Прокуратурата разследва заплахи срещу Радостин Василев, който изнесе записа на "Промяната"

Прокуратурата разследва заплахи срещу Радостин Василев, който изнесе записа на "Промяната"

Разследване за заплахи и принуда на народния представител с инициали Р.В. е започнала Софийската районна прокуратура.

Става въпрос за депутата от "Продължаваме промяната" Радостин Василев, който в края на миналата седмица разгласи записи от национален съвет на ПП, на който Кирил Петков и Асен Василев обясняват как ще извършват чистка в администрацията и службите. Още в края на миналата седмица Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи.

Твърди се, че Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, става ясно от съобщението на Софийската районна прокуратура.

Според данните на 25 май народният представител с инициали Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен. В петък е дал сведения пред прокурор.

В случай, че бъдат събрани доказателства за престъпление от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Коментари

  • A кога прокуратурата

    29 Май 2023 13:25ч.

    ще благоволи да поразследва самите "лица" от записа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    29 Май 2023 13:32ч.

    Хайде сега г-н Главен прокурор,на ход сте вие,да видим на вас колко ви стиска да подведете този политически боклук под реална съдебна отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Май 2023 14:01ч.

    is there any chance whatever?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    29 Май 2023 17:45ч.

    "Според данните на 25 май народният представител с инициали Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си..." #Me Too (с гел) - движение за мъже, принудени да извършат нещо против волята си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "...народният представител с инициали Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си..."

    29 Май 2023 19:06ч.

    Само на мен ли намирисва, че се прави опит да се плъзне Съдържанието на тези "разговори" към друг правен казус? Че не разговорите разобличаващи действия на дадена политическа организация са НАЙ-ВАЖНОТО и са с няколко състави на директно престъпление, а че те са видели бял свят чрез някаква "принуда"? И от там остротата на разкритието, на мега-скандала, се измества и отвежда в друго русло?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи