ГЕРБ: Андрей Гюров е написал диплома през 2005 г., вътре има цитати от 2008-а и 2012 г.

ГЕРБ: Андрей Гюров е написал диплома през 2005 г., вътре има цитати от 2008-а и 2012 г.

Дипломата на Андрей Гюров е призната тази сутрин, уж лично внесъл искане вчера следобед, докато го изслушваха в НС.


Пълна каша с докторската диплома на кандидата на „Продължаваме промяната“ за гуверньор на БНБ. Тежки несъответствия бяха хванати от парламентарната група на ГЕРБ, съобщава Трибюн. бг. 

Андрей Гюров, според собствената му биография, е дипломиран през 2005 г. във Виенския университет. Диплома от чужбина обаче трябва да бъде призната в Националния център за информация и документация (НАЦИД). Това е процедура, която обичайно отнема между няколко седмици и няколко месеца. Досега финансистът не е направил това. 

Вчера следобед обаче той лично входирал искането и няколко часа по-късно, то вече е одобрено. По това време обаче той беше в Народното събрание, където депутатите изслушваха концепцията му за управление на БНБ. Съмнително е и как за една вечер е направена нужната проверка на документите. 

От ГЕРБ показаха и самата дипломна работа на Гюров, която е публично достъпна. Тревожен в нея е фактът, че е защитена през 2005 г., а вътре още в първите ѝ страници се цитират данни и трудове от 2007, 2008 и 2012 г.

 

Ето какво каза бившия министър на образованието Красимир Вълчев:

Дисертацията на Андрей Гюров (народен представител от ПП и кандидат за управител на БНБ) е защитена 2005 г. Вижда се от първата страница и от регистъра на НАЦИД. А и в биографията си г-н Гюров твърди, че е доктор от 2005 г.

От друга страна в дисертацията се цитират данни от 2008 и 2012 година, позовава се на публикации от 2007 година и коментира икономическата криза от 2008-2009.

Андрей Гюров е успял да предвиди не само икономическата криза, но и точните стойности на икономически показатели за години напред. Пророчески способности, на които и Нострадамус би завидял.

Това означава, че имаме най-добрия кандидат за управител на БНБ. И на ЕЦБ.

Но за да бъде избран за управител е необходимо признаване от НАЦИД. Вчера в 16:00 данни за признаване на ОНС “Доктор” на Гюров липсваше (изискването е за магистър, но законодателство в редица страни позволява предобиването на докторска степен след завършена ОКС “бакалавър”, и поради това г-н Гюров доказва изпълнението на изискването с документ за ОНС “доктор”). В 16:10 на публично заседание на Комисията по бюджет и финанси зададох въпрос на г-н Гюров има ли академично признаване. Той ми отговори, че не е подавал документи, но утре ще представи документ. В 17:30 в регистъра се появява информация за академично признаване.

Видно от регистъра, искането за признаваме е подадено на 31.03. и процедурата е приключила на 31.03., т.е. за един ден. Завидна бързина, на която не се радват редовите заявители. Пак от регистъра се вижда, че за простосмъртните са необходими между 1 и 3 месеца.

Нашите съмнения са, че признаването се е случило не за един ден, а за един час - между 16:15 и 17:15.

Съмненията ни са, че процедурата е изнасилена и опорочена. Остават съмнения за натиск върху НАЦИД. Не е ясно кога и как г-н Гюров е подал искането за признаване, при условие че в този интервал беше на изслушване. Проблемите с публикуваната дисертация доказват, че проверка не е правена.

Всичко започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро. Това заяви Тома Биков.

"Тази авантюра, в която се намираме вече една година, започна с документна измама на Кирил Петков като министър на икономиката, който тогава излъга, че не е канадски гражданин. Продължи със серия от лъжи, които някак си подценявахме поради това, че се занимаваме с формалности. В момента обаче се оказва, че това не са формалности, а тенденции. Всяко движение на хората, които носят отговорността за управление на страната е съпътствано с някакви съмнения и някакви натъманявания на документи, фалшификация на документи, връзки в някакви министерства. Смятаме, че всичко това започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро", поясни Биков.

 

 

Коментари

  • Doksan Dokuz

    01 Апр 2022 11:49ч.

    Какво по-убедително доказателство искате, че човека е визионер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    01 Апр 2022 11:50ч.

    Честит професионален празник на Кирето Лъжата, Кокорчо, сем. Лорер, "Продължаваме измамата", РРадев, Нинова, Гнома и Бойкикев, Маямата......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Апр 2022 11:51ч.

    "входирал " Какво ви става бе хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явор

    01 Апр 2022 12:04ч.

    Това входиране го захвана Цицерон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Венцислав

    01 Апр 2022 12:59ч.

    През кой вход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължаваме измамата

    01 Апр 2022 11:56ч.

    на всички ключови държавни постове, а защо не и в БНБ! Така заръча кака Мустафа! Вся власт в ръцете на американското посолство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    01 Апр 2022 12:59ч.

    Бедата не е Андрей Гюров и неговата докторска дисертация, отличаваща се навярно с класическа ненужност. Проблемът е, че се нароиха безчет Гюровци - патологично амбицизни палячовци, алчни сивушковци, които сръчно се "входираха" в политиката. Сякаш са излети от един калъп, същински "деца на лейтенант Шмид".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Апр 2022 13:22ч.

    Тъй и тъй сте почнали... да се проверят дипломите на всички герберски кметьове, моля! Ай да видим ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    01 Апр 2022 13:24ч.

    Абе няма ли поне ЕДИН с истинска диплома в тая петорна коалиция ве ма**му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи