Габриела Наплатанова ще бъде временен шеф на СЕМ

Габриела Наплатанова ще бъде временен шеф на СЕМ

Снимка: БНР, архив

Габриела Наплатанова ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) от 28 април до 27 октомври. След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева. Такова решение бе взето на извънредно заседание на регулатора днес. До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за изпълняващи длъжността председател на СЕМ се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора.

Според процедурата за избор на председател на СЕМ решението се взима с квалифицирано мнозинство. Ако такова не бъде постигнато в три поредни гласувания, то нов председател се избира с обикновено мнозинство. При липса на решение и на четвъртото гласуване се избира изпълняващ длъжността председател на регулатора.

Предложението двете да изпълняват длъжността в два последователни периода от по шест месеца бе направено от Пролет Велкова - член на регулатора. То бе подкрепено от Пролет Велкова, настоящия председател на СЕМ Соня Момчилова, Габриела Наплатанова и Симона Велева. Галина Георгиева гласува с „въздържал се".

„В голяма степен, ако приемете това решение, то би отразило реалното разпределение на гласовете така, както ги видяхме в гласуванията дотук. Би позволило Съветът да работи в по-голяма степен консенсусно, отколкото ако председателството бъде възложено на единия от двамата кандидати. Освен това, предложението е напълно в съответствие със закона“, каза Пролет Велкова. По думите ѝ, и двете кандидатури имат своите достойнства и нужната професионална характеристика, за да бъдат изпълняващи длъжността председател на СЕМ за тези два шестмесечни последователни периода.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • CMEXXX

    25 Апр 2024 14:14ч.

    дъртата брантия велкова си е за затвора отвсякъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кличко

    25 Апр 2024 14:16ч.

    Тези сами за себе си гласуват, това е ненормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕМ трябва да избира Мадам, не председател

    25 Апр 2024 15:58ч.

    Затуй не върви добре работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    25 Апр 2024 14:23ч.

    Мисирката на Бойко и БТВ. Цензурата ще се пробва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свой

    25 Апр 2024 15:01ч.

    Тази Габи е глъма като баща си, бивш полковник Наплатанов от Панагюрище. Иначе, като даскал в военна академия, беше надут като пуяк и вземаше пари да вкара някой некадърник като слушател в академията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лхкжъцхьхзт

    25 Апр 2024 14:29ч.

    Тази я помним само с някакви репортажи от натовски кораби, натовски бази и прочие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    25 Апр 2024 14:37ч.

    Менкането, наричано за благозвучие "ротация" стана национален спорт. Като гледам, няма нужда от избори, просто да се менкат партиите по списък и да упрявляват за по 5-6 месеца, че да не се карат. И без това от местните управници нищо не зависи. Посолството и урсулите ще им казват какво да правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ****

    25 Апр 2024 14:37ч.

    Змийски гнездо е този СЕМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    25 Апр 2024 14:46ч.

    Тъпи гербаджии, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи