ЦИК прие бюлетината за референдума

ЦИК прие бюлетината за референдума
Бюлетината за националния референдум утвърди Централната избирателна комисия. Допитването до народа ще се проведе заедно с местните избори на 25 октомври.

 

 

 

Въпросът, на който избирателите ще могат да отговарят - "Подкрепяте ли да може да се гласува дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" - е поставен вляво на бюлетините. Вдясно са двата възможни отговора - "да" и "не".В решението на ЦИК се посочва, че всяка бюлетина ще има надпис "Национален референдум", който ще е най-отгоре. Думите "Да" и "Не" ще са изписани с еднакъв едър шрифт.

ЦИК е приела и хронограмата за провеждане на националното допитване. До 14 септември партиите и коалициите, които искат да участват в информационната кампания в подкрепа на един от двата възможни отговора на референдума, ще могат да подават документи за регистрация в ЦИК.

 

 

 

Коментари

 • Jose

  26 Окт 2015 5:46ч.

  I seceahrd a bunch of sites and this was the best.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ванката

  23 Март 2018 13:57ч.

  Това електронно гласуване не е прието Никъде по света. Ако българите са наистина толкоз оглупели и се оставят точно в Бъгария ние като най-некорумпирани да го въведем, после и да си скубят косите, Никога няма да могат да имат свои управляващи. Така ще ви го набият, че ще се приключи с всякакви опити за "демокрация". Доводи ще ви изкарат колкото си искат, само не могат да ви обяснят, защо Никъде в света не е въведено, освен в село естония, където вече една партия е Несменяема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  25 Авг 2019 9:23ч.

  Дистанционното гласуване вероятно ще улесни много изборния процес. Засега не е ясно, колко души ще могат да гласуват с един IP адрес. Ако са повече от един, логично примерно за едно семейство, колко могат да бъдат общо? Могат ли да бъдат например цяла махала или трудов колектив? Под контрола на съотвения отговорник, естествено. Ако на един IP адрес се полага един гласуващ, как ще се гарантира тайната на вота? Да не обясняваме и как това възможно ограничение си има начините да бъде заобиколено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  02 Sep 2021 14:19ч.

  Тихомълком, при служебно правителство с ограничени задачи, без масово обсъждане прокарват нова измама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • адо

  19 Дек 2021 10:11ч.

  дистанционно ако можеш да си направиш проверка къде и за кого ти е отишъл гласа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алекси Слав

  27 Март 2022 8:43ч.

  Мошениците могат да пазят оригиналния твой вот, да ти го покажат когато ти поскаш, но да пресмятат резултатите както си искат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • правителството ще открадне още един милиард

  14 Март 2022 9:48ч.

  Това е новината

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  20 Май 2022 11:04ч.

  а за нато и ес кога

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи