Любен Дилов: Министърът на културата празнува в кабинета си, отказа да дойде в парламента

Любен Дилов: Министърът на културата празнува в кабинета си, отказа да дойде в парламента

Министърът на културата Атанас Атанасов отбелязва свой празник в кабинета си, но отказва да дойде в парламента, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Любен Дилов - син. Според него министър Атанасов вече "отварял втора бутилка шампанско". Дилов призова председателствуващия заседанието на Народното събрание спешно да извика Атанас Атанасов в пленарната зала.

Дилов предположи, че министър Атанасов може да има семеен повод, за да се черпи, но припомни, че това не може да оправдае отсъствието му в Народното събрание. Народни представители се опитаха да защитят министъра на културата от място, но Дилов ги увери, че информацията му е проверена.

Още в началото на петъчното заседание Любомир Каримански от ИТН излезе от трибуната и помоли председателя на парламента да провери защо Атанасов няма да отговаря на въпроси.

Според извинителната бележка на на министъра, той бил ангажиран с организацията за празника на 24-и май. Каримански лаконично констатира, че по своя информация културният шеф не е включен в делегацията за Ватикана и допълни, че е много по-важно да отговаря на депутатски въпроси, отколкото да демонстрира организаторските си умения.

"Нима организационните качества на министъра трябва да са по-важни от въпроса на един народен представител? Аз няма как да приема това нещо. И много моля да се изясни министърът защо не присъства наистина за пореден път и няма как да приемем, че един министър се занимава с организационна дейност, а не се занимава с политика и с всичко това, от което народният представител се интересува", обърна се Каримански към шефа на парламента Никола Минчев. Той подчерта, че е проверил и дали министърът няма да пътува с делегацията за Италия, но не бил в списъка. Настоя и, че работата на Атанасов е да се занимава с политическа, не организационна дейност.

Никола Минчев се съгласи с Каримански.

 

 

Коментари

  • Карачибук

    20 Май 2022 13:07ч.

    Ако е истина, че Насето е в кабинета си и празнува, то тогава Дилов е изключително бъзсърдечно същество. Защо е решил за разваля милото тържество на министъра? Защо министърът трябва да напусне препреятната си компания от сродни, изтънчени същества и да иде заключеник в мрачното орешетъчено събрание, попадайки в обществото на безпросветни чиновници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    20 Май 2022 13:22ч.

    а, бе, подхлъзнете го нещо тоя и го вкарайте в затвора, за страх на други такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ееее,

    20 Май 2022 14:17ч.

    И никой не казва, какво празнува ПростоНаско (:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момци с лаврови венци и нежни задници!

    20 Май 2022 15:25ч.

    За духовната аристокрация всеки ден е празник бе, г-н Дилов! Безпросветен варварин като Вас няма как да го знае това! И водата от чешмата е шампанско - игристое, но ние сме по сомата, не по шампанското. В отговор на въпроса на колегата - Наско празнува петък, ден на майстора и на ежеседмичните му видео-клипове, които май не потръгнаха, но това са подробности за биографите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи