Лорер: В ББР няма лобистки интереси

Лорер: В ББР няма лобистки интереси

В БНБ не е подавана молба за промяна на устава на Българската банка за развитие (ББР) за вдигане на тавана от пет милиона лева за кредитна експозиция. Това каза по време на парламентарния контрол Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, съобщава БТА.

Банката ще изпълнява законовата си мисия да подпомага малките и средни предприятия там, където търговските банки не могат да го направят. До миналата година, когато бордът на банката беше сменен, ББР имаше един милиард лева проблемни кредити. Затова има огромни провизии за осем кредита, които са особено големи и особено проблемни, посочи министърът.

Лорел беше запитан от група народни представители дали като принципал на ББР има намерение да промени устава ѝ и да вдигне тавана от 5 млн. лева за кредитна експозиция.

Към края на първото тримесечие се вижда, че ББР няма голямо развитие, каза народният представител Петър Чобанов. Вижда се свиване на кредитния портфейл с 350 милиона лева, намаляване на активите, на депозитите и на приходите на ББР, каза Чобанов.

В ББР няма лобистки интереси, тя работи само в полза на малките и средни предприятия, посочи министър Лорер.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Те корабчета плуват ли бе Лорерчо?

    20 Май 2022 14:32ч.

    ПП съвсем през просото го подкараха. Има ли нещо верно от това което са казали Кирчо , Кокорчо и Лорерчо ? Дори и Боко имаше по малък процент лъжи и се стараеше да му изглеждат по-достоверни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Май 2022 14:53ч.

    откакто свят светува винаги около парите мирише на лобизъм българия ли ще бъде изключение с това правителство което се е изучило на тези мурафети баш от лобистите в света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Май 2022 15:13ч.

    Има, има... А промените ги правите, за да можете да доплатите за някой и друг проект. От Боец ви питаха за единия, нъл помниш, лори ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начии

    20 Май 2022 15:18ч.

    Ни един лобистки интересТ няма в ББР. Само НЕлобистки интересТи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Където има лорери, дори само по майка

    20 Май 2022 15:43ч.

    ВИНАГИ има лобистки интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи