Костадинов: Военното ни ръководство е обсъждало с Украйна как да се измами ООН и на Киев да се предоставят ракети “Точка”

Костадинов: Военното ни ръководство е обсъждало с Украйна как да се измами ООН и на Киев да се предоставят ракети “Точка”

Следвайте "Гласове" в Телеграм
 
Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“

 
Покрай корупционните скандали в МВР и митниците миналата седмица, един друг, не по-малко важен скандал, някак си, остана скрит. И то меко казано скрит, направо си беше покрит от българските медии. Въпреки че тук-там, все пак успя да излезе информация, която пропука цензурата и медийната блокада, която съществува върху всякакъв вид подобни сведения, които все пак успяват да се появят, понякога, на бял свят. Стана ясно от изтекли документи в медиите, че тази година, преди 2 месеца, на 7 февруари, по инициатива на българската страна се е състояла среща с началника на Генералния щаб ВС Република България адмирал Емил Ефтимов и председателя на парламентарния Комитет по въпросите на отбрана Христо Гаджев с Извънредния и Пълномощен Посланик на Украйна и аташе по въпросите на отбраната към Посолството на Украйна в Република България.

Темата на разговора, който е бил по инициатива на българската страна, по наша инициатива като държава е било прехвърлянето на тежко въоръжение за Украйна. Интересното е, че в разговора, както г-н Гаджев, така и адмирал Евтимов са заявили, че за да се преодолее мощното проруско лоби са им необходими аргументи за пред населението. За тази цел, те са готови да предприемат съответни действия, които да покажат на населението, че става въпрос не за даряване и предоставяне на тежко въоръжение на Украйна, а за защита на българския национален интерес, чрез засилване на отбранителните способности на българската армия.

Интересното е, че Ефтимов уведомява, че това ще стане чрез освобождаване на резервите на въоръжените сили на България, които се продават за потребностите на въоръжените сили на Украйна, чрез снижаване количеството на въоръжение, муниции и  боеприпаси, необходими за осигуряване на мобилизационния резерв на българската държава.

В такава ситуация Емил Ефтимов и Христо Гаджев са привърженици на идеята, че за българското общество и политическите сили на страната въпросът за предоставяне на военна (материално-техническа) помощ на Украйна трябва да се представя на първо място под лозунга грижа за националните интереси на България. Иначе казано - грижа за националните интереси е да разоръжим българската армия, да намалим мобилизационния резерв, да опразним складовете и това, което вече няма да ни е нужно, след намаляване на мобилизационния резерв да бъде предоставено на Украйна.

За какво оръжие, обаче става въпрос и тук е грандиозният скандал. Защото българската армия почти няма въоръжение в момента, но това което излезе по медиите, не по всички, разбира се, защото в България има огромна медийна цензура е следното: българското военно ръководство е готово да предостави списък на готовото за продажба въоръжение, без посочени цени, което може да бъде предоставено на Украйна - Танкове Т-72 57 бр. ( по-рано военното ръководство  на България планираше да предаде ( на безвъзмездна основа) посочените танкове на Украйна в рамките на преразглеждането на Стратегическата политика на отбрана, танковете се планираше да бъдат модернизирани при фиансовата подкрепа на Дания) на преедприятията на МО България „Терем“ и боеприпаси към тях в количество 2000 бр. ;

22 мм САУ 2С1  „Гвоздика“-60 бр. И боеприпаси към тях 40 000 бр.;

122 мм гаубици Д-20 24 бр. Боеприпаси към тях 7000 бр.;

120 мм самоходен миномет „Тунджа“- 24 бр. И боеприпаси към тях 5000 бр.;

82 мм миномети 120 бр и боеприпаси към тях  20 000 бр.

Имало е нещо много интересно - в разговора е ставало въпрос за това, че украинската страна се надява да получи ракетите „Точка“, но българското ръководство е казало, че не може да ги предостави, тъй като те са декларирани в ООН и трябва да бъдат утилизирани. Само че след това се оказва, че е получена информация от представител на МО на САЩ, че посолството на САЩ в Република България е готово да съдейства за предаването на Украйна на българските ракети “Точка”, като имайки предвид контрола от страна на ООН за неразпространение на касетки боеприпаси, най-вероятният вариант е прехвърлянето на Украйна на вече разглобени на части ракети. Иначе казано, българското военно ръководство, в лицето на Ефтимов и Гаджев е говорило с украинската страна, как да се измами ООН.

Тоест, формално да се утилизират тези ракети, уж да се унищожат, а те всъщност ще бъдат разглобени и със съдействието на САЩ ще бъдат дадени на Украйна, където ще бъдат сглобени отново. Отделно от това и това е върхът на всичко : Потенциално е готова да предаде на Украйна ЗРК  С-200 и С-300, а също така ракети към тях. Броят на ракетите, с които разполагаме е държавна тайна и аз няма да го спомена, само че е споменат  в документа, който е излязъл, което означава, че българска държавна тайна е била коментирана от шефа на отбраната и шефа на комитета с представител на чужда държава, което е държавна измяна. Там се говори, че ние можем да ги предадем, но след това ще искаме да получим като компенсация ЗРК “Патриот”, само че има един проблем, ще трябва да чакаме 5-7 години за доставка. През този период ние дори няма да имаме ЗРК.

На финала много мило е отбелязано, че за да не се дават аргументи на проруското лоби в България, информацията за доставки и продажба на оръжие и военна техника от правителството на България не трябва да бъде обнародвано в средствата за масова информация. За какво става въпрос? Става въпрос за поредния епизод от държавната измяна, в която всъщност участваше и продължава да участва българското правителство. Защото няма разлика между това правителство и правителството, което ни управляваше, буквално до миналата седмица. “Възраждане” ще настоява за максимално бързи действия, от страна на от ресорните държавни институции за проверяване на тази информация, която излезе по някои медии. Фактът, че беше скрита е достатъчно ясен и показателен. Миналата седмица, когато се гласуваше Проекта за намаляване на мобилизационния резерв беше зададен въпрос, от страна на “Възраждане” към адмирал Ефтимов, точно в тази връзка. Той не даде конкретен отговор, а както е ясно, в такъв случай и липсата на отговор е отговор.

Ако в рамките на следващите няколко дни не получим доказателство за ясна и бърза реакция, от страна на българските държавни власти, ние ще сезираме съответните институции, ще сезираме и Прокуратурата, ще сезираме и ДАНС. За нас това, което се е случило, ако е вярно описаното, е осъществен много сериозен състав на държавна измяна, който не е прецедент. Такава държавна измяна вършеше цялото ни старо военно и държавно ръководство, сега го продължаваме. На това нещо трябва да се сложи край, защото с подобен тип подаръци и политики се защитават всякакви други чужди национални интереси, но не и българският национален интерес. Той и изисква българската армия да е силна и да разполага със свой собствен отбранителен капацитет, а тук през цялото време се действа, само и единствено за разоръжаване на българската армия. Говори се, дори за това да бъде измамено ООН, което вече представлява много сериозно международно престъпление. Нека видим какво ще предприеме българското държавно ръководство, ние ще информираме медиите за това, нека да видим къде излезе тази информация и ако след това нищо не се случи, сезираме съответните държавни институции. Не вярваме и на тях, няма какво да се лъжем. Единствените, на които вярваме са българските граждани, те ще имат възможност на 9 юни да избират между войната, която искат да проведат тук евро-американските партии и мира, който защитава единствено и само “Възраждане”.

 

Коментари

  • Несъразмерен ще е удара за Украйна, при убийство с "Точка"

    17 Апр 2024 16:25ч.

    да спасим поне малко от Украйна, като й откажем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    17 Апр 2024 16:25ч.

    Ами това откъдето и да го погледнеш си е престъпление срещу държавата, национално предтелство! Къде е Военната прокуратура? Аааа тя е се занимава с СБЖ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    17 Апр 2024 16:28ч.

    Та къде я видя ДЪРЖАВАТА??? Пълен разпад е у нас. Самата дума вече не желае да се изговаря на български език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    17 Апр 2024 21:36ч.

    Точно Красимир. Къде е Военната Прокуратура?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега е момента Макетата да ни нападнат и завоюват!

    18 Апр 2024 11:27ч.

    Като оставаме без армия , въоръжени само с тояги - колко му е албанския батальон на Северна Македония да ни окупира? А ако случайно останем- ще ни опънат да купуваме вторични суровини от Абрамс по за половин милион гущера тон старо желязо - за смях на манговците... Мани, ами ще провалят преизбирането на Шиши, как така ще даваш пари за старо американскко желязо , а няма да даваш помощи за майките на чааветата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България да предаде на Украйна ЗРК С-200 и С-300 и ракети към тях, защо бе?

    17 Апр 2024 16:26ч.

    ЩЕ ПОБЕДИ ЛИ УКРАЙНА, АКО БЪЛГАРИЯ СЕ ЛИШИ ОТ ТЕЗИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ?! Кой толкова много мрази България, че така унижава държавното ръководство, подиграва се на българския народ, подложен на невиждан геноцид! България днес няма съюзници, а държави саморазкриващи се като врагове с насилието и натиска да се лиши държавата от всякаква държавност! Давайте Възраждане, не ги оставяйте българофобите да заличат България. п.с. Що не призовете българите да издигнем една каменна могила пред МО, всеки по един камък пред МО да постави, заради глупостта предателски да заличава България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    17 Апр 2024 17:51ч.

    "Колективния Запад"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко Р. Славейков

    18 Апр 2024 1:35ч.

    Немци, френци, англичани/ наши са враждебници,/ дружни с нашите тирани,/ наши са изедници.//// Спекуланти са омразни -/ интерес им покажи,/ че да виж дела проказни/ и чифутски в тях лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2024 7:33ч.

    У назе никой не се наема да отговори на този въпрос, поради някакви лобита, предполагам. Но ето какво се твърди в Китай: https://fakti.bg/world/872959-edin-ot-vodeshtite-kitaiski-eksperti-rusia-sas-sigurnost-shte-zagubi-v-ukraina.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    18 Апр 2024 11:47ч.

    А пред руското посолство? Там какво да натрупаме? Букети и венци ли? Може, ама от тръни и бурени. От това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резанцев

    17 Апр 2024 16:29ч.

    Начи, от 3 месеца IPто ми е блокирано тук да не мога да коментирам, а чекиджии, като първия коментар си спамят спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    17 Апр 2024 16:49ч.

    Ти от кои си? С розови балони ли се разхождаш по улиците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баце, рязан, дпс-еецо, евро-нещо си???

    17 Апр 2024 17:51ч.

    Явно си минал под "🌈", ма не го афиширай, че вече не е актуално! И, оплачи се на началникот си, да ти помогне! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен

    17 Апр 2024 16:34ч.

    Даването на още оръжия, на държава която губи войната е все едно пълнене на пробита каца. Тези мошенници трябва да бъдат разпънати на кръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    17 Апр 2024 16:41ч.

    Не е наложителен нов Народен съд - ТОЙ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    17 Апр 2024 16:56ч.

    И ти и подобните ти ще сте първите осъдени с най-тежки присъди от него. русия - разпад; с един дебел отзад! матушката ви русия - дърта уруспия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    17 Апр 2024 17:08ч.

    Простете ми, но съм пред смяна на пола и хормоналната терапия ми се отразява много лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    17 Апр 2024 17:27ч.

    Дори и да не ти отговарям за това, че ник-ът ми е използван от теб за да ми приписваш глупавите си писания, хората разбират кое е от мен и кое - от такива червендалести русофилистици като теб и подобните ти. И пак ще напиша: русия - разпад; с един дебел отзад! матушката ви русия - дърта уруспия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    17 Апр 2024 17:49ч.

    rambaldievskievich , бързай, че колесниците свършиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    17 Апр 2024 18:55ч.

    Да разкрия, че съм и ултрас от агитките, не че мога да го скрия. Скандиранията като на мач ме издават и двете гънки, които ми помагат да повтарям като папагал всяко нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педераст

    17 Апр 2024 23:21ч.

    Права си така ще бъде !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    18 Апр 2024 11:50ч.

    Пиши, пиши с моя ник. Явно ти харесва. А, пък, ако мен ме видиш!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    17 Апр 2024 16:48ч.

    Важното е войната да е далече от САЩ и да умират "демократично" други (най-добре от колониите) за техните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    17 Апр 2024 16:54ч.

    И утре, ако Турция реши да си отреже от България, както Азърбайджан прогони арменците от Нагорни Карабах, ние с какво ще се отбраняваме бе, предатели с пагони!? Змии, отгледани от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българина

    17 Апр 2024 16:55ч.

    много се надявам Бог да ги оправи тези предатели, тях и семействата им. Пък електората или гласува масово наказателно или си хвърлям бг гражданството, като 3 млн преди мен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    17 Апр 2024 17:29ч.

    Дам, 3 милиона ще си щтракат с пръсти по света на Копа Кабана, в Торонто, в Лас Вегас и на пичка си лелина, 5 мииона тука ще си бъркат в носа ама Господ видиш ли ще направи така, че всичко да се подреди, да разцъфнем и ония предатели да се върнат всички тука на готово да си попръцкват доволно. Не драги ми, Господ не помага на неблагодарните безбожници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • или си хвърлям бг гражданството, като 3 млн преди мен

    17 Апр 2024 17:01ч.

    Управниците ни това искат, да ни няма! И спокойно да си харчат награбените от нас милиони, някъде на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    17 Апр 2024 17:04ч.

    За тези неща трябва да има вече обвинения от прокуратурата. Имам един въпрос, ако някой може да ми даде достоверна информация. В България имаше два полка ОСА-АК, това е ЗРК към войските, може да се прилага много ефективно срещу самолети на ниска височина, вертолети и дронове. Полша предаде тези машини на Украйна преди повече от година. Някой има ли информация дали България е предоставяла тези комплекси и/или техни ракети на Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важен въпрос - таман да се знае дали "направи си сам" дрон с 5кг амонит може да достигне Народното Събрание или Минстерския съвет и гръмне тамощната измет...

    18 Апр 2024 11:34ч.

    Иначе, като нямат Оса, с какво ще ги свалят с прашки ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Апр 2024 17:05ч.

    укрофашистите не спират да стрелят с български крупнокалибрени снаряди и с подарените им от психопата тагарев ракети С-200 по запорожската АЕЦ. но сатанистът - „триморец“ р. радев не осъди тези обстрели (евентуално радиоактивно заразяване ще засегне и нашата колониална територия), а изпраща оръжия на нацисткия режим, чийто ръце са оцапани до лактите в кръв. позор, нечестивеци, дано Провидението да удари по вас и по семействата ви!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с българските снаряди по етнически-българските глави и домове

    17 Апр 2024 18:16ч.

    https://epicenter.bg/article/TASS--Ukrainskata-armiya-obstrelva-etnicheski-balgari-v-Hersonska-oblast-s-balgarski-snaryadi/345012/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    17 Апр 2024 17:17ч.

    Галя от Посолството вече е осигурила по един колесник за майкопродавците евтимов и гаджев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Апр 2024 17:19ч.

    Аз мислех че Точките са ги бастисали още преди двадесетина години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 18:08ч.

    Точката (версия с обхват 70 км) по времето на БНА дори не беше на въоръжение в Армията, водеше се брегова артилерия на Флота. За последно ракети са доставяни 80-те. По стандарт е годна 20+5 години . След това три пъти може да се удължи годността по една година, след пълна проверка и бракуване на съмнителните от партидата. За справка-горивото е желиран нитроглицерин с "пръчки" от калиев хлорат. С времето нитроглицерин с се отделя(изпотява) и горенето става взривно.При с200 положението е още по :зле, за с300 някакви сме получили при уреждане на руският военен дълг 90-те,но и те са извън годност(м/у другото руснаците бяха предложили и "калибър" , макар че тогава се пишеше че е с обхват 300 км) Държавна измяна е не да шитнат ракетите, а че сме се докарали всичко на склад да е негодно от поне десет години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 18:38ч.

    Ако си спомняте-като падна МИГ-29 при нощни стрелби първата версия бе че е детонирала ракетата при пуска(ВВС си знаят колко са стари). После се оказа че командира на ескадрила е загубил ориентация. Нормално, при нальот за кариера като маьор колкото е норматива за година на лейтенант. Имаме проблем. Системен. С хардуер, софтуер, но преди всичко с мийтуер. Най-добре да закрием армията, поне няма да участваме в тая скъпа порнография.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Апр 2024 18:52ч.

    Пише се МАЙОР. ь се употребява след съгласна буква :) Иначе предложенията за раздаването на нашето оръжие е отвън. Нашите глупаци само козируват и преизпълняват. Казват ни "ако можете дайте снаряди"-а ма нашите с цел да се покажат колко са верни кученца веднага искат да дадат и снаряди, и ракети и гащи и зимни ръкавици за през август и противогази от 1974 година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 19:25ч.

    Не, нашите са решили че ще ударят кьоравоти. Системите отдавна са само на хартия, но украинците не искат скрап. Поради тази причина отказват и уж щурмовите ни хеликоптери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Апр 2024 19:46ч.

    Не казвам, че украинците ги искат.Те сами видяха с какво разполагаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    18 Апр 2024 9:21ч.

    БГ армията е гола вода! Де ги ти я щурмови въртолети ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 18:51ч.

    Наличната армия,устав и въоръжение, е способна да изгради фронт между Сливен и Ямбол в един един елалон и да го държи един ден(стига да се намери дебил да атакува фронтално, вместо да заобиколи), при условие че година преди това , по обществена поръчка(ако не се обжалва) някой изрови окопите . При интензивност като в Украйна. Имам сериозни съмнения че и Скоояни биха превзели София за ден, единственото което спира съседите е липсата на идея кво да правят милиони идиоти..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 19:33ч.

    Състоянието на т72 е съмнително, гвоздиките са с издухани цеви, но лалетата са унищожителни за пряка подръжка и градски бой. По норматив от бойни в походно се преминава за минута и половина, но съм виждал разчети да палят двигателя след като са изпразнили автомата преди първата мина да удари мишенното поле( при макс обхват първата мина лети повече от половин минута) и да се изнасят от огнева позиция за минута .Макар че с "профитата" днес е съмнително изобщо да се намерят на картата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2024 7:38ч.

    Лале? Карамфилът, по точно. И какво по точно означава "пряка поддръжка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    17 Апр 2024 19:57ч.

    Остана ли у някого съмнение за коя партия трябва да се гласува на изборите? Ще дам своя глас на Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 20:00ч.

    Що, няма го Жорж Ганчев? Защо гледаш умно, Българино? Кажи си думата Бероне!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече започва да ни обзема отвращение

    17 Апр 2024 20:01ч.

    От непрекъснатите изявления и никакви противодействия. Само като погледнем някои хора, ни става ясно, че те с удоволствие биха върнали турското робство, защото биха се чувствали като у дома. И език знаят, и боята им е черна, и името им старотурско. Това се отнася до Гарджев и други като него. Не е възможно да са с български гени. Били са предатели дедите им и те са като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 20:03ч.

    Но днес гласа е като девствеността. Винаги ще ти я закърпят за пари, за следващият избор. Коцето пиши че е отървана, а работата е системно ебана. Ще прощавате френският ми, в името на есенциалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    17 Апр 2024 20:34ч.

    Медведев: 🔸Территории по обоим берегам Днепра — неотъемлемая часть российских стратегических исторических границ. 

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • верно хортува, за 7г. в Киев, не чух укри да мовят

    17 Апр 2024 21:28ч.

    "сала усраини, хироям сала"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Апр 2024 20:53ч.

    https://duckduckgo.com/?q=по+долинам+и+по+взгорям&t=brave&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DydjBg8oErHI Проблемът на Зе е че ограничава войната до Запорожката Украина. Без Терек, Дон, Волга, Днепър, Запорожието и " казаците -мюсулмани, наричани черкези, и християните...." ...до сирийският край, Русия е едно княжество на гребци и крепостни с путьо с претенции да е швед от Беларус. Кубански хор.:https://duckduckgo.com/?q=разпрегайте+хлопци+коня&t=brave&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DuR35zmILefA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паркетно адмиралче от Брюксел

    18 Апр 2024 1:46ч.

    Ефтимов е срам за ВНВМУ, сега ВВМУ. Началникът-масон на ВВМУ крие бюста на големия български поет и антифашист Никола Йонков Вапцаров на втория етаж, до кабинета си, а на мястото на бюста са инсталирали пилон и вдигат гнусния натовски парцал. След военните въздухари от ВНВВУ "Васил Левски" (сега ВВВУ) в Долна Митрополия, най-гнусните военни предатели са тези от ВНВМУ/ВВМУ - Варна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2024 7:40ч.

    Чета - началник на Генералния щаб... и спирам да чета. И поради това, че такава длъжност в БА няма, всичко, което някакъв началник на ГЩ е обсъждал няма да е свързано с БА. Т.е. защо да чета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    18 Апр 2024 9:27ч.

    последно време коцето избягва да използва истинските названия и думи, нещо все го спира! А ти недей да четеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи