Песков: САЩ се възползват от помощта за Украйна

Песков: САЩ се възползват от помощта за Украйна

Съединените щати, оказвайки помощ на Украйна, провокират Киев да продължи военните действия и сами се облагодетелстват, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки пред репортери новия американски законопроект за отпускане на финансова помощ на Украйна. По думите му, "значителна част от отпуснатите средства остават във военнопромишления комплекс на САЩ".

"Поради вътрешните си политически различия Вашингтон търси различни модалности, за да продължи да оказва помощ на Украйна. Във всеки случай, при какъвто и да е начин на предоставяне на тази помощ, де факто става дума за провокиране на Украйна към по-нататъшни военни действия до последния украинец, осигурявайки гарантирани печалби за САЩ“, каза говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС.

По думите му, "американците не забравят за себе си“, а "значителна част от отпуснатите средства остават във военнопромишления комплекс на САЩ, след това се плащат под формата на данъци на американската държава и т.н.“, посочи Песков. 

"Сега Украйна не само трябва да воюва за това (предоставената помощ), осигурявайки печалба на американците, но и да се бори до последния украинец. Освен това тя е обременена с дългове. Любимата колониална политика на САЩ", каза Песков.

"Това не е в състояние да повлияе по някакъв начин на изхода от ситуацията на фронтовете. Всички специалисти и близки до тях сега фиксират с просто око ситуацията на фронта, която далеч не е благоприятна за украинската страна. Така че това (американската помощ - бел. ред.) няма да може да промени нищо", заяви говорителят на руския президент. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Зелените чорапи

    18 Апр 2024 17:37ч.

    Абе, вие си гледайте във вашата кочина. Втората купичка ориз на северокорееца, който прави снаряди и милиарди в джоба на Ким

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец храбър

    18 Апр 2024 18:02ч.

    Вашингтон търси различни модалности, за да продължи да оказва помощ на Украйна. Във всеки случай, при какъвто и да е начин на предоставяне на тази помощ, де факто става дума за провокиране на Украйна към по-нататъшни военни действия до последния украинец, осигурявайки гарантирани печалби за САЩ. Oт 60 милиарда долара „помощ“ за УСрайна, 50 от тях средства остават във военнопромишления комплекс на САЩ !!! Така УСрайна трябва да воюва за предоставената помощ, осигурявайки печалба на американците, но и да се бори до последния украинец. Освен това тя се обременява с дългове, което е любимата колониална политика на Сатанинските Античовешки Щати !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи