Даниел Митов: Отказвам се от предложението да стана външен министър

Даниел Митов: Отказвам се от предложението да стана външен министър

Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.

"Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с пронатовска позиция, каквато имам и аз самият. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ, които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя Радев: Господин президент, с Вас са! Сега отговорността за МВнР е на държавния глава, той ще носи отговорност за министъра. А на Стефан Димитров брат му Георги Димитров лично съм го уволнявал от МВнР два пъти" - заяви Митов.

Даниел Митов благодари на служебния премиер Главчев за доверието, както и че е подходил с разбиране към тази евентуална негова роля в служебния кабинет.

Той отново каза, че е приел не защото за него е самоцел да бъде външен министър, тъй като вече е заемал този пост. "Приех, защото е важно в тази ситуация да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски. Затова съм приел", уточни Митов.

В тази ситуация за мен е ясно, че не бива да се превръщам в ябълка на раздора или в каквато и да е фигура, която да разделя обществото или да пречи на институциите да си вършат работата.

"Със сигурност - оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър и още веднъж ми се иска да подчертая факта, че в тази ситуация, при променена конституция, в която се търсят партийни баланси и в служебно правителство с представители на всички значими партии е ясно, че не е проблем политически и партийно оцветени хора да заемат подобни постове", заяви Митов. 

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. В предложението си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Винаги готов

    19 Апр 2024 12:05ч.

    Вчера беше готов за министър, днес е готов да се откаже...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тоя ли е с охрана?

    19 Апр 2024 12:15ч.

    Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха .. Не ме отрязаха .. аз се отказах

    19 Апр 2024 12:15ч.

    Съвпадение е че първо го отрязаха, а после се отказа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чувства се недоумението му, че нищо не е станало

    19 Апр 2024 12:18ч.

    Малко дава назад! Да не би някаква друга вълна да е тръгнала? Усеща се нестабилност в ГЕРБ и сие кликата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе,

    19 Апр 2024 12:06ч.

    в чий скут седят външните министри, с какъв рахат-локум и мазно кафе ги черпят, че е тоя зор за тоя пост? Ей го и Ники Жалкото искаше, и тоя с мъка, горест и тежест в сърцето се "отказва" и люти думи по Радев плюе, нищо, че президента няма абсолютно нищо общо с всички простотии, които тия изпонатвориха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А на Стефан Димитров брат му Георги Димитров лично съм го уволнявал от МВнР два пъти" - заяви Митов.

    19 Апр 2024 12:32ч.

    Хахахахаха, сталинизъм в чиста форма! Оказва се, че Къдравелкото е почитател на времената, в които виновността се е предавала по семейна линия, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 19 Апр 2024 12:32ч.

    19 Апр 2024 14:29ч.

    Какъв сталинизъм те тревожи? Чети, човече! Кабеларките са ти напълнили главата с много митове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гюнтер ВАЛРАФ

    19 Апр 2024 12:09ч.

    ПРЕПОРЪЧВАМ: АНДРЕЙ ФУРСОВ: Конец капитализма, мировое правительство, будущее России и мира / РАЗГОВОРЫ О БУДУЩЕМ https://www.youtube.com/watch?v=trvYYRwl8cs&t=1s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    19 Апр 2024 12:37ч.

    Благодаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    19 Апр 2024 12:11ч.

    Поредно Дъно и в отрицание на "Божият промисъл" и в пробългарско поведение. Кофти кукла ала "Санчо Панса", на пъдаря от Южен парк и на Българоубиеца от Банкя. Но отказът е нещо положително, все пак. И за партийно " независимият" служебен Премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мирослав

    19 Апр 2024 12:12ч.

    казала къдрава Сю!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    19 Апр 2024 12:45ч.

    ....... и отишла на студено къдрене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски ..."

    19 Апр 2024 12:14ч.

    уточни Даниел Митов. А пък ние искаме външнополитически курс ПРОБЪЛГАРСКИ! Точка. Уф, аман се каза от американофили, работещи за личното си благо и недопринесли с нищо за благоденствието на българския народ. За 30 години ВЛИЯНИЕ на САЩ - пълна катастрофа с България и българите - дъното на Европа ни превърнаха, изчезваме като нация, като индустриална държава, взеха ни всичко като ресурси - и продължават да ни ограбват всячески. Това са дела на съюзник и приятел на България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kuku66

    19 Апр 2024 12:16ч.

    Eй,големи натовци се извъдихте всичките!Сега мятат сълзи и сополи за да са поне 2 месеца министърчета!Да се отъркат в евро ценостите !Щото на евроизборите ако се обърне палачинката тия хич ще ги няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхил Ангелов

    19 Апр 2024 12:20ч.

    Сега разбирате ли защо Конституцията не трябва да се пипа от малограмотни и некомпетентни хора като Христо Иванов и мъжката му секретарка, която той назначи за министър на правосъдието, а от Велико народно събрание! За съжаление истината е безсилна срещу глупакът, убеден да вярва в лъжата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    19 Апр 2024 14:00ч.

    А бе аз вчера някъде споменах, че единственото нещо което малко, от малко може да стабилизира положението е КС на натисне копчето за нулиране на настройките и довеждане до положението на Конституцията до състоянието и рестартирането и преди последното и ровене от еднокнижници и "кОнституционалисти" завършили някъде си "право"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек Анов

    19 Апр 2024 15:17ч.

    Твърде високи очаквания от Малката Черна Мамба от Дулово и останалите накипрени в тоги високо платени масони-марионетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Апр 2024 12:24ч.

    Щом си го уволнявал 2 пъти, значи е професионалист и достоен човек! Теб те знаем, какво мекере и боклук си! А и какво стана ясно, си марионетка на англо-саксите, така-че крайно време е да бъдеш подведен под отговорност, за държвана измяна и служба в полза на чужда държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    19 Апр 2024 12:31ч.

    "Приех, защото е важно в тази ситуация да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски. Затова съм приел". Чак ми се повръща. Всичките тези глупотевини могат да се изразят с една дума: майцепродавец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къдравата Сю

    19 Апр 2024 12:34ч.

    Не се отказва а никой не я иска. Освен Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клуб по парашутизъм

    19 Апр 2024 12:36ч.

    Не искал да бъде златна ябълка?! Хубаво! Промяната се случи в рамките на 2 часа, след като се разбра че няма да могат да сгънат Радев. Големият въпрос е - защо не се сгъна Радев? Сигурно сте забелязали, че по едно време Митов се скри и започна да се държи като мишка. Стоеше си на банката и не издаваше стон. Имаше спекулации, че нещо в герб са го избутали встрани, заради нездрави мераци, подклаждани отвън (във времето когато се чудеха за процес на магнетизиране - Владко беше само за назидетелна подсказка). Има и други хипотези, че пак е стегнал куфарите за важна евроатлантическа работа в странство. Зер, без него корабът забавя ход и има склонност да се отклонява от курса! Сега го изтеглят поради най-вероятно наличие на възможност за огласяване на крайно нелицеприятни факти и обстоятелства около него и едновременно наличие на следваща кандидатура, която ще свърши същата работа, без да дразни публиката по този акутен начин. Ролята на Радев тук не може да се дефинира категорично, но той участва. Осъзнаха, че дани е едно невероятно леке, което дори и само с вида и маниера си кара много хора да се наежват, вкл. сериозна част от гербаджиите, които винаги ще го имат за парашутист и нешественик. БХ може да е всякакъв, но има усет за момента, когато трябва да дръпне ръчната, па било и с напълно безумен мотив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19 Апр 2024 12:36ч. БХ може да е всякакъв, но има усет за момента, когато трябва да дръпне ръчната, па било и с напълно безумен мотив.

    19 Апр 2024 13:02ч.

    Последните няколко години Борисов се очертава като незаобиколим фактор на Балканите. На път е да получи от Доган ефенди почетният флаг за най-печен играч в българската политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е по план

    19 Апр 2024 12:38ч.

    Пълна циркова програма за гъбарите!!! Да се отвратят колкото се може повече нормални хора и да се присъединят към габарите, за да не гласуват, че тия да се бетонират за още няколко години крадене и забогатяване. Последният да загаси лампата и да затвори вратата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    19 Апр 2024 12:44ч.

    Много нагло и безкруполно изказване. Как се определяш като се изказваш с такова отвръщение към идеите с които си закърмен и които са дали такъв старт?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Е, гроздето е кисело".

    19 Апр 2024 12:45ч.

    Казала лисицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Апр 2024 12:49ч.

    първо кажи каква ти е секс ориентация защо кацаш от партия в партия за два месеца какво смяташе да постигнеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теб какво те боли? Нали не гласуваш? Аре у лево чужд агент.

    19 Апр 2024 12:58ч.

    До 9то

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триактова пиеса

    19 Апр 2024 12:57ч.

    Да, план има! Част от плана е, че Главчев веднага се провикна, че "НЯМАЛ ПЛАН Б". С последното искат просто да направят някакви типи внушения и да дадат някаква измамна, псевдо автентичност на случката от последните 3 дни! Ерго, сам бил действал, ха-ха! Другото било съвпадение?? БХ е дебелокож и с изключително еластична, гумена повърхност. Той игнорира всичко казано и изнесено за него с пълна непоколебимост на непоколебим мошеник. Лъже и отрича по най-безсрамен начин ... защо го може, добър е! Обаче, има и нещо друго. Той няма никакви спирачки и човешка чувствителност когато причинява щети на други, дори когато другите са "негови"! Гордо твърди, че се чистел! Гледа непоколебимо в очите на отсрещния и игнорира безчувствено напиращия там въпрос: Абе, сине майчин, ама не си именно ти най-големият отпадък! Заради какво са всички тези думи? Защото мнозина още не си дават сметка, че целият този глупав и долен театър, вече със сигурност постави в пантеона на отпадъка настоящия премиер на държавата - Главчев. Главчев е посрамен и опозорен! Дори трижди, доколкото той първо не получи дължимата подкрепа когато му ритнаха стола, после прие подаянието-милостиня от ръката на душманина и "благодетеля", а сега го направиха на жалка улична марионетка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неоснователно

    19 Апр 2024 12:59ч.

    И на тоя рублите му се подават от джоба, ама бърза да ги обмени в евро за да натовец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Халачев

    19 Апр 2024 13:10ч.

    Американските конгресмени са заплашени от служба във въоръжените сили на Украйна. Всеки член на Конгреса, който гласува помощ за Украйна, трябва да се присъедини към въоръжените сили на Украйна. Такава поправка към законопроекта на председателя Джонсън, беше внесена от члена на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн, републиканка, поддръжничка на Доналд Тръмп. Тя също предлага,Киев да не може да харчи отпуснатите пари,докато не се проведат президентски избори в Украйна,не се затворят всички биологични лаборатории и Киев не докладва на САЩ за тяхната работа. Какво може да очакват някои родни депутати и други "ястреби",ако Марджъри Тейлър Грийн,пристигне у нас след изборите в САЩ, да съветва правителството и парламента,всеки сам да си прави изводите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    19 Апр 2024 13:30ч.

    Та той не става за такъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    19 Апр 2024 13:53ч.

    Този е един от най-непоносимите герберасти.🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    19 Апр 2024 13:58ч.

    Този продължава да е фурнаджийска лопата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    19 Апр 2024 14:20ч.

    Сърби, боли, драго ми е, вчера ме спуснаха, днес ми туриха вестник, не съм в шестия месец, това е от бирата, па като стана въпрос за бира, айде чао.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отказвам се от предложението да стана външен министър

    19 Апр 2024 14:22ч.

    Пускам сАлза. Ридая !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента се провежда чистка ...

    19 Апр 2024 14:27ч.

    НЯКАКЪВ О'БРАЙЪН МИНА ЗА ЧАС, УВОЛНИ МИНИСТРИ, СМЕНИ БОРДА НА БУЛГАРГАЗ И ОТЛЕТЯ. ПОЗОРЪТ НА БОРИСОВ https://www.youtube.com/watch?v=MIP9rKHmMaw България 24

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКАКЪВ О'БРАЙЪН МИНА ЗА ЧАС, УВОЛНИ МИНИСТРИ, СМЕНИ БОРДА НА БУЛГАРГАЗ И ОТЛЕТЯ. ПОЗОРЪТ НА БОРИСОВ

    19 Апр 2024 14:43ч.

    Защо второстепенният чиновник Джеймс О'Брайън уволни двама министри от служебния кабинет "Главчев" и борда на "Булгаргаз"? 1. Кой е О'Брайън? 2. Защо бяха уволнени служебният външен министър Стефан Димитров и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева? - Словесните гърчове на Главчев и Борисов. 3. Кои са креатурите на Демократическата партия в Герб? 4. Частният случай Даниел Митов - политическият номад и неговите връзки с едно могъщо лоби в САЩ. - Митов като представител на Демократическата партия в Брюксел, Близкия изток и част от Африка; - Митов като горещ фен на Тагарев и противник на президента Радев; 5. Какъв авторитет може да има България в международен план след рейда на О'Брайън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    19 Апр 2024 14:55ч.

    Давайки път на Къдравата Сю, Негово Високотиквие обижда и унижава верни и отдадени на делото кадри на ГЕРБ. С какво Сю е по-хубав от Тома Биков, Георг Георгиев или пък от Рая Назарян? Наистина Сю е по-красив от гуменоглавия Дончев, но пък Томиту го превъзхожда с по-пъргавия си ум и впечатляващ скороговор. Нека си припомним, че в Хисаря, по време на ГЕРБ семинар за осаламяване на домашни прасета, Томиту постига феноменален репулбикански рекорд за публична реч - 792 думи в минута. Време е Тиквун, въпреки странните си симпатии към Къдравата Сю, да спре бизпардонно да я толерира. Това дразни и подмолно обезсърчава редовите членове на Партията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото Джеймс О'Брайън

    19 Апр 2024 14:58ч.

    и неговите началници диктуват "курса ПРОБЪЛГАРСКИ"! А ние се помайваме по форумите, а не излезем на площадите, ама с пушки! Ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    19 Апр 2024 15:23ч.

    Отказвал се?! Но началника му искаше да се отърве от него! Банкянския не търпи нищо и никого, освен себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овцете

    19 Апр 2024 17:41ч.

    Евроатлантически пуделчета,май ще трябва да заплатите от джоба си всички щети които нанесохте на България.Започва да Ви стяга каишката около вратът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отказва се, защото

    19 Апр 2024 18:19ч.

    Обещали са му да води прайда през 2025 облечен в розови лачени прашки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Апр 2024 18:52ч.

    Имаме Конституция на кръглата софра. Предполагаща Перманентен Преход от постсталинизъм към назначенски капитализъм от шуронаджанакистки тип. Но все пак писана от юристи(пък било то и Близнашки) . Ремонта и го правеха за перманентен ремонт. От адвокат софийски, неспособен да си плати таксата за колегията. Резултата е "квота сте дробили държа да си го сърбате". От фигурант ,по сценарий , Радев пак е действащ(гонка по устав) Президент. ..Сената(КС фактически е Горна камара у нас-нещо отхвърлено от Великото Народно Събрание приело Търновската конституция и доминирано от Либералите в противовес на назначените от Русия Консерватори-чорбаджии като недемократично) изчаква момента да обяви ремонта за недействителен(Закон може да е противоконституционен , но един път записан член или друг репродуктивен параграф може само да е недействителен или нищожен , по процедура, но няма как да е противоконституционен)чака "да му дойде времето" кат балкански политикани, вместо да се произнесе по казуса и да сложи точка на тая псевдодрама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи