Нинова от Добрич: Водата в Добруджа ни е ключов приоритет

Нинова от Добрич: Водата в Добруджа ни е ключов приоритет
"Междуградската пътна мрежа в област Добрич е един от най-големите проблеми и за хората, и за икономиката. Пътищата са лунен пейзаж, а няма и транспорт. Коренно трябва да се промени подходът за осигуряване на автобуси между градовете и селата. Фирмите кандидатстват за обществени поръчки, само ако са печеливши маршрутите", обяви Корнелия Нинова по време на предизборните си срещи в Добрич.

 

"Но всеки един човек е важен и има нужда от транспорт до болница, до аптека, до училище. Тази услуга трябва да бъде държавна грижа или да бъде субсидирана от държавата през общинските бюджети."

 

 

 

"Вторият голям проблем на региона е безводието. Ние сме богата на води държава, но има региони, където по 70 процента от водата изтича в земята. ВИК секторът е ключов за националната сигурност. Готови сме с конкретни мерки за възстановяване на напоителни системи, за контрол на язовирите, за изграждане на водна инфраструктура, за опазване чистотата на водата. Финансирането може да стане със средства от Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Североизтокът изостава в развитието си. А неравенствата в регионите водят и до социални, образователни, здравни неравенства. С комплексна регионална политика могат да се решават тези проблеми."

 

 

 

 

 

 

Източник: bsp.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • "ГЛАСОВЕ"

  29 Юни 2021 20:44ч.

  са впечатлени и съобщават на своите читатели и на българския народ ,че др. К.Нинова е открила водата. Не "топлата вода" а нещо по-първично: водата като такава и е осъзнала че без нея животът е немислим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доня Корнелона

  29 Юни 2021 21:02ч.

  И река ще ви прокараме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • христо

  29 Юни 2021 21:40ч.

  ужас. все едно сме в 54г...нинова и водата..хахаха...този проблем не е решен от 70г...кака ще го реши на 11ти...аребеги ма како..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 29 Юни 2021 23:01ч.

  Корнела си послъгва яко.Добрич и е дошъл дюшеч и си лъже на воля за водата.Това е паталогия и не знам,какъв трябва да бъде човек за да й повярва.Помните,какво се случи с АБВ и Първанов по повод Радев.Нинова открадна Радев от АБВ и си го приши за лична заслуга.Така вече пет години.И изведнъж коалиция с АБВ и всичко е забравено.Целта е проста-Гоце да се върне в политиката.Дали верните на партията социалисти ще забравят предателството на Гоце и измислената АБВ,която той сътвори за лични цели.Толкова му се ще да е в голямата политика,че сън не го лови.Такива хора са опасни и вредни.Слави Трифонов може да стане негова жертва и да пропилее доверието на хиляди…Гоце ще го прикотка и,като нищо точно той ще го предложи за мин.председател на бленуваната от Първанов четворна коалиция..Другата мишена е Радев.Гоце и Нинова ще се опитат да го прецакат,като не го подкрепят.Но кой ще предложат?????Хайде да ги видим….

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи