Роберт Фицо: Руснаците никога няма да върнат Крим и Донбас

Роберт Фицо: Руснаците никога няма да върнат Крим и Донбас

Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви пред депутати - членове на Комисията по европейските въпроси на Националния съвет (парламента) на страната, че Донбас и Крим завинаги ще останат част от Русия, предаде ТАСС.

„От гледна точка на международното право всеки от нас признава териториалната цялост на друга страна, суверенитета, неприкосновеността на границите. Всичко това е една добра теория на международното право. Аз обаче казвам, че руснаците никога няма върнат Крим, руснаците никога няма да напуснат Донбас и Луганск“, каза премиерът, цитиран от информационната агенция ЧТК.

Фицо прогнозира победата на Москва в конфронтацията с Киев. Постигането на мир, каза той, ще струва скъпо и за двете страни в конфликта. Словашкият премиер отдавна критикува стратегията на Запада в Украйна и подчертава, че конфликтът няма военно решение, добавя ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • За сметка на това САЩ ще върнат няколко щата

    17 Апр 2024 14:01ч.

    По-скоро, от колкото си мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Апр 2024 15:18ч.

    Русия може да ги препродаде на свръх печалба !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Апр 2024 14:28ч.

    „Ukrainiec nie jest moim bratem...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    17 Апр 2024 15:25ч.

    Русия можеше да се задоволи само с Крим и автономия на Донецк и Луканск. Но сега - заради наглостта на наркoманчикът и кукловодите му, укропия ще загуби половината си територия... най-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Създадоха прецедент

    17 Апр 2024 19:50ч.

    Два са принципите приети в Хелзинки 1975г. - 1.Право на самоопределение; 2.Ненарушимост на държавните граници. Периодично двата принципа влизат в противоречие. Западът пръв наруши втория принцип с Кипър, Босна също е изкуствена държава, ноо особено с Косово създадоха неоспорим прецедент и сега нямат морално право да скумричат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи