ГЕРБ води пред БСП с 9 процента

ГЕРБ води пред БСП с 9 процента
ГЕРБ води с около 9 % за предстоящите европейски избори., според данните на Алфа Рисърч. Първа политическа сила е ГЕРБ – 23-24%, която има силна подкрепа, но все още не толкова мобилизиран електорат. След това се нарежда БСП с 15%-16% подкрепа, съобщи социологът Боряна Димитрова по БНТ.
<p><strong>Скандалите в СДС от една страна сплотяват твърдия електорат, но от друга страна имат ерозиращо въздействие</strong> за хората, които не са добре запознати,, коментира Боряна Димитрова. <br />Потенциален шанс за един евродепутат имат НДСВ и РЗС, сочат още данните.<br />Партиите ДПС и &ldquo;Атака&ldquo; са с много близки резултати, които варират между 7%-8%. Синята коалиция събира около 7%.</p> <p><strong>Димитрова прогнозира избирателна активност за евроизборите около 33%.</strong> Прогнозите са трудни тази година, защото чисто демографски населението на България се свива и това влияе на базата, когато говорим за намалена изборна активност. Социологическите данни показват, че има препокриване на резултатите за европейски и национален парламент, което показва, че хората не правят разлика между двата вота, коментира още Боряна Димитрова. Ако има явен победител на първите избори, това обикновено води до покачване на гласовете за тази партия на следващия вот за национален парламент.</p>

Коментари

  • Николай

    14 Май 2009 21:46ч.

    Тази Боряна Димитрова и нейната агенция са най-лъжливите.Има много други по-достойни от нея.Да не забравя от къде е тръгнала и кой пръв и е подал ръка и я въвел в работата, а тя взела, че му отхапала ръката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи