Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие, Русия предупреди с ответни мерки

Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие, Русия предупреди с ответни мерки

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Полша е готова да разположи на своя територия ядрено оръжие, ако НАТО приеме такова решение в условията, когато Русия разполага оръжия в Беларус и Калининград, заяви полският президент Анджей Дуда в интервю за Fakt.

"Ако нашите съюзници решат да разположат ядрено оръжие на наша територия в рамките на съвместното използване на ядрено оръжие и за укрепване на източния фланг на НАТО, ние сме готови да го приемем", каза той.

Дуда призна, че дискусията за ядреното сътрудничество между Полша и САЩ се води от известно време. "Аз вече няколко пъти съм разговорял за това. Трябва да призная, че когато са ме питали, винаги съм изразявал нашата готовност. Русия все повече милитаризира Калининград. Неотдавна тя премести ядрено оръжие в Беларус", аргументира се той.

Помолен да коментира тази информация, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че „армията ще анализира ситуацията". „Ако тези планове бъдат осъществени, ще бъдат предприети необходимите стъпки, за да гарантираме сигурността си", допълни той.

Източници: segabg.com, "24 часа"

 

 

Коментари

  • Я по кротко

    23 Апр 2024 17:50ч.

    Дудата много се е възпалил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краставите тагарета

    23 Апр 2024 17:51ч.

    Чакам сега и нашите пудели да заджафкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи