Крум Зарков: 1 май е ден за протест срещу система, експлоатираща работниците 

Крум Зарков: 1 май е ден за протест срещу система, експлоатираща работниците 

“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият се е този, който създава блага - и трябва да има достъп до тях. Днес отново съществува система, срещу която да се протестира - тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието така, че тези, които контролират капитала се възползват в много по-голяма степен от икономическия растеж в сравнение с тези, които го създават.”  С тези думи се обърна народният представител от БСП Крум Зарков към жители от Русе, където местната организация на БСП поведе митинг-шествие.

Като специфични трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се дистанционно - правото на почивка, работното време, синдромът на „прегаряне“. По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му.

“Днес празнуваме тези, които се трудят с ума си и с ръцете си. Днес празнуваме, но и трябва да помислим как продължаваме заедно, за да гарантираме, че човек ще може да се труди не като роб, а за да бъде свободен.

 

Източник: Фейсбук

 

 


 

Коментари

  • Тихомир Томов

    01 Май 2022 15:39ч.

    Както и 8 март / Пурим / така и този ден е еврейски фалш. Дори априлското въстание го приравниха през май !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    01 Май 2022 19:09ч.

    Люб,този екземпляр,да не е заралийскиот мислител,дето се захласва по хитлеристките символи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    01 Май 2022 16:03ч.

    БСП вече и една свястна първомайска манифестация не могат да направят. А само преди 5-6 години можеха: --- https://www.youtube.com/watch?v=PolP_DSu0mc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи