Любен Дилов във Велико Търново: Второ служебно правителство ще изкара хората на улицата

Любен Дилов във Велико Търново: Второ служебно правителство ще изкара хората на улицата
След 11 юли страната ни трябва да има редовно правителство. Ако отново има служебен кабинет, това означава още три месеца президентът да управлява пряко и сам да си организира изборите. Това е достатъчно основание да изкара хората на улиците. Извършиха се толкова безумия, че гневът в един момент ще ескалира. Служебният кабинет е прекалено безпардонен и бърка функциите си, но това го отдавам на президента. Това обявиха пред журналисти от Велико Търново Любен Дилов и Димитър Николов - кандидати за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС съответно от Бургас и старопрестолния град.

 

Двамата ще подемат инициатива за директна финансова подкрепа на традиционни медии, които са засегнати икономически от COVID-кризата. По този начин ще бъде стимулирана авторската журналистика, която в момента е под заплаха. Репортерите в тези медии са на две първи линии – и в отразяването на пандемията, и в борбата срещу фалшивите новини, посочи Димитър Николов.

 

Двамата с Любен Дилов припомниха, че подобна готовност е имало още в 45-то Народно събрание. Сегашната инициатива бе обявена на дискусия за фалшивите новини и стимулиране на авторската журналистика.


„В предишния Парламент с колеги смятахме, че можем с подкрепата на гилдията в цялата страна да поискаме реализирането на тази идея от правителството, без значение кое е то. Философията е леко да насърчим тези медии, които пускат реални и отговорни новини и да им дадем подкрепа пред тези, които разпространяват жълти и фалшиви новини“, каза Любен Дилов-син.

 

Той призна, че е рисковано, тъй като може да срещнат упрек по отношение на това кой ще определя коя медия каква е, но уточни че има достатъчно обществено допустими и прозрачни критерии – собственост, тираж, популярност, откога съществува, брой журналисти.


Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас уточни, че умните държави вече подкрепят финансово сериозните си  медиите си и не защото ги купуват, а защото разчитат на тях. За пример той даде кампанията за ваксиниране – каквато в момента няма и ще заяви, че само след месец два ще берем горчивите плодове на това.

 

По думите му за подобен род кампании всяко правителство разчита на сериозните и авторитетни медии, защото те са реалните преносители на важните послания. Чрез тях, а не чрез сайтовете на министерства, хората могат да разберат, че наистина понякога е въпрос на живот и смърт да предприемеш нещо, допълни Любен Дилов.

 

 

Източник: gerb.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Мильо Лудия

    04 Юли 2021 19:31ч.

    Майко мила, аз си мислех, че тоя пишман интелектуалец се е усетил къде се е забъркал и се е оттеглил, а той пак играе за гербав депутат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    04 Юли 2021 19:32ч.

    Ех, звънчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    04 Юли 2021 19:36ч.

    Ще изкарате вашите от заведенията и курортите? Не ме разсмивай бе безполезник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганьо

    04 Юли 2021 20:04ч.

    Пф пф пф пф пф пф....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    04 Юли 2021 22:14ч.

    Дилов син, този мил, празноглав, персонаж от комедия дел дърте отдавна дотегна. Упорито не ще палячото да легне в креватчето си и миряса. Турга си разни шарени парцалки, прави се на Арлекин и Пулчинела - глуповат слуга на глуповати господари. Пръцка в копринена пижамка, упорито не ще да легне в креватчето си и фъфли разни глупотевни. Алчно и скучно човече, което ако осъзнае тази истина ще се обеси. Отредено е това да стане в някоя ноемрийска вечер, в голите, мокри, черни клони на подивяла самотна круша, сорт Караманец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севда

    05 Юли 2021 3:12ч.

    Вместо с клоунския си вид щеше да бъде добре да ни впечатли и с интелект. Чудно е каква му е експертизата на Дилов. Може би единствено ще се опъва да впечатли с празнословие и витиевати фрази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-не няма

    05 Юли 2021 10:29ч.

    Аз няма да изляза за да Ви спасявам боклуци с боклуци.Но силно се съмнявам,че ще го направят.Първото /на Янев/ много бавно и меко пипа.Гешев вече трябваше да бъде отстранен.Но е вариант ново кратко НС с закони отвързващи ръцете на ново сл.правителство.И разправата да почне.По малко боклук по-добре вкл. единия извозва другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоз рЪФЛЕК продължава ДА ФЪФЛИ...

    05 Юли 2021 13:20ч.

    ГЛУПОСТИ!!!без КОМЕНТАРИй!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    05 Юли 2021 15:01ч.

    Скрийте го това шарено и малоумно човече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайчарка

    05 Юли 2021 15:59ч.

    Глупости, да не се заблуждаваме - това все пак е предтавителя на комсомола в студентскотот предаване ку-ку. Изчезвай, Дилов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прост международен шофьор

    05 Юли 2021 16:46ч.

    Този се превъплъти на единствения фантаст в България. Луда работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    05 Юли 2021 17:44ч.

    Центъра на говора е в мозъка, който има дефект в говора-има дефект в ............Д-р А. Андреев - Тато......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи