Бойко Борисов: Народът на Турция гласува за най-доброто бъдеще на своята страна и нашия регион

Бойко Борисов: Народът на Турция гласува за най-доброто бъдеще на своята страна и нашия регион

"Поздравления за Ердоган! Народът на Турция гласува за най-доброто бъдеще на своята страна и нашия регион." Това написа в Twitter лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод победата на балотажа на изборите в неделя.

„Нашето приятелство и ползотворно сътрудничество ще продължат да укрепват и насърчават просперитета и стабилността”, добави още Борисов.

Висшият избирателен съвет (ЦИК) на Турция призна въз основа на предварителните резултати победата на Ердоган на втория тур на президентските избори. Въз основа на резултатите от обработката на 99,43% от бюлетините той получава 52,14% от гласовете, а опозиционният кандидат Кемал Кълъчдароглу - 47,86%.

Коментари

  • съвет

    29 Май 2023 13:32ч.

    То народът на Турция си знае работата. Показа, че са суверенен народ и постави американците в ъгъла, където им е мястото - заедно с техния измислен неолиберален кандидат. Учи се от Ердоган, а не слугувай на Козяците. Затова народа го тачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисис Магнитска

    29 Май 2023 13:44ч.

    Батка, внимавай с поздравите и възторзите ! И заради този недемократичен тиранин си ни поставен на мерника. Вкарваш зрелищен автогол на Бистришките Тигри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срината се е лирата

    29 Май 2023 14:07ч.

    След победата на Ердо, хората се запасяват с омразни долара и евро, щото знаят, че ги чакат още 5 г. С по 100 % инфлация на година. Ама е трудно да обясниш това на същество, което по цял ден се бори срещу САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Ъ.

    29 Май 2023 14:53ч.

    E, да де, но амитата се борят и водят войни с цял свят за да натрапят долара си. Плюскат повече отколкото произвеждат и живеят на вересия. А турците не са глупави и не искат повече да слугуват за разлика от нашите политици, както и тоя/тая (Срината се е лирата) от горе. Слугувай си драги/драга. На насила хубост не става (güzellik zorla olmaz), както казват турците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За красотата на душата

    29 Май 2023 14:44ч.

    Да, правилно - трябва да се внимава! Дори когато поздравяваш, подборът на думите е много важен. Както винаги, първо говори Бойката, не мисли! После започва да мисли и се започва спор със самия себе си. Най-накрая идва и третото мнение, което захлупна първите две. Вече ми е омръзнало да му давам определение на това поведение - всеки да си го кръсти сам. По същество! в България "наши" турци са предпочели преимуществено Калъчдароглу. Известно е извън всяко съмнение поне от 2 седмици! Къде му е на Борисов главата? Самото ДПС ченгета до питлеци и се старае уж да не взема страна, но това е формално. Знаем, че те в продължение на дълъг период от време имаха много сериозни недоразумения с Ердоган и въобще официалната власт на Турция (да напомням ли случките около Местан). После на декларативно ниво пооправиха отношенията, но хладината остава. Никога няма да чуете А. Доган и М.Карадайъ да се занимават с пряка пропаганда, но изказванията на Бойко не са ги направили щастливи, по-скоро се дразнят, че той си играе някаква негова игра (нали уж е личен приятел на Ердоган), накарали са ги да се намръщят.Трудно се угажда на г.за и душата едновременно, но кой е казал, че да ис политик е проста работа?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Май 2023 15:27ч.

    Боко Тиквата е скрил крадени стотици милиони в съседна Турция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи