Иво Христов: ПП-ДБ да върнат мандата, както Добрев и Първанов навремето

Иво Христов: ПП-ДБ да върнат мандата, както Добрев и Първанов навремето

Иво Христов, евродепутат и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев във Фейсбук:

Днес в 17.00 президентът Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ.

Въпросната коалиция е напълно дискредитирана в очите на обществото. Заради решението си да управлява с ГЕРБ, което шокира само най-наивните ѝ поддръжници, за всички останали то бе очаквано.

Заради начина, по който извива ръцете на самата ПП ГЕРБ в преговорите, възползвайки се от зависимостите на лидера ѝ. В разрез с изборните резултати ПП-ДБ претендира да управлява безразделно.

И да го прави без оглед на някакви си там демократични принципи и морал, както личи от огласените записи, чиято автентичност лидерите на ПП първо се опитаха безуспешно да оспорят, но после предпочетоха да признаят.

При очерталата се картина е неприемливо съдбините на държавата да бъдат поверени в ръцете на една дискредитирана коалиция.

Навремето Николай Добрев и Георги Първанов проявиха държавническо чувство и върнаха мандата, който БСП трябваше да получи по право. Но БСП беше загубила доверието на обществото, Първанов и Добрев го осъзнаваха и взеха решение против волята на много свои съпартийци, но в интерес на България.

Това е единственото отговорно поведение за лидерите на ПП-ДБ в сродна ситуация днес.

 

Коментари

  • разликата

    29 Май 2023 13:53ч.

    Навремето "външният фактор" беше против Добрев и Първанов, а днес - напротив!, прави всичко възможно да скрепи тоя Франкенщайн. И няма съмнение, че ще успее. То само с псуване в интернет не става работата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не им се получават нещо нещата. Самия "Запад" се разкапва пред очите ни, та не е чудно, че нищо не им е наред

    29 Май 2023 14:07ч.

    А народа го оставете на мира, той си знае работата. В момента сме в режим "оцеляване под робство". Нали не сте забравили, че в няколко последователни години собствената ни божем българска държава, управлявана от вън, се бе заела да избива последователно домашните птици, после козите и овцете, после прасетата, а накрая се зае и със хората, чрез отровните "ваксини" на Урсула и Бил Гейтс. С тази висока и все повече повишаваща се средна възраст не очаквайте арабски пролети и прочие изцепки. На протести - само келеша, само по жълтите павета и само срещу кеш. Това е положението към днешния момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Май 2023 14:06ч.

    дрън-дрън, ярина ! "дребна" подробност: власт се завзема с пари. с много пари ! a ШАЙКAТА y наc "cтабилно" ще пpодължи да ни граби безнакaзано...до гроб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СРАВНЯВАТ СЕ НОРМАЛНИ ХОРА С ДВАМА УМОПОМРАЧЕНИ КРАДЦИ

    29 Май 2023 14:15ч.

    Няма да го върнат, борбата ще е до последния "анализатор".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СРАВНЯВАТ СЕ НОРМАЛНИ ХОРА С ДВАМА УМОПОМРАЧЕНИ КРАДЦИ 29 Май 2023 11:15ч.

    29 Май 2023 15:25ч.

    Първан Добрев или Добри Първанов предадоха 2000000 българи наивно гласували за БСП. Ренегатите не са нормални хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РУМЕН РАДЕВ - ШЕСТ ЧАСА ПРЕДИ ОПОВЕСТЕНИЯ АТЕНТАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ Lacho 11:22 | 29 май 23 5208 0

    29 Май 2023 15:22ч.

    Румен Радев, все още има време да се вразумиш и да откажеш мандат на държавните изменници от ПП/ДБ. Не власт, а съд заслужават националните предатели, посмели да се гаврят в прав текст с българската държава и народ. Изходът от ситуацията е обявяване на извънредно положение, както вече те посъветваха да сториш мнозина видни представители на българското общество. Не се ли влушаш в думите им, погазиш ли и този път народната воля, ще извършиш най-тежкото предателство в историята на Третата българска държава. Вината за трагичните последици от този мандат ще се стовари върху теб. Защото връчиш ли им мандат, мафията в тяхно лице и в лицето на Герб, отново ще се съюзи, за да погуби под чужд диктат Родината ни! Изкупи позора си от натрапването на ПП на политическата сцена, което беше твое дело, по единствения възможен начин - като откажеш мандат на шарлатаните! Връчването на мандат на Денков в дадените условия е атентат срещу България Милена Върбанова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    29 Май 2023 17:27ч.

    Президентът работи по конституция. Кой, ако не той, трябва да покаже пример за дисциплина? А народът трябва да покаже на изменниците, че не са желани. Лично. На площадите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаме ли достойни партии??

    29 Май 2023 18:23ч.

    Ако да, организирайте всенародни протести! Костадинов? Левицата?БСП? И другите, които се смятат за отговорни!За да има подкрепа президентът и причина да откаже или отложи мандата!Не блейте! В противен случай се нарушава Конституцията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи