Синчето учи в Британско. И се чудим, защо Путин така щадящо води войната. Щадящо за кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    24 Апр 2024 11:38ч.

    Ми на др. Путин къде живееше зет му, бе Мунчо. За чаветата на др. Лавров и Айфончик да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отишъл дежурно да си вземе взятката, зер многото ку*ветини и луксът искат много зелена шума

    24 Апр 2024 9:31ч.

    Този със сигурност е издавал на Запада данни и тайни около решения на структурите, осигуряващи руската отбрана, вкл. и около СВО. Петата колона в Русия е мафия, инсталирана още през 90-те гг., както впрочем навсякъде по света. Сигурен съм, че на ключови постове и по-нагоре в йерархията все още се мъдрят такива предатели. Затова и не вървят бързо нещата покрай СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    24 Апр 2024 10:44ч.

    По-добре не пиши глупости, за да не се излагаш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петата колона в Русия е юдео-мафията

    24 Апр 2024 14:51ч.

    още от 1917 г. Великият грузино-осетинец Йосиф Висарионович, по-руснак и от руснаците, успя временно да развали рахатлъка на юдо-мфията в СССР. Но мафията надделя и уби Сталин. След неговата смърт го оплю, заклейми и съсипа СССР. Отде се все един любимец на юдео-мафията и на ЦРУ (Она утонула.) - три пъти ПОЛИТИК НА ГОДИНАТА на списание Time, до 2007 г., та им обърква плановете?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    24 Апр 2024 10:32ч.

    През мирно време не се забогатява толкова бързо и лесно, както по време на война. Стига да си предприемач, притежаващ нужните ресурси или държавен чиновник на подходящо място...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 11:09ч.

    "... Также, согласно расследованию, в 2010-2018 годах супружеская пара каждое лето снимала виллы на Лазурном берегу, потратив только на аренду жилья в Сен-Тропе не менее 850 тысяч евро. Супруга Иванова Светлана Маниович формально развелась с мужем после того как он попал под санкции, чтобы не попасть под вторичные санкции из-за мужа, но продолжала при этом тратить в странах Евросоюза деньги, которые её муж заработал на войне в Украине. ... В мае 2023 года центр «Досье», отмечал что «оккупированные Россией территории Украины стали для Иванова настоящей золотой жилой». Так, по данным источников издания, все подрядчики Минобороны платят «откаты», при этом, за счёт повышающих коэффициентов на строительство на оккупированных территориях, выделяют средств в 3–4 раза больше, чем обычно. По данным издания, доверенным лицом и «кошельком» Иванова является бывший сенатор Александр Тер-Аванесов". Но хайде, да кажем, че това са Навалщини. Отворѝ линка от политикуса и виж снимките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво се чудим на въпросният Иванов,

    24 Апр 2024 10:34ч.

    погледнете внимателно кадри заснети в ген.щаб на руската армия и ще видите толкова добре охранени и спокойни физиономии на сегашният им генералитет,че може да ви се повдигне и придрайфа!Погледнете в редиците им млади(повечето около 30г.)девойки с генералски лампази без ден да са били на фронтовата линия,просто са момичета и момци на псевдо армейският”генерал” Шойгу,на Путин и т.н.Жалка работа и за голямо съжаление това продължава и сега.После се чудим че руската армия на ден превземала по 800, до километър!Да смееш ли ил да заплачеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Апр 2024 10:45ч.

    Историята не познава руски или съветски генерал без поне 30-40 кг наднормено тегло. Те по времето на Сталин и ВСВ беха шишкави, какво остава за сега... Същата традиция се пренесе и при нас по времето на НРБ-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До д-р Косев

    24 Апр 2024 13:55ч.

    Информацията ти е от лични наблюдения, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този Косев

    24 Апр 2024 14:54ч.

    е откровен глупак. Нямаше дебели офицери в БНА, освен тиловаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    24 Апр 2024 12:20ч.

    След 2СВ Рокосовски си построява дача като дворец обзаведена с лукс и украсена с произведения на изкуството от европейските територии. Съответно поканил за откриването и др. Сталин. Сталин се огледал и казал Какъв прекрасен дворец за децата сте построили др. Рокосовски. На другата сутрин с гордо вдигната глава като истински поляк Рокосовски се изнесъл само с два куфара. Имението наистина станало дом за деца сираци от войната. Др. Путин е на изхвъргачката ако не си смени чипа и то в най-скоро време. Проблема с корупцията в Русия е такъв какъвто е и на Запад. За сведение на розовите чорапки които милостиво ни осведомяват за руската корупция преди седмици конгресмен Ванс размаха в комисия торбичка с гайки които струват под 100$ а са закупени от ВВС за 90000. Началника на ВВС не можа да му обясни тази разлика в цената. Е и?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 12:38ч.

    Един генерал-полковник (Иванов) се връща в Москва от Берлин и отива при Сталин нещо да му докладва. Когато си тръгва, Иванов помолва Сталин, жепейците да освободят вагона с имущество, което Иванов мъкне от Берлин. Сталин мълчаливо написва една бумажка. Иванов я чете: "Освободете партакешите на полк. Иванов". "Ма, др. Сталин, има грешка, аз съм генерал-полковник!". "Не, не, всичко е точно".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи, които отдавна са черни

    24 Апр 2024 12:26ч.

    Мария Печих е агентката на МИ6, която отрови А. Навальный.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухаха

    24 Апр 2024 12:39ч.

    Дебнали са го 5 години. Що толкова рано го арестуват? Види се, не се е отчел подобаващо по-нагоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максим Калашников

    24 Апр 2024 12:42ч.

    В съюото време режимът на власовеца Путин преследва патриотите на Русия - Игор Стрелков е в затвора, започна пореднната съдебна разправа с Виктор Квачков ... В.Квачков теперь - патриот-рецидивист? https://www.youtube.com/watch?v=HZ6ZCIT-Kww РОЙ ТВ 360 хил. абонати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Апр 2024 13:59ч.

    От седем заместник-министри на МО на РФ, шестима са цивилни гарги, без един ден служба, Еленовъдът Шойгу е по професия строителен инженер. Путинските Иванов, Сердщ0ков и Шойгу ликвидираха Съветската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена Върбанова

    24 Апр 2024 16:44ч.

    Воровать у воюющей армии нельзя. Это даже не коррупция, а предательство. https://zavtra.ru/events/informatciya_o_zaderzhanii_nepotoplyaemogo_zamministra_oboroni_rf_proizvela_effekt_razorvavshejsya_bombi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи