"Нашият дом е България" подготвя пасхален концерт "Мост на небесата" за четвърта поредна година

"Нашият дом е България" подготвя пасхален концерт "Мост на небесата" за четвърта поредна година

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Патриотичната фондация "Нашият дом е България" подготвя пасхален концерт  - "Мост на небесата", за четвърта поредна година.

Спектакълът по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука по традиция ще се състои до природния феномен Божия мост, край врачанското село Лиляче. А датите на тазгодишното мероприятие са цели две - 7 и 8 юни (петък и събота).

В празничната програма на концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление.

Зрителите ще станат свидетели на един спиращ дъха автентичен пасхален концерт с оригинални светлинни елементи в комбинация с невероятната природна атмосфера на откритата сцена под звездното небе. 

"Мост на небесата" представя най-ценното, което имаме, и затова искахме да го представим – словото, фолклора, красотата на шевицата и на нашата култура и писмеността, която ни е дадена от светците, разказва арх. Пламен Пламенов Мирянов - идеолог не само на концерта, а и на цялата фондация "Нашият дом е България".

Билети ще могат да бъдат закупени съвсем скоро в мрежата на Ивентим.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи