Искра Михайлова: Благодарение на “Възраждане” – 200 милиона на година остават в "Мини Марица Изток"

Искра Михайлова: Благодарение на “Възраждане” – 200 милиона на година остават в "Мини Марица Изток"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Беше внесено извънредно проекто решение в Комисията по енергетика, което касаеше отпускането на 200 милиона лева годишно на Мини Марица Изток ЕАД за рекултивация. Предложението беше внесено от ГЕРБ и ДПС като неумел опит да трупат предизборен капитал, което е изключително лицемерно, защото от “Възраждане” повдигат темата за необходимостта на отпускането на средства за рекултивация и запазването на тези средства в дружеството от 2019 година.
 
„Там има системен недостиг на средства за този вид дейност, който е изключително важен, включително и от екологична гледна точка. В тази връзка, ние подкрепихме Проекта на решението, но вчера  направихме в пленарна зала едно много важно редакционно уточнение, че тази рекултивация с парите, които ще бъдат отпуснати от държавния бюджет, може да бъде извършвана единствено и само от Мини Марица Изток ЕАД. За пореден път пролича лицемерието на доскоро управляващите, както и фактът, че те изобщо не се интересуват от хората, а единствено се опитват да трупат предизборни дивиденти. Против предложението ни бяха единствено от ГЕРБ и ДПС, но от “Възраждане” направихме така, че тези така необходими средства да остават в Мини Марица Изток, а не да се дават на външния обръч от фирми, доближени до властта. “, каза вчера народният представител Искра Михайлова на брифинг в Народно събрание.
 

 

Коментари

  • От 1 юли държавните ТЕЦ Марици нямат договор с държавната НЕК да изкупува тока

    26 Апр 2024 11:49ч.

    Това е проблема Михайлова. Държавата не се грижи за собственият си държавен български народ, защото хората в ТЕЦ Мариците са българския народ на държавата България! Защо държавната НЕК не иска договор за българския народ?! Заради измислените тарикатски "въглеродни емисии", които пълнят касите на алчни финансови институции, на които на им пука за народите и държавите. СПРЕТЕ ИЛИ ОГРАНИЧЕТЕ ИЗМИСЛЕНИТЕ ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ - това е държавническо поведение и мисъл за народа. Иначе политиците, добре нахранени от труда на държавните енергетици, си стойте в къщи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT

    26 Апр 2024 14:38ч.

    Състав на въздуха: 78% азот + 21% кислород + 1% всички други газове = 100%. Делът на въглеродния окис и на въглеродния двуокис, който се усвоява от растенията в процеса на фотосинтезата е = 0,4% !!!! ИЗМИСЛЕНИТЕ ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ СА ГРАБЕЖ ЗА ДЕИНДУСТИАЛИЗАЦИЯ И ПОДЧИНЯВАНЕ НА ДЪРЖАВИТЕ И НАРОДИТЕ В ЕС. Следователно, ЕС е превърнат в концлагер от който е живото-спасяващо да избягаме. Затова - БУЛЕКЗИТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lindentown

    26 Апр 2024 16:37ч.

    "Това е проблема Михайлова". И защото това да е проблемът "Михайлова" , че нещо не разбрах? Чак пък проблем да носи името на депутат?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само ЕС е превърнат в концлагер!

    26 Апр 2024 20:55ч.

    Концлагерът вече е глобален. Канада, Австралия, Нова Зеландия са даже по-зле от България в "зелено" отношение (за джендъризма дори и не ми се мисли). Най-добре е всеки да си стои у дома и да си оправи собствената къща, а не да оставя на "добрите си съседи" да го критикуват, че коминът му много пуши или че кравите му много пърдят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само 1дръжавен,ТЕЦ-2 остана

    26 Апр 2024 21:13ч.

    Глобал Контур ТЕЦ-3е на своб.пазар от 1 януари, AES, от 1юли, уж, засега, ако не пуснат дотации или договори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    26 Апр 2024 22:21ч.

    Бягай в сбъркано православна Россия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Lindentown - Не се казва проблема "Михайлова", бе, човек

    27 Апр 2024 10:58ч.

    Ето така по-ясно ли ще е: "Това е проблема, (запетайка) Михайлова." Проблема е ОТКАЗА НА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ДЪРЖАВНИЯ СИ СОБСТВЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД като му осигури работа и доходи за да остане в райската ни земя България. Защото всичко ни затвориха, направиха ни "енергийно бедни" след 30 години нещастна измамна "демокрация". Този акт на Михайлова и нейното Възраждане НЕ помага за развитието на България в дългосрочен план, за бъдещето на децата ни, а само временно отлагане на унищожение на българите... и прочие ... кое не е ясно - ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ НЕЩАСТНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ на тарикатите злостни разрушители на държавите и народите! Това е задачата, енергетиците многократно сочат проблема - въглеродните емисии, да се махнат. Е, тогава ще спечелят всички избори, които партии го направят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    26 Апр 2024 12:26ч.

    Прекратяване на финансовата интубация на губещи производства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Еврокомисар - лъжеш платено, бе!

    26 Апр 2024 14:53ч.

    Тарикатите, които нищо не произвеждат са се впили като паразити в ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ и искат да цоцат, като лъжат и мамят с измислените въглеродни емисии. Как "губещо производство" продава евтина електроенергия на съседни държави, ъм?! Тези "губещи производства" са Държавни Държат Държавата България, и са натиснати с глупавите "въглеродни емисии" от алчни глупави "зелени" тарикати, които искат да прилапат Обществения ресурс за лична употреба. Ай сиктир и на лакомията и на лъжата! ... Като антибългарин явно добре платен от чужди недобронамерени интереси, искаш БЪЛГАРИЯ ДА ЗАГУБИ И ЕНЕРГИЙНИЯТ СИ СУВЕРЕНИТЕТ. Така щото супер печелившата ни Държавна Енергетика да стане Частна и по-конкретно на американо - израелски "инвеститори". Кирил като български премиер, (вечен срам!) заведе ЧАСТНАТА уестихаус в ДЪРЖАВНАТА българска АЕЦ Козлодуй за да печели яко на гърба на народа с лъжата "диверсификация", в която вече никой не вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европомиярът да иде да го каже на миньорите, кое е губещо и кое печелившо

    26 Апр 2024 16:30ч.

    Аман от хора, които хабер си нямат от бизнес и съзнателно обслужват нечии финансови интереси. Това дори не е смешно, става въпрос за хляба не просто на няколко стотин човека, а и за самата ни държава. ........ Понеже у нас е губещо видите ли, а в Германия отварят въглищните мини пак и нямат работници, ще си пратим там работната ръка. хитро, а ! А тук перки и перковци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Номер 8

    26 Апр 2024 13:35ч.

    Много секси гледа Искрето, фатално някак си ! Напомня Доротея Тончева от “Дами канят”😎 Само дето Коцето е по-красив от Стефан Данаилов !🤪

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Апр 2024 13:43ч.

    Искре, знаеш ли, че имаш страшни очи! 😎

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 200 милиона, айде скрийте се бе

    26 Апр 2024 16:31ч.

    А работните места!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно, за това става въпрос - за работните места на българския народ!

    27 Апр 2024 11:08ч.

    Проблема е - премахване на въглеродните емисии, договор от 1 юли с държавната НЕК за изкупуване на тока от ТЕЦ Марица - произведен от българския народ! Нерентабилно било, замърсяващо било - айде де! Лъжа и измама, както беше преди 30 години - ДА СЕ ЗАТВОРЯТ РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЗАРАДИ ЕКОЛОГИЯТА. А пък днес - хоп - АЕЦ била най-чистата енергия и докараха алчни частни американци да печелят от държавната ни Атомна централа - целия народ и цялата държава да работи за няколко американци тарикати печелбари! Диверсификация ли, лъжа, на която никой не вярва повече. Значи докараха ЧАСТНИ АМЕРИКАНЦИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, а държавата България да не може да защити собственият си ДЪРЖАВОТВОРЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД с измислената лъжа "въглеродни емисии"?! Какво е това бе, управляващи платени жалки подлоги срещу българите?! Безсрамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    26 Апр 2024 19:01ч.

    Т.е. Искре благодарение на "Възраждане" въжето ще е за сметка на "профкомитета" по стария виц? Ай при тях да идеш да ги зарадваш, миньорите имам предвид, м?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи