Борисов: Василев и Петков изсмукаха стотици милиони при действащ договор с "Газпром"

Борисов: Василев и Петков изсмукаха стотици милиони при действащ договор с "Газпром"

"Ние имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с посредници от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор с "Газпром". Колегите от ДБ, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". "Спонтанни" протести и затова се провалиха. А Асен Василев много хитро вчера се възползва като каза "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ"... Ако българите са толкова наивни, и Господ няма да ги спаси." 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Кюстендил. 

На Голяма Богориодица бившият премиер Бойко Борисов посети празничната служба в обновения храм "Успение Богородично" в града. От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и благословен празник и изказа лична благодарност към Бойко Борисов за безценната помощ. 

"Благодарим не само за този храм, но и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които благодарение на вашата щедрост днес живеят нов живот", отбеляза митрополитът. 

След неговото слово Борисов се поздрави с миряните в църквата. Камбаните на храма забиха тържествено. 

"Искам да ви помоля като свършите да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги нарочно, за да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни вяра в тези тежки времена е най-важното. Щастлив съм, че на този хубав празник съм тук", заяви Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ продължи с коментара си по актуални политически теми. 

Той обясни, че Василев и Петков с "хайдуците" около тях са се облагодетелствали с милиони. 

"Не случайно Асен Василев вчера каза, че имали "идеологически противоречия" с ДБ. В момента е заключителната фаза на Кирил и Асен да откраднат милиард. Второ - кражбата ще продължи и догодина. За месеците, в които ние сме изкупили същия този руски газ чрез посредниците на 60% по-скъпа цена, вие, журналистите, тиражирахте Лена Бориславова "Четири пъти по-евтин газ". Защо не тиражирате сега това? Не сте ли виновни, че не проверихте. Всички сме виновни. С този форсмажорен договор "Газпром" ще ни осъди. Около 800 милиона евро ще ни осъди. Единственото правилно решение тука е - 100% диверсификация от "Газпром". ГЕРБ сме категорични за това. Има сто начина да се докара газ. Стига държавата да не продължава да налива милиарди. Само оня ден - 800 милиона за посредници", коментира Борисов.

"С една дума - истински вярвам, че здравият разум в България ще се върне на тези избори. Всички казват: "Трябва да продължите". Ами колко храмове и манастири бяха построени и ремонтирани. Като гледам "Струма" сега - спряха я и нея. Спряха "Хемус", спряха Търново. Година и половина нищо!", отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

Той допълни, че умолява Радев да разпореди на финансовия си министър да направи тригодишна рамкова прогноза за финансите на тази държава: "Само за догодина, по мои груби сметки, при нула капиталови разходи няма да им стигнат 5 милиарда. Плюс тези, които сега дадоха - 6. Плюс тези, които още ги няма по Плана за възстановяване. И вие ме питате за коалиция. Тук става въпрос дали държавата може да бъде извадена от хаоса и разрухата". 

"Гледам го онзи ден Виктор Николаев. Защо не попита за парапета? А мен ме разсипаха от въпроси. Колко пъти ме питаха коя е Мата Хари. Нито един журналист не го попита: "Пипа ли парапета или не?". Кой им забранява?! Началникът на кабинета да те хване за ръката, когато са те уволнили след шест месеца твоите коалиционни партньори. Нормално е тогава да ти държат ръката. Това не е никакъв проблем. Другото е проблем. И затова не питате", заяви Борисов. 

Журналист попита как ще коментира думи на представителя на БСП Явор Божанков, на което Борисов заяви: "Кой е този, не го познавам? С какво ще го запомните този човек? Щом е "голям" от БСП, той съди по тях си. На Корнелия Нинова приживе паметник трябва да й издигнат в централата, защото се заканила да бие ГЕРБ."

"Вижте колко шизофренна е ситуацията. Кирил Петков обвинява Румен Радев в реваншизъм. А той ги направи министри. Той "вдъхна" Божия дух да станат партия. Но, да не богохулствам."

"Има два месеца, като се убедят докрай хората какво им се е случило, когато колегите вдясно послушат още "колко добър е "Газпром", може да си направят още един протест. Казвам го пак - 100% диверсификация от "Газпром"... Уж сме най-бедни, а сме най-добрите платци в света. Взеха ни 800 милиона от данъците и понеже ги хванахме, Асен Василев вчера вика: "Ами какво лошо има в това". А ако бяхме ние, война щеше да се води", коментира още лидерът на ГЕРБ. 

"Ако махнат Кирил и Асен, ПП-та стават много приятна партия и можем да се коалираме с тях. Ако ДБ махнат някой, ако БСП махнат някой... Ние сме се махнали. Година и половина ГЕРБ ги няма. А къде са милионите, къде са магистралите? Защо не ги питате? Защо не показахте ГЕРБ как строи?! Една мантинела не са сложили, изтрепаха се хората", продължи Бойко  Борисов. 

"Честит празник на всички! Богородичка да ви пази!", пожела накрая той на събралите се хора.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • И само преди няколко месеца

    15 Авг 2022 12:31ч.

    https://www.dnevnik.bg/politika/2022/04/29/4341506_spored_gerb_sega_bil_momentut_bulgariia_da_se_oturve/ Настоящата ситуация дава на България рядък шанс да се "отърве от агресора Путин и зависимостта си от руския газ". Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция по повод спирането на доставките на руски газ за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    15 Авг 2022 12:32ч.

    Народа иска Бойко и ДПС, защото се видя, че само те знаят как да оправляват и да разпределят парите! И изборите за пореден път ще го докажат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • калипонко

    15 Авг 2022 13:21ч.

    лальоооо,пълен льольо си синко ,льольо и льохман ,да бегаш да издоиш коня ,че ще му се пръснат каламбаците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    15 Авг 2022 15:19ч.

    И как ще се оправи България с БойкоБорисов, който преди седмица и кусур се обяви за ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА КУПУВАНЕТО НА РУСКИ ГАЗ??? На ТОПЛО и манджа на ДОСТЪПНИ ЦЕНИ, а не на голи обещания и порнографски евроатлантически ценности. Кой спря Южен поток, кой спря Белене, на кого магистрала след 10 години обръща сръбски автобус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    15 Авг 2022 15:42ч.

    Бойко е политик от световна класа. Историята го е доказала. Няма проблем да се забрани руската газ и нито молекула такава да не влезе в България. Ще купиуваме от Турски поток!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Авг 2022 16:41ч.

    И какъв точно газ върви по "Турски поток", щом не е руски? Между другото - газ е в м.р., т.е. "руски газ". Също така правилно е да се напише "управлява", а не "оправлява". На Козяк могат да организират един курс по български език на троловете си. Могат да си позволят този разход :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Авг 2022 16:44ч.

    Това беше адресирано до друг трол, но коментарът му изчезна междувременно :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Авг 2022 12:45ч.

    Тоя примат сам си задава въпроси и сам си отговаря. В никоя страна на Запад от Белград нямаше да го оставят на мира и накрая щеше да се покрие в Банкя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " Ако българите са толкова наивни, и Господ няма да ги спаси."

    15 Авг 2022 12:47ч.

    Прав е за това. Събуди се българино, и вие пенсионери и пенсионерки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    15 Авг 2022 12:48ч.

    Докъде ни докараха ПП начело с Кирчо и Кокорчо , банкянският Тиквоний да дава морални оценки. Ама шамандурите пак ще си гласуват и за ГЕРБ , и за ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласуването в евроатлантическа България е без значение

    15 Авг 2022 14:05ч.

    Просто по телевизията обявяват едни проценти, съгласувани с когото трябва в Държавния департамент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    15 Авг 2022 12:54ч.

    Този нещастник дето лъже на всяка първа дума раздава морални оценки и нови обещания. Не, мерси! Отивай бързо в политическото гробище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутра стажант

    15 Авг 2022 13:19ч.

    баце стига лъжи на дребно бе ,всички знаят ,че апаша си ти ,само ти можеш да крадеш и да ревеш - крадъъъъът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    15 Авг 2022 13:52ч.

    Прав е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    15 Авг 2022 13:56ч.

    Мисли с колко е изпуснал да напълни чекмеджетата. Та нали иска със закон да забрани доставките от Газпром и това трябва да се казва винаги когато си отвори демагогската уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    15 Авг 2022 14:31ч.

    Щом е така - доказателства, прокурор, дело итн. В противен случай другата страна завежда дело за клевета. Айде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Авг 2022 14:56ч.

    Тикво, ти нали искаше закон за забрана на всичко руско ? А бе ти не можеш ли да спиш вечер, без да излъжеш през деня ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    15 Авг 2022 15:06ч.

    Тук все още има няколко ненормалника, които не се срамуват да си кажат, че са геппаджии. Не отивайте прекалено назад в миналото, достатъчно е да проследите събитията и изказванията от Турския насам, предложения проект за закон за забрана на Газпром и настоящата статия (но... все пак се иска четене с внимание и разбиране. Направете си труда!) Ще си дадете с/ка, че тогоЗ е пълен откачалник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Авг 2022 15:17ч.

    Уникално прост!"Ние искаме от ГРОБ 100% диверсификация от Газпром"...Той го разбира отказ от едни и зависимост от друг.Цената винаги ще е по висока,винаги.Аз разбирам- 50% от Газпром и 50 % от всякакви други.В къщата си имам 3 вида отопление-газ,ток и дърва.Каквото и да стане съм ОК.Боко куха тиква американонадупена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bulgaria

    15 Авг 2022 16:11ч.

    За съжаление качеството на българския политически елит е много ниско, почти под нулата. Нито бойко, нито бойковица , нито депесето ще ви оправят. За щастие качеството на българският народ все още е добро и все още има надежда България да я бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Илия

    15 Авг 2022 16:51ч.

    Страшен лъжец! Усети дебели край и заедно с другите крадци от началото на годината денонощно бълва лъжи , измишльотини и небивалици! Но трябва да му повдигнат обвинение за лъжа и клевета и да си седне на дебелия задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлсон от покрива

    15 Авг 2022 17:44ч.

    Очевидно е защо така истерично мошеници, измамници и обикновени дизайнери искат Бойко да се пенсионира! Само да се появи и да каже два-три лафа и започват гърчове в червено, зелено и особено в лиляво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    15 Авг 2022 17:49ч.

    А този тулуп никога не лъже ! Че как !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    15 Авг 2022 18:14ч.

    Така е, ама баце го е яд не за сруго, ами щото не ги е изсмукал той :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи