И ПП, и ИТН искат от ГЕРБ подкрепа за избора на нов шеф на БНБ

И ПП, и ИТН искат от ГЕРБ подкрепа за избора на нов шеф на БНБ

"В петък получих писма от двамата председатели на парламентарните групи на ПП и ИТН, с които канят на среща нашата парламентарна група", съобщи пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя иронично припомни няколкото пъти, в които управляващите даваха закани, че не преговарят с мафия, както определяха групата на ГЕРБ-СДС.

"Със задоволство виждам, че са ни изпратили покана. Очевидно има някаква промяна в тяхното разбиране нашата за парламентарна група и каква е точно", отбеляза тя.

Атанасова посочи, че и двете кандидатури не са достатъчно добри. Тя заяви, че парламентарната ѝ група по-скоро няма да приеме двете покани и направи заявка, че ГЕРБ-СДС ще гласува с "против" както за Каримански, така и за Гюров.

Миналата седмица обаче ГЕРБ, заедно с ДПС и "Възраждане", застанаха зад ИТН при приемането на процедурни правила за избор на гуверньор на БНБ, което ПП, БСП и ДБ искаха да забавят.

Тя препотвърди тезата на партията, че ще работят активно за предсрочни избори с вотове на недоверие. Причината - според ГЕРБ кабинетът не разбира как функционират институциите. 

Атанасова определи арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова като "рушене на държавността", "полицейщина" и "политическа репресия".

Коментари

 • чой бал сан

  27 Март 2022 16:04ч.

  хванали се на бас кой по дълго ще издържи близко до източника

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Yesnxh

  16 Юли 2022 13:28ч.

  buy plaquenil 400mg without prescription - <a href="https://hydroxyne.com/">hydroxychloroquine over the counter</a> cenforce 100mg uk

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1111

  27 Март 2022 16:08ч.

  Чудя се как ГЕРБ не започва протести за сваляне на това правителство след циркаджийския "лов на вещици" срещъ тях. На принципа "къде си зло че без теб е по зло" май ще получи доста народна подкрепа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Натоши Сакото

  27 Март 2022 17:03ч.

  Защо ви е толкова важно кой ще е начело на БНБ , след като това няма никакво значение ? Който си е богат, пак ще си бъде. Натоши Сакото AI

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  27 Март 2022 19:36ч.

  В такава среда на противопоставяне всяка кандидатура е важна и всички институции се превръщат в част от политическа мрежа. Какво става, ако ГЕРБ гласуват против двете? Ще реши БСП. Или няма да се избере никой?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стойчо Кацаров

  28 Март 2022 15:01ч.

  Поредното доказателство, че "Продължаваме промяната" и ИТН биха направили всичко само и само да се докопат до някой пост с привилегии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи